Παρασκευή - Κυριακή 5 - 7/1/2024 - ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΝΑΒΡΥΤΗ (επιστροφή από τα ίδια)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Σπάρτη – Μυστρά. Φτάνουμε με το λεωφορείο στον Άγιο Γεώργιο (340 μ.) και περπατάμε στο παλιό καλντερίμι, που μας οδηγεί στην πλατεία του χωριού Αναβρυτή (815 μ.). Βόλτα στο χωριό και επιστροφή στον Αγ. Γεώργιο, όπου θα μας παραλάβει το πούλμαν για να μας πάει στο ξενοδοχείο στο Μυστρά.

Ω.Π. :  3 – 3.30    Β.Δ.  : 1   Υ.Δ. : 500 μ.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει αμέσως με την άφιξη στο χωριό. Στα δωμάτια θα πάμε μετά το τέλος της διαδρομής, οπότε θα πρέπει να φοράμε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για την πεζοπορία.

Σάββατο 6 Ιανουαρίου

ΑΝΑΒΡΥΤΗ – ΛΙΒΑΔΙ – ΑΝΑΒΡΥΤΗ (κυκλική)

09:00 : Αναχώρηση από Μυστρά (320 μ.) για Αναβρυτή (815 μ.) με το λεωφορείο. Ξεκινάμε από την πλατεία του χωριού προς Λιβάδι (1390 μ.) για 2 ώρες περίπου και στη συνέχεια εάν ο καιρός το επιτρέψει ανεβαίνουμε στον Τσάρκο (1740 μ.). Χρόνος για Τσάρκο : 1+1 ώρες, από Λιβάδι. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε πάλι Λιβάδι και φεύγουμε δεξιά για Λακκώματα. Από Λακκώματα κατεβαίνουμε στην Αναβρυτή, όπου τελειώνει αυτή η όμορφη πορεία με φαγητό στη ταβέρνα του χωριού.

Ω.Π. :  5 – 7   Β.Δ.  : 1 - 2   Υ.Δ. : 500 μ. (900 μ. Τσάρκος)

Κυριακή 7 Ιανουαρίου

ΜΥΣΤΡΑΣ – ΤΑΫΓΕΤΗ – ΣΕΛΛΑ – ΠΕΡΓΑΝΤΕΪΚΑ – ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ – ΖΑΓΟΥΝΑ – ΠΑΡΟΡΙ (κυκλική)

09:00 : Αναχώρηση από Μυστρά για Ταϋγέτη (725 μ.). Τα πράγματά μας τα έχουμε βάλει στο λεωφορείο που θα έρθει να μας βρει στο τέλος της διαδρομής μας στο Παρόρι. Η πεζοπορία θα γίνει μέσω ενός φαρδιού και καλοδιατηρημένου μονοπατιού (αριστούργημα μαστοριάς της ξερολιθιάς), που ήταν ένας από τους κύριους άξονες επικοινωνίας ανάμεσα στη Λακωνία και τη Μεσσηνία, μέσω της Σέλας και του αρχαίου περάσματος στο Παξιμάδι. Συνεχίζουμε προς Σέλα (αρχαίο ιερό), Περγαντέικα, Μονή Φανερωμένης, Μονή Ζαγούνας και καταλήγουμε στο Παρόρι (260 μ.) σε μία ωραία τοποθεσία με πλατάνια, πηγές , παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες. Εδώ θα μας περιμένει το λεωφορείο μας. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π. :  4.30 – 5.30    Β.Δ.  : 1   Υ.Δ. : 500 μ.

Κόστος : 150 € (περιλαμβάνει τα μεταφορικά με το πούλμαν, τις δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο με πρωινό μπουφέ και τα έξοδα του ορειβατικού)

Αρχηγός : Βάγιας Νικολαΐδης

Previous reading
ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 16 Ιουνίου
Next reading
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ