ΠΗΛΙΟ 11 - 13 Ιουνίου

Σάββατο 11 Ιουνίου

07:00 : Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό, με πούλμαν για Καλά Νερά Πηλίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το παλιό καπεταναίικο χωριό Τρίκερι. Επίσκεψη στην Κακιά Βίγλα, με μαγευτική θέα στο επήνιο του Τρίκερι Αγ. Κυριακή. Κατάβαση από ωραίο καλντερίμι στην Αγ. Κυριακή και από εκεί με το πούλμαν στην παραλία Αλογόπορος, όπου θα κάνουμε μπάνιο. Μετά μεταφορά στο νησί Τρίκερι, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι φρουριακού τύπου της Παναγιάς. Φαγητό στην προκυμαία. Επιστροφή στα Καλά Νερά και διανυκτέρευση.

Ω.Π. :   3   Β.Δ.  : 1

Κυριακή 12 Ιουνίου

Αναχώρηση με το πούλμαν για το γραφικό Πηλιορείτικο χωριό Μηλιές. Κατηφορίζουμε σε καλντερίμι και φτάνουμε σε ξύλινη γέφυρα στο Ξουρίχτικο ρέμα, όπου υπάρχει και πηγή. Ακολουθούμε το δρόμο που περνάει μπροστά από το ξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου, λίγο πριν το Ξουρίχτι. Από το Ξουρίχτι μας παραλαμβάνει το πούλμαν και πάμε Τσαγκαράδα για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στα Καλά Νερά για μπάνιο, φαγητό και διανυκτέρευση.

Μήκος διαδρομής 16 χλμ.

Ω.Π. :   6   Β.Δ.  : 2

Δευτέρα 13 Ιουνίου

Αναχώρηση από Καλά Νερά με κατεύθυνση το Τρίκερι. Πριν φτάσουμε στον οικισμό σταματάμε στο εκκλησάκι της Παναγιάς, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι για την κορυφή Εύζωνας 620 μ. (όρος Τισαίο). Το μονοπάτι είναι σε πολλά σημεία δασωμένο, αλλά και δύσβατο κοντά στη κορυφή (βραχώδες).  Η εκπληκτική θέα όμως από την κορυφή προς τον Παγασητικό και προς το Αιγαίο θα μας ανταμείψει. Επιστροφή από τα ίδια. Μετά την ανάβαση, επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π. :   6   Β.Δ.  : 2  Υ.Δ. :  620 μ.

 

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Previous reading
ΠΗΛΙΟ Τριήμερο Αγ. Πνεύματος 11 – 13 Ιουνίου
Next reading
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών