ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Χωρίς ίχνη» Ορειβατικές ιστορίες με το Χρήστο Λάμπρη

Σας προσκαλούµε σε µια ευχάριστη υπαίθρια βραδιά µαζί µας.

Πέµπτη 24 Ιουνίου 2021, στις 20:00 το απόγευµα στον φιλόξενο ηµιυπαίθριο χώρο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής, Ικτίνου 3 & Προµηθέως, 300µ. από την έξοδο 6 της Αττικής οδού και από τη στάση του Προαστιακού «Άνω Λιόσια» κρατώντας τις αποστάσεις µεταξύ µας και φορώντας τη µάσκα µας.

Το Διοικητικό Συµβούλιο www.eposfilis.gr , τηλ.:210-2411811 facebook: epos filis

Έναν χρόνο µετά από την παρατεταµένη νοσηλεία του σε ΜΕΘ µε Covid-19, ο Χρήστος Λάµπρης µας διηγείται ιστορίες της ζωής του, από τα Τζουµέρκα όπου γεννήθηκε και µεγάλωσε ως τις κορυφές των Ιµαλαΐων, όπου τον χτύπησε χιονοστιβάδα και διασώθηκε από τους συντρόφους του. Το βιβλίο του Χρήστου Λάµπρη "Χωρίς Ίχνη" (εκδόσεις Ανάβαση) είναι αφιερωµένο στον Μιχάλη Τσουκιά, που τον Μάρτιο του 2020 έχασε τη µάχη µε τον κορονοϊό.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Γιώργος Βουτυρόπουλος. Θα προλογίσουν ο κ.Χρήστος Παππούς Δήµαρχος Φυλής, ο κ.Κρίτωνας Αρσένης βουλευτής, ο κ.Πάνος Χλωροκώστας αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α και η κ.Πηνελόπη Ματσούκα από τις εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ. Στην αρχή της εκδήλωσης θα απονεµηθούν τα διπλώµατα αποφοίτων των σχολών ορειβασίας και αναρρίχησης του Συλλόγου µας. Σε αίθουσα του κτηρίου υπάρχει ο πρωτότυπος επιτοίχειος γεωφυσικός χάρτης των εκδόσεων ΑΝΑΒΑΣΗ µε τα Ευρωπαϊκά και εθνικά µας µονοπάτια, για να σχεδιάζουµε ταξίδια χωρίς …ίχνη στην Ελλάδα! Μια γεύση από το βιβλίο µπορείτε να πάρετε διαβάζοντας το άρθρο του Γιώργου Βουτυρόπουλου για το Adventure.com Ρακές και άλλες …γεύσεις για την περίσταση, κερασµένες από τον Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής.

 

Από το οπισθόφυλλο:

"Χωρίς ίχνη" είναι η αφήγηση μιας ζωής γεμάτης περιπέτειες σε βουνά της Ελλάδας και του κόσμου, σε ερήμους και παγετώνες, που μας παραδίδει σαν άυλη παρακαταθήκη της ζωής του. Μιας ζωής που από το ξεκίνημά της είναι στενά δεμένη με τη φύση. 

Ορειβάτης, και εξερευνητής κάθε μορφής outdoor δραστηριότητας, ο Χρήστος Λάμπρης έκανε την περιπέτεια επάγγελμα, με την Trekking Hellas, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για την επόμενη γενιά. 

Αυτό που διαπερνά τις αφηγήσεις του Χρήστου Λάμπρη είναι η ψυχραιμία απέναντι στις δυσκολίες και το πάθος για ζωή, Όπως όταν πλακωμένος από χιονοστιβάδα στις ορθοπλαγιές των Ιμαλαίων, ή στη ΜΕΘ, άρρωστος από τον covid, δεν το βάζει κάτω, δεν χάνει καν την αισιοδοξία του και μας εμπνέει με τη στάση του. 

 

"Χωρίς Ίχνη"
Συγγραφέας: Χρήστος Λάμπρης
εκδόσεις Ανάβαση 
σελίδες: 204
φωτογραφίες 220 
ISBN: 978-960-9412-83-4

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Previous reading
Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΟΣ Αθηνών – 27/1/2021
Next reading
Έφυγε από κοντά μας ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ