Γκραν Κάνυον-Βραχώδη Όρη-Μακ Κίνλεϋ-Φιορδ - Εθνικά πάρκα ΗΠΑ –Ηφαίστεια Χαβάης- Γιούτα.

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΕΟΣ Αθηνών εξορμά σε τρεις από τις ωραιότερες περιοχές της Ηνωμένων Πολιτειών, στην Αριζόνα-Γιούτα, στα νησιά της Χαβάης και στην Αλάσκα σε ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης και άγριας φύσης, οργανωμένο από ταξιδιωτικό γραφείο με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό. Θα ανέβουμε σε 3 κορυφές ( μία στη Χαβάη ύψους 4200 μ., μία στην Αριζόνα ύψους 3800 μ. και μία στην Αλάσκα ύψους 2000 μ.),και θα κάνουμε πεζοπορία στο Γκραν Κάνυον, στα Βραχώδη Όρη, στο Μonument Valley,  σε εντυπωσιακά εθνικά πάρκα  με μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα και πετρώματα, σε Ινδιάνικες περιοχές των Νάβαχο, στα ηφαίστεια, φαράγγια και βουνά της Χαβάης και τέλος στην Αλάσκα σε Εθνικά πάρκα , παγετώνες και φιορδ. Θα επισκεφθούμε τις μεγαλουπόλεις Λας Βέγκας, Λος Άντζελες, Σηάτλ και Χονολουλού και τις ομορφες μικρες πολεις Ανκορεητζ , Φαιρμπανκς και Βαλντεζ στην Αλασκα,   Πεητζ,Φλαγκσταφ και Καναμπ στην Αριζόνα-Γιούτα, όμορφα μικρά χωριά του Φαρ Ουέστ, αρχαίους οικισμούς των Ινδιάνων Νάβαχο, τον ποταμό Κολοράντο και τη λίμνη Πάουελ, το Γκραν Κάνυον  από τη Νότια και από την άγρια Βόρεια πλευρά του και τα εκπληκτικής γεωλογικής μορφής εθνικά πάρκα Μπράης και Ζάηον.

Στη Χαβάη θα επισκεφθούμε τρία νησιά, το ηφαίστειο Κιλεάουεα, ένα από τα πιό ενεργά στον κόσμο, τις  πανέμορφες παραλίες της, τα άγρια φαράγγια με την πλούσια τροπική βλάστηση και χλωρίδα-πανίδα.

Στην Αλάσκα τα εθνικά πάρκα Ντενάλι (Μακ Κίνλευ) και Κενάη, παγετώνες και μικρές γραφικές κωμοπόλεις και οδικά τα απέραντα πολικά τοπία με τους μακρινούς ορίζοντες. Με σκάφη θα περιπλεύσουμε την ακτή του νησιού της Χαβάης και στην Αλάσκα τα φιορδ και προαιρετικά διαδρομές με το πολικό εξπρές, με ποταμόπλοιο ή πτήσεις με ελικόπτερο - αεροπλανάκι. Και βέβαια θα θαυμάσουμε την πλούσια χλωρίδα και άγρια ζωή της περιοχής με μοναδικά ζώα και φυτά  καλύπτοντας 3 κλιματικές ζώνες , της ερήμου, των πολικών περιοχών και των τροπικών. Τέλος θα γνωρίσουμε τους φιλικούς κατοίκους της χώρας αυτής και τις διαφορετικές εθνότητες  (Εσκιμώους, Χαβανέζους, Ινδιάνους  κλπ) με τις παραδόσεις, τους χορούς και την πλούσια κουζίνα τους. Θα μετακινηθούμε άνετα με αεροπλάνα και σύγχρονα πολυτελή πούλμαν.

Τις περισσότερες μέρες θα μπορεί κανείς να επιλέξει τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει, ορειβασία, πεζοπορία η τουρισμό και να πλαισιώσει την αντίστοιχη ομάδα.

Το πλήρες πρόγραμμα θα είναι 23 ημερών (3 εβδομάδων) και θα καλύψει όλες τις περιοχές. Μπορεί κανείς να επιλέξει αν θέλει να κάνει  17 ημέρες (2 εβδομάδες) με δύο επιλογές : Α ) 1η και 2η εβδομάδα (Αριζόνα - Χαβάη)     ή Β) 2η και 3η εβδομάδα  (Χαβάη - Αλάσκα).

Και βέβαια όσοι θέλουν το πλήρες πρόγραμμα 23 ημερών : Αριζόνα –Χαβάη - Αλάσκα.

Η τιμή ανάλογα με τις επιλογές θα κυμανθεί από 3000 - 4000 €, και θα οριστικοποιηθεί  στο τέλος Μαρτίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο.

Previous reading
Σχολή Ορειβασίας αρχαρίων 2020
Next reading
Σχολή Ορειβασίας αρχαρίων 2020