ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2019 - 20

Related imageImage result for kulen mountain hikeRelated image

21/12/2019 - 6/1/2020 ΚΑΜΠΟΤΖΗ - ΤΑΫΛΑΝΔΗ

Ο ΕΟΣ Αθηνών σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο MELIKOKIS TOURS διοργανώνει για τα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2019-2020 ταξίδι, με πρόγραμμα πεζοπορικό στην Καμπότζη και Ταϋλάνδη.

Μία Καμπότζη όπως την βλέπουν λίγοι. Σε αντίθεση με τα καθιερωμένα, τυπικά, γρήγορα προγράμματα, ως μέλη της ορειβατικής οικογένειας επιλέξαμε έναν διαφορετικό και μοναδικό τρόπο να δούμε την Καμπότζη.

Αυτό μας προσφέρει δυνατότητες πρόσβασης σε μέρη που λίγοι μπορούν να έχουν και μοναδικές εμπειρίες. Η εκδρομή απευθύνεται σε όλους όσους έχουν διάθεση για πεζοπορία, απολαμβάνοντας με όλες τις αισθήσεις, τόσο το φυσικό περιβάλλον, όσο και το πολιτισμικό. Ένα μικρό σακίδιο στις πορείες και φύγαμε.

Η Ταϋλάνδη επίσης ξεχωριστή, μας φιλοξενεί για να την γνωρίσουμε από κοντά με την πολυποίκιλη ιστορία της.

Eνημερωτική συνάντηση θα γίνει την  Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19:30 στα γραφεία του συλλόγου.

Δηλώσεις: Στα γραφεία του συλλόγου Λέκκα 23-25 , τηλ. 2103212355, Τρίτη – Παρασκευή 5 – 8 μ.μ.

Αρχηγός : Κάτια Μαρινάκη

Αναλυτικό πρόγραμμα - Γενικές πληροφορίες: Δείτε το συνημμένο αρχείο εδώ


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019

Related imageRelated image

10 - 31/8/2019 ΚΙΝΑ - ΘΙΒΕΤ

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΕΟΣ Αθηνών εξορμά σε τρεις από τις ωραιότερες περιοχές της Κίνας, τη Βόρεια Κίνα , την Κεντρική Κίνα και το Θιβέτ, σε ένα ταξίδι οργανωμένο από το ταξιδιωτικό γραφείο ΜΕΛΙΚΟΚΗΣ ΤΟΥΡΣ με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό.

Θα επισκεφθούμε υπερσύγχρονες μεγαλουπόλεις,  μοναδικά μνημεία της Ουνέσκο, αρχαιολογικούς χώρους των αρχαίων Κινέζικων βασιλείων, μουσεία , ιστορικά Βουδιστικά και Ταοϊστικά μοναστήρια, γραφικές παραδοσιακές κωμοπόλεις, και εκπληκτικές βραχογραφίες και λατρευτικά σπήλαια. Θα πεζοπορήσουμε  σε εντυπωσιακά εθνικά πάρκα  με μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα και πετρώματα  και θα περιπλανηθούμε σε ιερά βουνά πάνω σε σκαλιστά σε βράχια μονοπάτια. Θα ανεβούμε σε κορυφές 3.000 μ. και σε χαμηλότερες βράχινες βελόνες και θα διασχίσουμε τον Γιανγκτσε με ποταμόπλοιο και τον Κίτρινο ποταμό με βάρκες και παραδοσιακές σχεδίες. Θα εξερευνήσουμε τη Μογγολική έρημο με τζηπ και καμήλες , τις απόκοσμες  στέππες (grasslands) με τα πόδια και με άλογα και θα διασχίσουμε με τον Υπερθιβετιανό σιδηρόδρομο , ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας, οροπέδια, παγετώνες και οροσειρές.

Στο Θιβέτ, οδικά με τζηπ, θα φθάσουμε ως τη βορεινή πλευρά του Έβερεστ επισκεπτόμενοι ιστορικά μοναστήρια, στούπες και όμορφα χωριά, αλπικές κρυστάλλινες λίμνες, διάσελα στα 5.000 μ., απέραντα οροπέδια και τον ιερό ποταμό Βραχμαπούτρα. Και βέβαια θα θαυμάσουμε την πλούσια χλωρίδα και άγρια ζωή της περιοχής με μοναδικά ζώα και ερπετά. Τέλος θα γνωρίσουμε τους φιλικούς, ιδιαίτερους κατοίκους της χώρας αυτής και τις διαφορετικές εθνότητες και πολιτισμούς (Χαν, Θιβετιανούς, Μογγόλους, Χουι, κλπ.) με τις θρησκείες ,τις παραδόσεις, τους χορούς και την πλούσια κουζίνα τους. Θα μετακινηθούμε γρήγορα με αεροπλάνα και σύγχρονα πολυτελή τραίνα μεγάλων ταχυτήτων συντομεύοντας έτσι τις μακρινές αποστάσεις.

Η επόμενη ενημερωτική συνάντηση θα γίνει την  Τρίτη  28 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου.

Δηλώσεις: Στα γραφεία του συλλόγου Λέκκα 23-25 , τηλ. 2103212355, Τρίτη – Παρασκευή 5 – 8 μ.μ.

Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Κάτια Μαρινάκη

Αναλυτικό πρόγραμμα - Γενικές πληροφορίες: Δείτε το συνημμένο αρχείο εδώ


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

Related imageImage result for τραπεζουντα ποντος

ΠΑΣΧΑ 2019 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΟΝΤΟΣ

Για φέτος το Πάσχα από 20 έως 29  Απριλίου ο ΕΟΣ Αθηνών εξορμά σε δύο από τις πιο ωραίες,  ιστορικές και άγνωστες περιοχές της Τουρκίας, την Ανατολία και τον Πόντο σε ένα ταξίδι οργανωμένο από το ταξιδιωτικό γραφείο ΜΕΛΙΚΟΚΗΣ ΤΟΥΡΣ  με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό.

Θα επισκεφθούμε παραδοσιακές ανατολίτικες πόλεις,ιστορικά αξιοθέατα μνημεία της Ουνέσκο, Βυζαντινά, Γεωργιανά και Αρμένικα μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους των Ουραρτίων και Χετταίων, ισλαμικά τεμένη, παζάρια και θερμά λουτρά, αρχαία φρούρια  και βέβαια τις ιστορικές βυζαντινές πόλεις Τραπεζούντα, Κερασούντα, Σαμψούντα,  Αμάσυα, Θεοδοσιούπολη,Τρίπολη κλπ.

Η 1η ενημερωτική συνάντηση θα γίνει την  Πέμπτη  21 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου.

Δηλώσεις: Στα γραφεία του συλλόγου Λέκκα 23-25 , τηλ. 2103212355, Τρίτη – Παρασκευή 5 – 8 μ.μ.

Αρχηγοί: Γιάννης Κορνάρος,  Αλεξανδρος Ασωνίτης

Αναλυτικό πρόγραμμα - γενικές πληροφορίες: Δείτε το συνημμένο αρχείο εδώ


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

Image result for καρθαγενηImage result for cotopaxiImage result for cotopaxi

10 - 27/8/2018  ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ

Για φέτος το καλοκαίρι από 10 έως 27 Αυγούστου ο ΕΟΣ Αθηνών εξορμά σε δυο από τις ωραιότερες χώρες της Νότιας Αμερικής την ΚΟΛΟΜΒΙΑ και τον ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ σε ένα ταξίδι οργανωμένο από ταξιδιωτικό γραφείο και με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό.

Θα επισκεφθούμε γραφικές αποικιακές πόλεις, μνημεία της Ουνέσκο, αρχαιολογικούς χώρους προκολομβιανών αυτόχθονων πολιτισμών, μουσεία και ιστορικά μοναστήρια. Θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτια και κορυφές των Άνδεων, κάτω από ηφαίστεια, σε τροπικά δάση , σε φαράγγια και σε Αλτιπλάνος.

Τις περισσότερες μέρες θα μπορεί κανείς να επιλέξει τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει, ορειβασία, πεζοπορία η τουρισμό και να πλαισιώσει την αντίστοιχη ομάδα.

Η ορειβατική ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να ανεβεί σε δυο από τα πιο εντυπωσιακά και διάσημα βουνά της οροσειράς των Άνδεων. Το Νεβάδο δε Τολιμά ( 5215 μ.) στην Κολομβία και το Κοτοπάξι ( 5897μ.) στον Ισημερινό.

Οι πεζοπορίες θα είναι μικρής η μεσαίας αντοχής και δυσκολίας 2-6 ωρών και σε μεσαία υψόμετρα ως 3200 -3300 μ. σε μονοπάτια χωρίς τεχνική δυσκολία.

 Η 3η ενημερωτική συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου

Δηλώσεις και πληροφορίες : Στα γραφεία του συλλόγου Λέκκα 23-25 , τηλ. 2103212355, Τρίτη – Παρασκευή 5 – 8 μ.μ. ή στο email : eosathinon@yahoo.gr

Αρχηγοί: Γιάννης Κορνάρος, Γιώργος Σιδηράς

Αναλυτικό πρόγραμμα - γενικές πληροφορίες: Δείτε το συνημμένο αρχείο εδώ new-COLOMVIA


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

1 - 10/4/2018 - ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο ΕΟΣ Αθηνών οργανώνει για το Πάσχα, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Sunflight, ταξίδι στην Ιταλία στην χερσόνησο του Αμάλφι.

Ελάτε να πεζοπορήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής με το εκπληκτικό ορεινό τοπίο. Να περιηγηθούμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και να ανακαλύψουμε το μοναδικό Αμάλφι και ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο να
απολαύσουμε την Νάπολη, την Πομπηία και το Κάπρι.

Αρχηγοί: Κάτια Μαρινάκη, Αλέξανδρος Ασωνίτης.

Κόστος: Εκτιμάται  στα 970 €. 

Για να εξασφαλιστεί ο χαμηλότερος δυνατός ναύλος αεροπορικού εισιτηρίου παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή

Κρατήσεις: Στη γραμματεία του συνδέσμου από Τρίτη έως Παρασκευή 5 – 8 το απόγευμα

Αναλυτικό πρόγραμμα - γενικές πληροφορίες: Δείτε το συνημμένο αρχείο εδώ


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

23/12/2017 – 9/1/2018 - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ
Ο ΕΟΣ Αθηνών σε συνεργασία µε ταξιδιωτικό γραφείο οργανώνει το πρώτο ταξίδι της σειράς «Ινδοκίνα» στο Βιετνάμ. Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στη γραμματεία και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

Αρχηγοί: Κάτια Μαρινάκη, Αλέξανδρος Ασωνίτης.