ΠΗΛΙΟ Τριήμερο Αγ. Πνεύματος 11 – 13 Ιουνίου

ΠΗΛΙΟ 11 - 13 Ιουνίου

Σάββατο 11 Ιουνίου

07:00 : Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό, με πούλμαν για Καλά Νερά Πηλίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το παλιό καπεταναίικο χωριό Τρίκερι. Επίσκεψη στην Κακιά Βίγλα, με μαγευτική θέα στο επήνιο του Τρίκερι Αγ. Κυριακή. Κατάβαση από ωραίο καλντερίμι στην Αγ. Κυριακή και από εκεί με το πούλμαν στην παραλία Αλογόπορος, όπου θα κάνουμε μπάνιο. Μετά μεταφορά στο νησί Τρίκερι, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι φρουριακού τύπου της Παναγιάς. Φαγητό στην προκυμαία. Επιστροφή στα Καλά Νερά και διανυκτέρευση.

Ω.Π. :   3   Β.Δ.  : 1

Κυριακή 12 Ιουνίου

Αναχώρηση με το πούλμαν για το γραφικό Πηλιορείτικο χωριό Μηλιές. Κατηφορίζουμε σε καλντερίμι και φτάνουμε σε ξύλινη γέφυρα στο Ξουρίχτικο ρέμα, όπου υπάρχει και πηγή. Ακολουθούμε το δρόμο που περνάει μπροστά από το ξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου, λίγο πριν το Ξουρίχτι. Από το Ξουρίχτι μας παραλαμβάνει το πούλμαν και πάμε Τσαγκαράδα για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στα Καλά Νερά για μπάνιο, φαγητό και διανυκτέρευση.

Μήκος διαδρομής 16 χλμ.

Ω.Π. :   6   Β.Δ.  : 2

Δευτέρα 13 Ιουνίου

Αναχώρηση από Καλά Νερά με κατεύθυνση το Τρίκερι. Πριν φτάσουμε στον οικισμό σταματάμε στο εκκλησάκι της Παναγιάς, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι για την κορυφή Εύζωνας 620 μ. (όρος Τισαίο). Το μονοπάτι είναι σε πολλά σημεία δασωμένο, αλλά και δύσβατο κοντά στη κορυφή (βραχώδες).  Η εκπληκτική θέα όμως από την κορυφή προς τον Παγασητικό και προς το Αιγαίο θα μας ανταμείψει. Επιστροφή από τα ίδια. Μετά την ανάβαση, επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π. :   6   Β.Δ.  : 2  Υ.Δ. :  620 μ.

Read More

ΑΡΙΖΟΝΑ – ΚΑΝΑΔΑΣ – ΧΑΒΑΗ Αύγουστος 2022

Γκραν Κάνυον - Κολοράντο - Μόνιουμεντ Βάλλευ - Λας Βέγκας - Εθνικά πάρκα Γιούτα –Βανκούβερ – Grouse Mountain - Βραχώδη όρη - Περλ Χάρμπορ - Ηφαίστεια Χαβάης -Χονολουλού - νησιά Καουαϊ - Οάχου - Μάουι -Μεγάλη Χαβάη - Εθνικά Πάρκα

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΕΟΣ Αθηνών ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ TREKKING HELLAS, εξορμά σε τρεις από τις ωραιότερες περιοχές της Ηνωμένων Πολιτειών, στην Αριζόνα-Γιούτα, στον Καναδά και στα νησιά της Χαβάης  σε ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης και άγριας φύσης, με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό.

Τις περισσότερες μέρες θα μπορεί κανείς να επιλέξει τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει, ορειβασία, πεζοπορία η τουρισμό και να πλαισιώσει την αντίστοιχη ομάδα.

Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Κάτια Μαρινάκη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  : Στη γραμματεία του ΕΟΣ Αθηνών,  Λέκκα 23-25,  1ος όροφος,  τηλ. 210-3212355       5- 8 μ.μ. Τρίτη έως Παρασκευή ή στο email μας eosathinon@yahoo.gr

1η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ : Πέμπτη 31  Μαρτίου 7 μ.μ.  στα γραφεία του ΕΟΣ Αθηνών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ            ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Read More

ΙΑΠΩΝΙΑ Αύγουστος 2022

ΙΑΠΩΝΙΑ    19 - 29 Αυγούστου 2022 

O ΕΟΣ Αθηνών σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο EVIS TOURS, εξορμά στην Ιαπωνία σε ένα μοναδικό ταξίδι, με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό. Μία περιπλάνηση 10 ημέρων (από 19 - 29 Αυγούστου) στη χώρα του Ανατέλλοντος ήλιου με διαμονή σε ευπρεπές τριάστερο ξενοδοχείο εντός του Τόκιο, στο κεντρικό και μεγαλύτερο από τα νησιά που απαρτίζουν την Ιαπωνία.

Αρχηγοί : Στέφανος Μόσχος, Αλέξανδρος Ασωνίτης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  : Στη γραμματεία του ΕΟΣ Αθηνών,  Λέκκα 23-25,  1ος όροφος,  τηλ. 210-3212355      5 - 8 μ.μ. από Τρίτη έως Παρασκευή

1η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ : Πέμπτη 5 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου.

Read More

ΑΡΙΖΟΝΑ – ΑΛΑΣΚΑ – ΧΑΒΑΗ Αύγουστος 2022

 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022   ΑΡΙΖΟΝΑ - ΑΛΑΣΚΑ - ΧΑΒΑΗ

Γκραν Κάνυον-Κολοράντο -Μόνιουμεντ Βάλλευ-Λας Βέγκας - Εθνικά πάρκα Γιούτα - Μακ Κίνλεϋ-Φιόρδ Αλάσκας-Ανκορέητζ– Φαιρμπάνκς - Περλ Χάρμπορ - Ηφαίστεια Χαβάης-Χονολουλού- νησιά Καουαϊ-Οάχου-Μάουι-Μεγάλη Χαβάη - Εθνικά Πάρκα

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΕΟΣ Αθηνών ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ TREKKING HELLAS, εξορμά σε τρεις από τις ωραιότερες περιοχές της Ηνωμένων Πολιτειών, στην Αριζόνα-Γιούτα, στην Αλάσκα και στα νησιά της Χαβάης  σε ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης και άγριας φύσης, με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό.

Τις περισσότερες μέρες θα μπορεί κανείς να επιλέξει τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει, ορειβασία, πεζοπορία η τουρισμό και να πλαισιώσει την αντίστοιχη ομάδα.

Θα υπάρχει το πρόγραμμα των 18 ημερών (11 εργάσιμες)  με τρεις επιλογές :

Α ) 1η και 2η εβδομάδα (Αριζόνα-Χαβάη)  από 5 έως 21 Αυγ.  ή

Β) 2η και 3η εβδομάδα  (Χαβάη-Αλάσκα) από 12 εως 28 Αυγ. ή

Γ) 3η και 4η εβδομάδα (Αλάσκα-Αριζόνα) από 19 Αυγ. έως 4 Σεπτ.

Και βέβαια όσοι θέλουν το πλήρες πρόγραμμα 25 ημερών (16 εργάσιμες ημέρες) Αριζόνα-Αλάσκα-Χαβάη με

2 επιλογές :

  • Αριζόνα-Χαβάη-Αλάσκα από 5 έως 28 Αυγούστου
  • Χαβάη-Αλάσκα-Αριζόνα από 12 Αυγ. έως 4 Σεπτ.

Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Κάτια Μαρινάκη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  : Στη γραμματεία του ΕΟΣ Αθηνών,  Λέκκα 23-25,  1ος όροφος,  τηλ. 210-3212355       5- 8 μ.μ. Τρίτη έως Παρασκευή ή στο email μας eosathinon@yahoo.gr

1η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ : Πέμπτη 31  Μαρτίου 7 μ.μ.  στα γραφεία του ΕΟΣ Αθηνών

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Read More

Διακρίσεις αθλητών μας στην αγωνιστική αναρρίχηση

Ο ΕΟΣ Αθηνών κατάφερε να κατακτήσει 4 μετάλλια σε 2 κατηγορίες στον 1ο  Διασυλλογικό Αγώνα αγωνιστικής αναρρίχησης.

 

1)Στην κατηγορία Παίδες :

Χρυσό μετάλλιο : Παπαλέξης Γιώργος

Ασημένιο μετάλλιο : Παπαδημητρίου Ευάγγελος

Χάλκινο μετάλλιο : Αλεξανδρής Ιάσωνας

 

2) Στην κατηγορία Κορασίδων :

Χρυσό μετάλλιο : Καββαδία Μαρία.

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά !

Read More

Αναβολή Γενικών Συνελεύσεων για τις 2/2/2022

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναβάλλονται οι Γενικές Συνελεύσεις για την Τετάρτη 02/02/2022 και ώρα 19:00 στα γραφεία του ΕΟΣ Αθηνών, Λέκκα 23 -25, 1ος όροφος, στην Αθήνα.

Κατά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, στην περίπτωση που όλοι ή ορισμένοι των υποψηφίων δεν συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 10/02/2022 και από ώρα 18:00 έως 20:00 στα γραφεία του ΕΟΣ Αθηνών, Λέκκα 23 -25, 1ος όροφος, στην Αθήνα.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, οι Γενικές Συνελεύσεις θα επαναληφθούν την Τετάρτη 09/02/2022 και ώρα 19:00 στα γραφεία του ΕΟΣ Αθηνών, Λέκκα 23 -25, 1ος όροφος, στην Αθήνα και η επαναληπτική ψηφοφορία για τις αρχαιρεσίες, εφόσον υπάρξει ανάγκη, θα γίνει την Πέμπτη 17/02/2022 και από ώρα 18:00 έως 20:00, στον ίδιο χώρο.

Read More

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΕΙΑ 20 Φεβρουαρίου 2022

Κυριακή 20/2/2022 - ΚΥΛΛΗΝΗ (ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΕΙΑ)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Τρίκαλα Κορινθίας- Οροπέδιο (1500 μ.), από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση. Υπάρχουν 2 διαδρομές, η κλασική από το καταφύγιο  και ένα πιο στενό λούκι λίγο πιο απότομο. Μετά απο 3 - 4 ώρες ανάβασης, εξαρτάται από το ύψος του χιονιού, φτάνουμε στην κορυφή 2374 μέτρων με εξαιρετική θέα στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Κατάβαση από τα ίδια.

Ω.Π. : 5 - 7  Β.Δ. : 2  Υ.Δ. : 820 μ.

Αρχηγοί :  Γιάννης Κορνάρος, Τάκης Στάικος

Read More