ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΗ – Βιβλιοπαρουσίαση – Ορειβατικές ιστορίες με το Χρήστο Λάμπρη

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Χωρίς ίχνη» Ορειβατικές ιστορίες με το Χρήστο Λάμπρη

Σας προσκαλούµε σε µια ευχάριστη υπαίθρια βραδιά µαζί µας.

Πέµπτη 24 Ιουνίου 2021, στις 20:00 το απόγευµα στον φιλόξενο ηµιυπαίθριο χώρο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής, Ικτίνου 3 & Προµηθέως, 300µ. από την έξοδο 6 της Αττικής οδού και από τη στάση του Προαστιακού «Άνω Λιόσια» κρατώντας τις αποστάσεις µεταξύ µας και φορώντας τη µάσκα µας.

Το Διοικητικό Συµβούλιο www.eposfilis.gr , τηλ.:210-2411811 facebook: epos filis

Έναν χρόνο µετά από την παρατεταµένη νοσηλεία του σε ΜΕΘ µε Covid-19, ο Χρήστος Λάµπρης µας διηγείται ιστορίες της ζωής του, από τα Τζουµέρκα όπου γεννήθηκε και µεγάλωσε ως τις κορυφές των Ιµαλαΐων, όπου τον χτύπησε χιονοστιβάδα και διασώθηκε από τους συντρόφους του. Το βιβλίο του Χρήστου Λάµπρη "Χωρίς Ίχνη" (εκδόσεις Ανάβαση) είναι αφιερωµένο στον Μιχάλη Τσουκιά, που τον Μάρτιο του 2020 έχασε τη µάχη µε τον κορονοϊό.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Γιώργος Βουτυρόπουλος. Θα προλογίσουν ο κ.Χρήστος Παππούς Δήµαρχος Φυλής, ο κ.Κρίτωνας Αρσένης βουλευτής, ο κ.Πάνος Χλωροκώστας αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α και η κ.Πηνελόπη Ματσούκα από τις εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ. Στην αρχή της εκδήλωσης θα απονεµηθούν τα διπλώµατα αποφοίτων των σχολών ορειβασίας και αναρρίχησης του Συλλόγου µας. Σε αίθουσα του κτηρίου υπάρχει ο πρωτότυπος επιτοίχειος γεωφυσικός χάρτης των εκδόσεων ΑΝΑΒΑΣΗ µε τα Ευρωπαϊκά και εθνικά µας µονοπάτια, για να σχεδιάζουµε ταξίδια χωρίς …ίχνη στην Ελλάδα! Μια γεύση από το βιβλίο µπορείτε να πάρετε διαβάζοντας το άρθρο του Γιώργου Βουτυρόπουλου για το Adventure.com Ρακές και άλλες …γεύσεις για την περίσταση, κερασµένες από τον Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής.

 

Read More

Αναβολή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΕΟΣ Αθηνών

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας που είχε προγραμματισθεί για την Τετάρτη 16/06/2021 με αποκλειστικό θέμα την Τροποποίηση του Καταστατικού αναβάλλεται, λόγω της 12μηνης παράτασης η οποία δόθηκε. Θα πραγματοποιηθεί δε τον Ιανουάριο του 2022 στη συνέχεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης .

Read More

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΟΣ Αθηνών – 16/6/2021

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στη συνέχεια της Τακτικής Γ.Σ., η οποία πραγματοποιήθηκε, καλούμε για Συνεδρίαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τα μέλη μας, την Τετάρτη 16/06/2021 και ώρα 20:00 στα γραφεία μας – Λέκκα 23 - 25 Αθήνα, 1ος όροφος, με αποκλειστικό θέμα :

- Τροποποίηση του Καταστατικού του ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, όπως προβλέπεται από τον νέο αθλητικό νόμο.

Με αναμονή στο διάδρομο του ορόφου θα προσέρχονται συγκεκριμένα άτομα για ψηφοφορία στο χώρο των γραφείων μας.

Η τροποποίηση που εισηγούμεθα στην Ε.Γ.Σ. γίνεται σε εφαρμογή του Ν. 4726/20 ΦΕΚ 181/18-9-20, οπότε όλα τα άρθρα τροποποιούνται με βάση το Νόμο και έχουν σημαδευτεί με αστερίσκο (+).

Σε περίπτωση μη απαρτίας θα οριστεί  νέα έκτακτη Γ.Σ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ-21

Read More

Πρωτόκολλα σε συνθήκες Covid – 19

Read More

Ισπανία – Αύγουστος 2021

13 - 22/8/ 2021   ΙΣΠΑΝΙΑ

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΕΟΣ Αθηνών σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο TREKKING HELLAS, οργανώνει ταξίδι στη μαγευτική Ισπανία με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό.

Αρχηγός : Γιάννης Κορνάρος

1η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ : Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. σε υπαίθριο χώρο ( αυλή Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στου Φιλοπάππου).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Read More

Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΟΣ Αθηνών – 9/6/2021

1.ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Καλούμε για Συνεδρίαση της εξ αναβολής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης τα μέλη μας (αρχικά προγραμματισμένη την Τετάρτη 27/1/2021), την Τετάρτη 09/06/2021 και ώρα 19:00 στα γραφεία μας – Λέκκα 23 - 25 Αθήνα, 1ος όροφος.

Read More

Τροποποίηση καταστατικού

Η τροποποίηση που εισηγούμεθα στη Γ.Σ. βασικά γίνεται σε εφαρμογή του Ν. 4726/20 ΦΕΚ 181/18-9-20, οπότε όλα τα άρθρα τροποποιούνται με βάση το Νόμο και έχουν σημαδευτεί με  +

Εκτός από :

  1. Άρθρο 1,3,5 και 41 που είναι τυπικές τροποποιήσεις
  2. Άρθρο 35 από Τράπεζες και τελευταία πρόταση από Δ.Σ.
  3. Άρθρο 34 παρ. 16 τυπική διόρθωση

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ εδώ

Read More

Έφυγαν από κοντά μας ο Θεμιστοκλής Μυστριώτης και ο Μάκης Ιδοσίδης

Έφυγε χθες, 08 Απριλίου 2021, από τη ζωή ο Θεμιστοκλής Μυστριώτης!
Ιστορικό μέλος του ΕΟΣ Αθηνών, πρώην Πρόεδρος και νυν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, μέλος παλαιότερα των διοικητικών συμβουλίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων. Άνθρωπος με μεγάλη διοικητική εμπειρία στο χώρο της ορειβασίας και πολύχρονη προσφορά σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Ορειβατικού, εργατικός και μεθοδικός, πιστός στα ορειβατικά και χιονοδρομικά ιδεώδη της εποχής του, αλλά και σύγχρονος εργάτης των στόχων του Συλλόγου, με ανησυχίες και προβληματισμούς, αλλά και ιδέες και σκέψεις που ακολουθούσαν τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Η απουσία του από τη ζωή του συλλόγου και τους συν-ορειβάτες του θα είναι αισθητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του στενού φίλου και συνεργάτη Θεμιστοκλή και στέλνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Την ίδια μέρα η είδηση του θανάτου του Μάκη Ιδοσίδη μας πίκρανε βαθιά. Όλοι όσοι τον είχαμε γνωρίσει και μοιραστεί μαζί του κοινές εμπειρίες στα βουνά ή στο Σύνδεσμο, δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Αισθανόμαστε την πληθωρική παρουσία του ακόμη ανάμεσά μας.Είναι γνωστό ότι στον Μάκη δεν άρεσαν η μακρηγορία και η μεγαλοστομία. Ο δικός του λόγος ήταν πάντα άμεσος, λιτός, συχνά κριτικός, διανθισμένος με αιχμηρά χιουμοριστικά σχόλια  που γέμιζαν το «Σάββα», το στέκι των μελών του Συνδέσμου, με γέλια και βουερές επιδοκιμασίες. Ο Μάκης ήταν αναντίρρητα η ψυχή της παρέας για πολλές δεκαετίες.

Σεβόμενοι την προτίμησή του για τα λίγα και σταράτα λόγια, περιοριζόμαστε στο να υπενθυμίσουμε στους νεώτερους ότι ο Μάκης υπήρξε πρωτοπόρος της ελληνικής ορειβασίας και αυθεντικά αντισυμβατικός στη ζωή του. Η απώλειά του σφραγίζει το τέλος μιας εποχής για την ελληνική ορειβατική ιστορία.

Όλοι οι φίλοι του τον αποχωριζόμαστε με βαριά καρδιά και η λύπη μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί δεν μπορούμε να τον αποχαιρετήσουμε έτσι όπως του αρμόζει, καθώς «τραβάει για τα ψηλά απάτητα ενδιαιτήματα».

Γιάννης Κατριβάνος

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το χαμό του Μάκη Ιδοσίδη.