Σχολές ορειβασίας, αναρρίχησης και ορειβατικού σκι

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει σχολές ορειβασίας, αναρρίχησης και ορειβατικού σκι βάσει του κανονισμού εκπαίδευσης της ΕΟΟΑ, αναπτύσσοντας τα ορειβατικά αθλήματα σε κάθε τους μορφή.

Το πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης περιλαμβάνει τη σχολή ορειβασίας αρχαρίων και τη σχολή αναρρίχησης βράχου αρχαρίων. Κύριος στόχος των σχολών αυτών είναι να δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την περιπέτεια μέσω της ορεινής πεζοπορίας και της αναρρίχησης βράχου και να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών. Σχολές αναρρίχησης βράχου αρχαρίων  πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ενώ σχολή ορειβασίας αρχαριών πραγματοποιείται κάθε χειμώνα. Οι δυο σχολές περιλαμβάνουν θεωρητικά μαθήματα στα γραφεία του Συλλόγου και πρακτική εξάσκηση τα Σαββατοκύριακα.

Το δεύτερο επίπεδο εκπαίδευσης περιλαμβάνει τη σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου και τη σχολή αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου. Ο ΕΟΣ Αθηνών πραγματοποιεί τις σχολές αυτές αδιαλείπτως τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια και από αυτές έχουν αποφοιτήσει σχεδόν όλοι οι γνωστοί αλπινιστές της Αθήνας. Στόχος των σχολών αυτών είναι να εφοδιάσουν νέους ορειβάτες με την απαραίτητη γνώση και την εμπειρία που απαιτείται για την άσκηση της δύσκολης και πολύπλοκης δραστηριότητας της αναρρίχησης σε ορθοπλαγιές βουνού και να τους φέρει σε επαφή με τη “μεγάλη αλπινιστική περιπέτεια”. Οι σχολές αυτές γίνονται συνήθως μια φορά το χρόνο.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές των σχολών μας

Πετρομιανός Γιάννης: Οδηγός βουνού, εκπαιδευτής ορειβασίας, αναρρίχησης και ορειβατικού Σκι, ΕΟΟΑ - Υπεύθυνος σχολών ορειβασίας αρχαρίων και μέσου επιπέδου, αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου, αρχηγών αναβάσεων - Σύμβουλος εκπαίδευσης ΕΟΣ Αθηνών

Τσιαντός Παύλος: Οδηγός βουνού, εκπαιδευτής ορειβασίας, αναρρίχησης και ορειβατικού Σκι, ΕΟΟΑ - Υπεύθυνος σχολών ορειβατικού σκι

Γράψας Αλέξης: Εκπαιδευτής αναρρίχησης βράχου, ΕΟΟΑ - Υπεύθυνος σχολών αναρρίχησης βράχου αρχαρίων