Άνοιξαν οι Αιτήσεις για το 2023

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες εγγραφής http://eos.qubiteq.gr

Δυνατότητα πληρωμής με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Για πληροφορίες, εγγραφές, ενημέρωση, διευκρινήσεις και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε κ. Χαράλαμπος Παυλίδης τηλ. Επικοινωνίας 6987026305 καθημερινά 19:00-21:00 και στο email, akadimia@eosathinon.gr

Πλαίσιο Λειτουργίας Ακαδημίας Σκι ΕΟΣ Αθηνών έτους 2023

H Ακαδημία σκι του Ε.Ο.Σ. Αθηνών είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη ακαδημία σκι στην Ελλάδα.

Η Ακαδημία του ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ λειτουργεί με:

Φιλοσοφία: Εξοικείωση με τη φύση, εξερεύνηση όλης της έκτασης των 2 Χιονοδρομικών κέντρων Παρνασσού και την γεωγραφική και ιστορική περιαγωγή των όμορων Όρεων Παρνασσού. Διαμόρφωση χιονοδρόμων και αγωνιστικών χαρακτήρων υπό υγιείς και ασφαλείς προϋποθέσεις.

Απευθύνεται: Η Ακαδημία απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες στο σκι και παράλληλα να κοινωνικοποιηθούν αθλητικά μέσα από την άσκηση στη φύση. Τα παιδιά θα ακολουθήσουν Χιονοδρομική Αθλητική σταδιοδρομία ή θα εξελίξουν την τεχνική τους μέχρι και το Αγωνιστικό επίπεδο.

Σκοπός και ηλικίες

Ανώτατη Ομάδα (προ-αγωνιστική): Παιδιά που έχουν παρακολουθήσει ήδη την μεθοδολογία της Ακαδημίας τουλάχιστον για ένα έτος και που το επίπεδο τους κρίνεται ικανό.

Προετοιμασία Παιδιών στην Αγωνιστική χιονοδρομία καταβάσεων από το επίπεδο 3 (σκι σε όλες τις πίστες, εκτός πιστών, όλα τα χιόνια και προπόνηση σε πόρτες). Η μεθοδολογία συμπεριλαμβάνει ασκήσεις εντός και εκτός αγωνιστικού στίβου για τα Αγωνίσματα της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης και της Τεχνικής Κατάβασης (για την ΤΚ τα παιδιά θα πρέπει να έχουν πρόσθετα προστατευτικά). Εισαγωγή στο Αγώνισμα του freestyle skiing μετά το μεσημεριανό διάλειμμα. Η ανώτατη ομάδα προετοιμάζει και τροφοδοτεί με παιδιά την αθλητική ομάδα της κατηγορίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων (γεν. 2011-2012)

Μέγιστος αριθμός παιδιών 12 με 2 προπονητές

Για Παιδιά της 4ης τάξης της Ακαδημίας

Προετοιμασία Παιδιών στην Αγωνιστική χιονοδρομία καταβάσεων από το επίπεδο 3 (σκι σε όλες τις πίστες, εκτός πιστών, όλα τα χιόνια και προπόνηση σε πόρτες). Η μεθοδολογία συμπεριλαμβάνει ασκήσεις εντός και εκτός αγωνιστικού στίβου για τα Αγωνίσματα της Γιγαντιαίας και Τεχνικής Κατάβασης.
Συμμετοχή σε όλους τους Αγώνες που διοργανώνει το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Μέγιστος αριθμός παιδιών 8

Για τα Παιδιά της 3ης τάξης της Ακαδημίας

Προετοιμασία Παιδιών στην Αγωνιστική τεχνική καταβάσεων από το επίπεδο 2 (στεμ) (να μπορούν να ελίσσονται σε όλες τις πίστες) διδαχή του γνωστικού αντικειμένου της χιονοδρομίας καταβάσεων με σχετική μεθοδολογία για την εισαγωγή σε αγωνιστικό στίβο Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης.

Μέγιστος αριθμός παιδιών 6 (εξαρτάται από την ηλικία και το επίπεδο).

Για τα Παιδιά της 2ης τάξης της Ακαδημίας

Προετοιμασία Παιδιών για το προχωρημένο επίπεδο από snow plow (να στρίβουν, να σταματάνε και να μπορούν να πάρουν το πιατάκι) διδαχή του γνωστικού αντικειμένου της χιονοδρομίας καταβάσεων με μεθοδολογία ταχείας εξέλιξης που θα τους φέρει να μπορούν να κάνουν καλό σκι σε όλες τις πίστες και στην εισαγωγή σε πόρτες (αγωνιστικό στίβο).

Μέγιστος αριθμός παιδιών 5 (εξαρτάται από την ηλικία και το επίπεδο) ή 10 με 2 προπονητές

Για τα αρχάρια Παιδιά

Για τα αρχάρια Παιδιά που δεν έχουν ξανακάνει σκι διδαχή του γνωστικού αντικειμένου της χιονοδρομίας με παιγνιώδης μορφές εντός περιφραγμένου πάρκου. Στην κατηγορία αυτή το μάθημα ξεκινάει στις 09:30.

Μέγιστος αριθμός παιδιών 10 με 2 προπονητές

Λεπτομέρειες

Τόπος: Χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, κατά προτίμηση Φτερόλακκα (εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες) ή Κελάρια.

Διάρκεια: Η σεζόν της Ακαδημίας διαρκεί σε περιθώριο 13 Σαββατοκύριακων από 7 - 8/01/23 έως 1 - 2/04/23 (με πρόβλεψη φυσικών φαινομένων και πιθανό ρεπό  κατόπιν ηλεκτρονικής ενημέρωσης) σε 10 Σαββατοκύριακα.

Ειδικότερα:

 • Πακέτο 20 ημερών: 10 Σάββατα και Κυριακές.
 • Πακέτο 10 ημερών: 10 Σάββατα ή 10 Κυριακές (Δηλώνετε την ημέρα προτίμησής σας στην διαδικασία εγγραφής). Το πακέτο αυτό μπορεί να εκτελεστεί και σε 5 Σαββατοκύριακα έπειτα από συνεννόηση με την διεύθυνση της ακαδημίας ώστε να κλειδώσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες Σαββατοκύριακων.
 • Πακέτο 5 ημερών: 5 Σάββατα ή 5 Κυριακές διαδοχικά και συνεχόμενα. (Δηλώνετε την ημέρα προτίμησής σας στην διαδικασία εγγραφής).

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ΟΛΑ τα πακέτα εκτελούνται διαδοχικά και συνεχόμενα.

Επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η Ακαδημία λόγω καιρικών συνθηκών ή λόγω ασθένειας του παιδιού διαπιστευμένης από γιατρό (π.χ. σχολικός τραυματισμός).

Ωράριο:

 • 08:45 συνάντηση στο Chalet της Φτερόλακκας 1860 μ. ή των Κελαρίων 1750 μ. (Στέλνεται σχετικό email ενημέρωσής κάθε Τρίτη & Πέμπτη)
 • 09:00 έναρξη προπόνησης το Σάββατο - Κυριακή
 • 09:00 έναρξη προπόνησης αρχαρίων Σάββατο - Κυριακή
 • 11:00 Διάλειμμα αρχαρίων
 • 11:30 Διάλειμμα των υπολοίπων ομάδων
 • 11:45 Προπόνηση αρχαρίων
 • 12:00 Περιήγηση στα υπόλοιπα κέντρα Παρνασσού εντός και εκτός πιστών (ανάλογα το επίπεδο του τμήματος) και
 • 13:00 λήξη προπόνησης αρχαρίων
 • 14:00 λήξη προπόνησης υπόλοιπων ομάδων

Οι γονείς πρέπει να παραδίδουν τα παιδιά το πρωί και να τα παραλαμβάνουν στη λήξη της προπόνησης. Δεν είναι απαραίτητη η παραμονή συνοδών ή της οικογένειας στο κέντρο καθώς τα παιδιά πλαισιώνονται από τους προπονητές τους καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας  (σε περίπτωση που γίνουν αλλαγές στα ωράρια ή τις ημερομηνίες θα ακολουθεί ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω e-mail).

Ειδική Συνδρομή Συμμετοχής στην Ακαδημία:

Έκπτωση 20%

Έκπτωση 10%

Ειδική Συνδρομή

Πακέτο

για πληρωμή έως 25/11/2022

για πληρωμή έως 23/12/2022

από 24/12/2022

Ακαδημία 20 ημερών (100 ωρών)

676.00 €

760.00 €

845.00 €

Ακαδημία 10 ημερών (50 ωρών)

405.00 €

456.00 €

507.00 €

Ακαδημία  5 διαδοχικών ημερών (25 ωρών)

301.00 €

339.00 €

377.00 €

* Οι τιμές που αναγράφονται είναι τελικές.

Στις παραπάνω τιμές παρέχεται επιπλέον Έκπτωση 10% για οικογένειες με άνω του ενός (1) παιδιών στην Ακαδημία (Το 1ο παιδί πληρώνει ακέραιο το ποσό και κάθε επόμενο θα έχει έκπτωση 10%).

Για Eγγραφές, πληρωμές συνδρομών

Δημιουργήστε προφίλ (του κηδεμόνα) και μετά υποβάλετε την κάθε αίτηση εγγραφής των παιδιών στο http://eos.qubiteq.gr

Σε κάθε πληρωμή παρέχεται δυνατότητα πληρωμής έως και σε 3 άτοκες δόσεις σε πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δόσεων.

Δεν θα γίνουν δεκτές πληρωμές σε μετρητά ή μεταφορές σε τραπεζικό λογαριασμό.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης προγραμμάτων λόγω καιρικών συνθηκών ή/και ανεπαρκούς χιόνωση θα επιστραφούν αναλογικά οι καταβληθείσες συνδρομές στην κάρτα με την οποία πληρώσατε.

Λοιπά:

Γεύμα: Ευθύνη οικογένειας ως προς τα χρήματα ή την προετοιμασία ελαφριού μεσημεριανού γεύματος νερού ή και χυμού (όχι ως προς την συνοδεία ή φύλαξη). Κάθε χρόνο οργανώνουμε για την Ακαδημία μας παιδικό εκπτωτικό μενού διαθέσιμο στο εστιατόριο του χιονοδρομικού κέντρου.

Εξοπλισμός: Ευθύνη οικογένειας, μπότες, σκι, μπαστούνια (καλό είναι να τα ενοικιάζετε σεζόν, για να χρησιμοποιεί το παιδί πάντα τα ίδια υλικά αφενός και αφετέρου να σας κοστίσει πολύ πιο φθηνά, μπορούμε να σας συστήσουμε καταστήματα με τα οποία συνεργαζόμαστε που ενοικιάζουν καινούργια υλικά σε πολύ προσιτές τιμές), 2 ζεύγη χιονοδρομικά γάντια (το ένα με τα 4 δάχτυλα ενωμένα), μάσκα (γυαλιά), σκουφί, κράνος και προστατευτικά, μπουφάν κ’ παντελόνι σκι, σακίδιο πλάτης που θα περιέχει όσα δεν χρειάζονται να φορεθούν, αντιηλιακή κρέμα, νερό, το γεύμα, τυχόν φαρμακευτική αγωγή κ’ απρεσκι παπούτσια. + 1 φουλάρι ή μαντίλι.

Λόγω των συνθηκών τα παιδιά πρέπει να φοράνε Buff ή Μπαλακλάβα όταν κάνουν σκί και να έχουν τουλάχιστον 2 μάσκες και αντισηπτικό χεριών για την είσοδο και παραμονή στο Σαλέ.

Για ενοικιάσεις εξοπλισμού σεζόν συνεργαζόμαστε με το κατάστημα Δημητριάδης ActionStore στο Λιβάδι και ισχύει έκπτωση 20% έως 04/12/22.

Τηλ καταστήματος: 22670 31179, υπεύθυνος: κ. Λουκάς Σκληβανιώτης

Υπεύθυνος επικοινωνίας και Διευθυντής Ακαδημίας: Για πληροφορίες, εγγραφές, ενημέρωση, διευκρινήσεις και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε κ. Χαράλαμπος Παυλίδης τηλ. Επικοινωνίας 6987026305 καθημερινά 19:00-21:00 και στο email akadimia@eosathinon.gr