Πλαίσιο Λειτουργίας Ακαδημίας Σκι ΕΟΣ Αθηνών έτους 2024

Πληροφορίες και Οδηγίες Εγγραφής http://eos.qubiteq.gr

Δυνατότητα πληρωμής με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Για πληροφορίες, εγγραφές, ενημέρωση, διευκρινίσεις και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε κ. Χαράλαμπος Παυλίδης τηλ. Επικοινωνίας 6987026305 καθημερινά 19:00-21:00 και στο email, akadimia@eosathinon.gr

H Ακαδημία σκι του Ε.Ο.Σ. Αθηνών είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη ακαδημία σκι στην Ελλάδα.

Η Ακαδημία του ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ λειτουργεί με:

Φιλοσοφία: Εξοικείωση με τη φύση, εξερεύνηση όλης της έκτασης των 2 Χιονοδρομικών κέντρων Παρνασσού και την γεωγραφική και ιστορική περιαγωγή των όμορων Όρεων Παρνασσού. Διαμόρφωση χιονοδρόμων και αγωνιστικών χαρακτήρων υπό υγιείς και ασφαλείς προϋποθέσεις.

Απευθύνεται: Η Ακαδημία απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες στο σκι και παράλληλα να κοινωνικοποιηθούν αθλητικά μέσα από την άσκηση στη φύση. Τα παιδιά θα ακολουθήσουν Χιονοδρομική Αθλητική σταδιοδρομία ή θα εξελίξουν την τεχνική τους μέχρι και το Αγωνιστικό επίπεδο.

 

Αγωνιστική Ομάδα: Ο ΕΟΣ Αθηνών είναι ο παλαιότερος σύλλογος στην  Ελλάδα με διακρίσεις και πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες αλπικών αγωνισμάτων.

Προ-αγωνιστική Ομάδα: Η προ-αγωνιστική ομάδα απευθύνεται σε παιδιά  που βρίσκονται τουλάχιστον στο επίπεδο 4 της Ακαδημίας, ηλικίας μεταξύ 8 έως 14 ετών και θα επιλεχθούν κατόπιν ειδικής αξιολόγησης. Στόχος της συγκεκριμένης επίλεκτης ομάδας, είναι να τροφοδοτεί την ιστορική αγωνιστική ομάδα του ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ τα επόμενα χρόνια.

Η προ-αγωνιστική ομάδα λειτουργεί με τους ίδιους κανόνες και μεθοδολογία προπόνησης όπως και η αγωνιστική ομάδα, πλαισιωμένη από προπονητές αγωνιστικού επιπέδου και εμπειρίας. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε αρτιότερα τους μελλοντικούς αθλητές μας, χτίζοντας πάνω στα τεχνικά και δυναμικά χαρακτηριστικά του κάθε αθλητή ξεχωριστά.

Για περισσότερες πληροφορίες για συνδρομή, ημέρες προπονήσεων κλπ. καλέστε με στο κιν. 6987026305.

 

Σκοπός και ηλικίες (Ακαδημίας)

Level 4 «Advanced»

Προετοιμασία Παιδιών στην Αγωνιστική χιονοδρομία καταβάσεων από το επίπεδο 3 (σκι σε όλες τις πίστες, εκτός πιστών, όλα τα χιόνια και προπόνηση σε πόρτες). Η μεθοδολογία συμπεριλαμβάνει ασκήσεις εντός και εκτός αγωνιστικού στίβου για τα Αγωνίσματα της Γιγαντιαίας και Τεχνικής Κατάβασης.
Συμμετοχή σε όλους τους Αγώνες που διοργανώνει το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Μέγιστος αριθμός παιδιών 8.

Level 3 «Intermediate»

Προετοιμασία Παιδιών στην Αγωνιστική τεχνική καταβάσεων από το επίπεδο 2 (στεμ) (να μπορούν να ελίσσονται σε όλες τις πίστες) διδαχή του γνωστικού αντικειμένου της χιονοδρομίας καταβάσεων με σχετική μεθοδολογία για την εισαγωγή σε αγωνιστικό στίβο Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης.

Μέγιστος αριθμός παιδιών 6 (εξαρτάται από την ηλικία και το επίπεδο).

Level 2 «Juniors»

Προετοιμασία Παιδιών για το προχωρημένο επίπεδο από snowplow (να στρίβουν, να σταματάνε και να μπορούν να πάρουν το πιατάκι) διδαχή του γνωστικού αντικειμένου της χιονοδρομίας καταβάσεων με μεθοδολογία ταχείας εξέλιξης που θα τους φέρει να μπορούν να κάνουν καλό σκι σε όλες τις πίστες και στην εισαγωγή σε πόρτες (αγωνιστικό στίβο).

Μέγιστος αριθμός παιδιών 5 (εξαρτάται από την ηλικία και το επίπεδο) ή 10 με 2 προπονητές.

Level 1 «Kids Club»

Για τα αρχάρια Παιδιά που δεν έχουν ξανακάνει σκι διδαχή του γνωστικού αντικειμένου της χιονοδρομίας με παιγνιώδης μορφές εντός περιφραγμένου πάρκου. Στην κατηγορία αυτή το μάθημα ξεκινάει στις 09:30.

Μέγιστος αριθμός παιδιών 10 με 2 προπονητές.

 

Λεπτομέρειες

Τόπος: Χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, κατά προτίμηση Φτερόλακκα (εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες) ή Κελάρια.

Διάρκεια: Η σεζόν της Ακαδημίας διαρκεί σε περιθώριο 13 Σαββατοκύριακων από 13-14/01/24έως 6-7/04/24(με πρόβλεψη φυσικών φαινομένων και πιθανό ρεπό  κατόπιν ηλεκτρονικής ενημέρωσης) σε 10 Σαββατοκύριακα.

Ειδικότερα:

 • Πακέτο 20 ημερών: 10 Σάββατα και Κυριακές.
 • Πακέτο 10 ημερών: 10 Σάββατα ή 10 Κυριακές (Δηλώνετε την ημέρα προτίμησής σας στην διαδικασία εγγραφής). Το πακέτο αυτό μπορεί να εκτελεστεί και σε 5 Σαββατοκύριακα έπειτα από συνεννόηση με την διεύθυνση της ακαδημίας ώστε να κλειδώσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες Σαββατοκύριακων.
 • Πακέτο 5 ημερών: 5 Σάββατα ή 5 Κυριακές διαδοχικά και συνεχόμενα. (Δηλώνετε την ημέρα προτίμησής σας στην διαδικασία εγγραφής).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει όριο ατόμων τις ημέρες των μαθημάτων: 30 άτομα για το Σάββατο και 35 την Κυριακή. Θα υπάρξει προτεραιότητα σε αυτούς που θα δηλώσουν εγκαίρως τησυμμετοχή τους.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ΟΛΑ τα πακέτα εκτελούνται διαδοχικά και συνεχόμενα.

Επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η Ακαδημία λόγω καιρικών συνθηκών ή λόγω ασθένειας του παιδιού διαπιστευμένης από γιατρό (π.χ. σχολικός τραυματισμός).

Ωράριο:

 • 08:45 Συνάντηση στο Chalet της Φτερόλακκας 1860 μ. ή των Κελαρίων 1750 μ. (Στέλνεται σχετικό email ενημέρωσης κάθε Τρίτη & Πέμπτη)
 • 09:00 Έναρξη προπόνησης
 • 09:30 Έναρξη προπόνησης αρχαρίων
 • 11:30  Διάλειμμα αρχαρίων
 • 12:00 Διάλειμμα των υπολοίπων ομάδων
 • 12:15  Προπόνηση αρχαρίων
 • 12:30 Περιήγηση στα υπόλοιπα κέντρα Παρνασσού εντός και εκτός πιστών (ανάλογα το επίπεδο του τμήματος) και freestyle
 • 13:15  Λήξη προπόνησης αρχαρίων
 • 14:30 Λήξη προπόνησης υπόλοιπων ομάδων

Οι γονείς πρέπει να παραδίδουν τα παιδιά το πρωί και να τα παραλαμβάνουν στη λήξη της προπόνησης. Δεν είναι απαραίτητη η παραμονή συνοδών ή της οικογένειας στο κέντρο καθώς τα παιδιά πλαισιώνονται από τους προπονητές τους καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας (σε περίπτωση που γίνουν αλλαγές στα ωράρια ή τις ημερομηνίες θα ακολουθεί ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω e-mail).

Ειδική Συνδρομή Συμμετοχής στην Ακαδημία:

Πακέτο

για πληρωμή έως 10/11/2023

για πληρωμή έως 9/12/2023

από 10/12/2023

Ακαδημία 20 ημερών (100 ωρών)

610.00 €

680.00 €

710.00 €

Ακαδημία 10 ημερών (50 ωρών)

430.00 €

470.00 €

500.00 €

Ακαδημία  5 διαδοχικών ημερών (25 ωρών)

310.00 €

340.00 €

380.00 €

* Οι τιμές που αναγράφονται είναι τελικές.

Στις παραπάνω τιμές παρέχεται επιπλέον Έκπτωση 10% για οικογένειες με άνω του ενός (1) παιδιών στην Ακαδημία (Το 1ο παιδί πληρώνει ακέραιο το ποσό και κάθε επόμενο θα έχει έκπτωση 10%).

Για Eγγραφές, πληρωμές συνδρομών

Δημιουργήστε προφίλ (του κηδεμόνα) και μετά υποβάλετε την κάθε αίτηση εγγραφής των παιδιών στο http://eos.qubiteq.gr

Σε κάθε πληρωμή παρέχεται δυνατότητα πληρωμής έως και σε 3 άτοκες δόσεις σε πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δόσεων.

Δεν θα γίνουν δεκτές πληρωμές σε μετρητά ή μεταφορές σε τραπεζικό λογαριασμό.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης προγραμμάτων λόγω καιρικών συνθηκών ή/και ανεπαρκούς χιόνωσης θα επιστραφούν αναλογικά οι καταβληθείσες συνδρομές στην κάρτα με την οποία πληρώσατε.

Λοιπά:

Γεύμα: Ευθύνη οικογένειας ως προς τα χρήματα ή την προετοιμασία ελαφριού μεσημεριανού γεύματος νερού ή και χυμού (όχι ως προς την συνοδεία ή φύλαξη). Κάθε χρόνο οργανώνουμε για την Ακαδημία μας παιδικό εκπτωτικό μενού διαθέσιμο στο εστιατόριο του χιονοδρομικού κέντρου.

Εξοπλισμός: Ευθύνη οικογένειας, μπότες, σκι, μπαστούνια (καλό είναι να τα ενοικιάζετε σεζόν, για να χρησιμοποιεί το παιδί πάντα τα ίδια υλικά αφενός και αφετέρου να σας κοστίσει πολύ πιο φθηνά, μπορούμε να σας συστήσουμε καταστήματα με τα οποία συνεργαζόμαστε που ενοικιάζουν καινούργια υλικά σε πολύ προσιτές τιμές), 2 ζεύγη χιονοδρομικά γάντια (το ένα με τα 4 δάχτυλα ενωμένα), μάσκα (γυαλιά), σκουφί, κράνος και προστατευτικά, μπουφάν κ’ παντελόνι σκι, σακίδιο πλάτης που θα περιέχει όσα δεν χρειάζονται να φορεθούν, αντιηλιακή κρέμα, νερό, το γεύμα, τυχόν φαρμακευτική αγωγή κ’ απρεσκι παπούτσια. + 1 φουλάρι ή μαντίλι.

Λόγω των συνθηκών τα παιδιά πρέπει να φοράνε Buff ή Μπαλακλάβα όταν κάνουν σκί και να έχουν τουλάχιστον 2 μάσκες και αντισηπτικό χεριών για την είσοδο και παραμονή στο Σαλέ.

Για ενοικιάσεις εξοπλισμού σεζόν συνεργαζόμαστε με το κατάστημα Δημητριάδης ActionStore στο Λιβάδι και ισχύει έκπτωση 100€ ανά σετ(έως την 30/11/23).

Τηλ καταστήματος: 22670 31179, υπεύθυνος: κ. Λουκάς Σκληβανιώτης

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας και Διευθυντής Ακαδημίας:

Για πληροφορίες, εγγραφές, ενημέρωση, διευκρινήσεις και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε

Χαράλαμπος Παυλίδης

τηλ. Επικοινωνίας 6987026305 καθημερινά 19:00-21:00

και στο email akadimia@eosathinon.gr