Το σκι είναι ένα όμορφο χειμερινό άθλημα, ο σύλλογός μας είναι ο παλαιότερος σύλλογος στην Ελλάδα στον τομέα αυτό, με μεγάλη παράδοση και εμπειρία ειδικά από τους ανθρώπους της ακαδημίας που πρωταρχικός τους σκοπός είναι: τα παιδιά μας να μάθουν να αγαπούν το χιονισμένο βουνό και το άθλημα.

Η ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει κάποιο παιδί είναι 4-5 ετών, τα παιδία όμως είναι καλό να εξοικειώνονται με το βουνό σε μικρότερες ηλικίες, παίζοντας με το χιόνι. Το σωστό ντύσιμο εξασφαλίζει ότι δεν θα πάθουν τίποτα, στην Σουηδία θα βρείτε έξω από τις καφετέριες το χειμώνα παρκαρισμένα καρότσια με μωρά έξω στο κρύο.

Η επιλογή της πρώτης ημέρας στο σκι είναι σημαντική και θα πρέπει να επιλεγεί από τους γονείς πολύ προσεκτικά, θα πρέπει ο καιρός να είναι καλός δίχως ομίχλη ή αέρα, ή αρχή είναι το Α και το Ω.

 

Επίσης καλό θα είναι να είναι καθημερινή εφόσον είναι εφικτό για λόγους προσοχής αλλά και ασφάλειες όσο και ακούγεται οξύμωρο το να γνωρίζει ένα παιδί στο μέλλον καλό σκι είναι σημαντικό για την ζωή του και τον χαρακτήρα του εφόσον του αρέσει και συνεχίσει γιατί πραγματικά πλάθει και διαμορφώνει χαρακτήρες.

Τα παιδία θα πρέπει να φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό και φυσικά ασφαλή, σε καμία περίπτωση χωρίς κράνος αντιηλιακή κρέμα για το πρόσωπο, νερό απαραίτητα.

Τα μπατόν αρχικά δεν είναι απαραίτητα.

Τα παιδία είναι σημαντικό να ξεκινήσουν με εκπαιδευτή που να γνωρίζει από παιδιά, το μάθημα θα πρέπει να έχει αρχικά την μορφή παιχνιδιού και με παραστατικότητα.

Η επιλογή να μάθει κάποιος από τους γονείς σκι στο παιδί είναι σίγουρα λάθος, όσο καλά να γνωρίζει το άθλημα. Τουλάχιστόν στο πρακτικό επίπεδο.Αντίθετα στο θεωρητικό επίπεδο εκμαθήσεις του αθλήματος στους κανόνες ασφαλείας επιβάλλεται εφόσον γνωρίζει να τους μεταδώσει και να τους επαναλαμβάνει συχνά.

Επίσης σε τομείς πολιτισμού ότι δεν πετάμε σκουπίδια δεν κλέβουμε στην ουρά δεν ξεκινάμε πριν κοιτάξουμε ή δεν στεκόμαστε στην μέση της πίστας. Η επιβράβευση και η ενθάρρυνση με όμορφες κουβέντες και λιχουδιές για παρακίνηση βοηθούν και χτίζουν αυτοπεποίθηση.

Η Ακαδημία απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών που  βρίσκονται σε επίπεδο που να μπορούν να πάρουν lift, ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν Χιονοδρομική Αθλητική σταδιοδρομία ή που επιθυμούν να εξελίξουν την τεχνική τους μέχρι και το Αγωνιστικό επίπεδο.

Ομαδική φωτογραφία μικρών σκιερς από τον Ε.Ο.Σ. Αθηνών
Σκι για παιδιά!Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους
Μικροί Σκιέρς | Πως να ξεκινήσει το παιδί σας το σκι

Η Ακαδημία του ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ λειτουργεί με  Φιλοσοφία:

Διαμόρφωση χιονοδρόμων και αγωνιστικών χαρακτήρων υπό υγιείς και ασφαλείς προϋποθέσεις, εξοικείωση με την φύση, εξερεύνηση όλης της έκτασης των 3 Χιονοδρομικών κέντρων Παρνασσού και την γεωγραφική και ιστορική περιαγωγή των όμορων Όρεων Παρνασσού.