Ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών διοργανώνει:

  • Κάθε Κυριακή πεζοπορικές ή/και ορειβατικές εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα
  • Ορειβατικές αποστολές και οικοτουριστικές δράσεις στο εξωτερικό
  • Διαλέξεις και προβολές
  • Σημάνσεις μονοπατιών και ορεινές χαρτογραφήσεις

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για τις Κυριακάτικες Αναβάσεις στο e-mail μας eosathinon@yahoo.gr με το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας και τον Ορειβατικό Σύλλογο στον οποίο είστε μέλος, μέχρι την Παρασκευή και ώρα 18:00.

Επίσης, μπορείτε στο πιο πάνω e-mail να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση για τις εκδηλώσεις μας και την λειτουργία και δράση του Συλλόγου μας.

Tέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι νέες τιμές συμμετοχής στις Αναβάσεις του συλλόγου μας είναι 20 € για τα οικονομικά ενήμερα μέλη μας και 25 € για τα μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων της Ομοσπονδίας. Επίσης για τα νέα μέλη μας η πρώτη ανάβαση είναι δωρεάν.

 

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει το πρόγραμμα της εξόρμησης, λόγω καιρικών συνθηκών ή εκτάκτων περιστατικών, για την ασφάλεια της ομάδας.

Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, ενημερώνονται διαρκώς παρακάτω:

ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 - ΜΑΪΟΥ 2023

Όλες οι αναχωρήσεις είναι από την πλατεία Συντάγματος (γωνία Φιλελλήνων & Μητροπόλεως), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικό σημείο αναχώρησης.

Οι συντομεύσεις είναι: Ω.Π. = Ώρες Πορείας, Β.Δ. = Βαθμός Δυσκολίας, Υ.Δ. = Υψομετρική Διαφορά.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

13 - 22/8/2021 - ΙΣΠΑΝΙΑ

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΕΟΣ Αθηνών σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο TREKKING HELLAS, οργανώνει ταξίδι στη μαγευτική Ισπανία με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό.

Αρχηγός : Γιάννης Κορνάρος (τηλ. 6937444015)

Αναλυτικό πρόγραμμα στις ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Κυριακή 5/9/2021 - ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΟΥΣΙΟΣ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για τη Δημητσάνα. Κατάβαση σε γεφύρι του Λούσιου και πορεία στο μονοπάτι για τη Βυζαντινή Μονή του Φιλοσόφου. Κατάβαση και πορεία στο παραποτάμιο μονοπάτι για τη Μονή του Προδρόμου. Κατάληξη στο Ασκληπιείο της Αρχαίας Γόρτυνας. Φαγητό στο χωριό Ελληνικό ή στη Στεμνίτσα.

Ω.Π. :  4   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης


Κυριακή 12/9/2021 - ΑΡΚΑΔΙΑ : ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βαλτεσινίκο Γόρτυνας (1150 μ.). Από εκεί ανεβαίνουμε στο Κάστρο και το εκκλησάκι της Αγ. Τριάδας και περνώντας από τη θέση Έλατος μεταβαίνουμε από νέο μονοπάτι του Δυτικού Μαινάλου στα Λαγκάδια (980 μ.) περνώντας από εναλλαγή δασικού και αγροτικού τοπίου. Μαγευτική διαδρομή, στην αρχή μέσα στα έλατα, και ανάμεσα σε κάποια ξέφωτα του δάσους.

Ω.Π. : 6  Β.Δ. : 1

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός


  16 - 23/9/2021 -  ΑΜΟΡΓΟΣ

Πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές στην Αμοργό με επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. (Οι δύο ημέρες για τη μετάβαση στην Αμοργό  και επιστροφή στον Πειραιά με το πλοίο BLUE STAR). Τις υπόλοιπες έξι ημέρες θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές στα ωραιότερα μονοπάτια και τις παραλίες και μία ανάβαση στο όρος Κρίκελος στο υψηλότερο σημείο του νησιού.

Ω.Π. : 3 - 6

Αρχηγός : Στέφανος Γιάννου, τηλ. 6980881119


Κυριακή 19/9/2021 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΑΝΟΥ - ΠΑΡΝΩΝΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για Αγία Σοφία (Καστριτοχώρια) από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας στο ωραίο φυσικό περιβάλλον και στο όμορφο φαράγγι του ποταμού, με κατάληξη στο γραφικό χωριό Στόλος. Μπάνιο στην παραλία Καραντί (Αργολικός κόλπος)

Ω.Π. :  4.30   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς


Κυριακή 26/9/2021 - ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

07:00 : Αναχώρηση για Καρυά Αργολίδας. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τα 1100 μ. στην παλιά Μονή της Παναγίας με ωραία θέα στον Αργολικό κάμπο. Στον ίδιο δρόμο μετά τη Μονή αρχίζει το δασωμένο μονοπάτι που μας οδηγεί στην Νεραϊδόβρυση. Ακολουθούμε πορεία δεξιά βόρεια και μετά δυτικά. Μόλις φτάσουμε στην κορυφογραμμή ακολουθούμε τα Χτένια μέχρι την κορυφή Μαλεβός στα 1771 μ. Η διαδρομή έχει κάποια μέτριας δυσκολίας τεχνικά περάσματα. Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. :  5   Β.Δ.  : 2 +

Αρχηγός :  Αλέξανδρος Ασωνίτης

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Παρασκευή - Κυριακή 1 - 3/10/2021 - ΟΛΥΜΠΟΣ

Παρασκευή 1/10

09:00 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης, έξω από το σταθμό του Μετρό, για Λιτόχωρο. Η ανάβασή μας θα ξεκινήσει από τη  διασταύρωση της Γκορτσιάς με προορισμό το καταφύγιο Πετρόστρουγκα. Περνάμε ανηφορίζοντας απο τη διασταύρωση το πλάτωμα Μπάρμπα , μέσα σε δάσος κωνοφόρων και οξυές και καταλήγουμε στο λιβάδι του Στράγγου. Από εκεί ακολουθούμε το κεντρικό μονοπάτι μέχρι το καταφύγιο Πετρόστρουγκα. Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα.

Ω.Π. : 3   Β.Δ. : 1

Σάββατο 2/10

Αναχώρηση για το οροπέδιο των Μουσών περνώντας από Σκούρτα .Το μονοπάτι για Σκούρτα έχει καλή σηματοδότηση και ομαλή κλίση. Μετά την κορυφή της Σκούρτα ακολουθεί ο Λαιμός, ένα στενό μονοπάτι  που οδηγεί στο πέρασμα του Γιόσου. Αμέσως μετά το πέρασμα καταλήγουμε στο οροπέδιο των Μουσών. Με μία μικρή στάση συνεχίζουμε μέσα από τα Ζωνάρια και το Λούκι του Μύτικα στην κορυφή του Ολύμπου.Η ομάδα που δεν θα ακολουθήσει στο Λούκι θα κατευθυνθεί προς την κορυφή Σκολιό. Κατηφορίζουμε προσεκτικά για το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, όπου θα διανυκτερεύσουμε .

Ω.Π. : 8 Β.Δ. : 3 για κορυφή Μύτικα και 2+ για Σκολιό

Κυριακή 3/10/21

Αναχώρηση από το καταφύγιο για Πριόνια, από την κλασική διαδρομή και αφού περάσουμε τα Πριόνια θα καταλήξουμε στο Λιτόχωρο μέσα από τη χαράδρα του Ενιπέα. Αναχώρηση για Αθήνα.

Ω.Π. :5  Β.Δ. : 1

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος


Κυριακή  3/10/2021 – ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ - ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για Ιερά Μονή Παναγιάς Δαμάστας Φθιώτιδας, στην περιοχή Θερμοπυλών. Ξεκινάμε από χωματόδρομο και στη συνέχεια από δασικό μονοπάτι ανηφορικά στις πλαγιές του Καλλιδρόμου, που αποτελεί κατά το μεγαλύτερο μέρος το κλασσικό μονοπάτι του Εφιάλτη.  Από το υψηλότερο σημείο της διαδρομής (1090 μ.) θα ακολουθήσει κατάβαση από δασικό μονοπάτι εναλλάξ με χωματόδρομο στις Θερμοπύλες.
Μετάβαση με το πούλμαν στον Άγιο Κωνσταντίνο για μπάνιο και φαγητό, εφ΄οσον υπάρξει χρόνος.

Ω.Π.:  6   Β.Δ. : 1

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Σάββατο - Κυριακή 9 - 10/10/2021 – ΜΑΙΝΑΛΟ -ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ

Διασυλλογική ορειβατική – περιβαλλοντική συνάντηση για τα 200 χρόνια της επανάστασης και της άλωσης της Τριπολιτσάς.

Διοργανωτές : Δήμος Τρίπολης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΡΕΙΩΝ

Σάββατο:    9.10.21     Ανατολικό Μαίναλο – μπλε μονοπάτι

Συνάντηση 10 π.μ. στα Καρτερόλια Φαλάνθου

1η πορεία: Καρτερόλια – Σιλίμνα – Κάστρο – Μνημείο και προμαχώνες Τρικόρφων  -Στρατόπεδο  Δημ. Υψηλάντη – Νότια περιαστικά  δάση    Τριπόλεως  – Πεδίον του Άρεως (Τρίπολη).

Β.Δ. : 1+   Ω.Π. : 5:30

2η πορεία: Καρτερόλια – Σιλίμνα – περιαστικά δάση  – Τρίπολη.
Β.Δ. : 1   Ω.Π. : 3:30

Κυριακή:    10.10.21    Ανατολικό Μαίναλο – πράσινο μονοπάτι

7 π.μ. 1η πορεία : Τρίπολη (Πεδίον του Άρεως) 640 μ. – Βόρεια περιαστικά δάση – Ανάληψη (Καταφυγιάκι ΣΑΟΟ)  –  Περθώρι – Αιωνόβια Δρυς Παυσανία (Μνημείο Παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς) -  Χαράδρα Σκαφίδες – Υψίπεδα Κουλουρδούς 1500 μ. – Ροεινό 1100 μ.
Β.Δ. : 2   Ω.Π. : 7 .30

Προαιρετική ανάβαση στην καταπληκτική κορυφή Αϊντίνης 1849 μ.  σε 2 επιπλέον ώρες, Κατηγορία 2+

9 π.μ. 2η πορεία :  Περθώρι 850 μ. – Δρυς Παυσανία – Σκαφίδες – Υψίπεδα Κουλουρδούς – Ροεινό 1100 μ.

Β.Δ. : 1+   Ω.Π. : 5 .30

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΣΑΟΟ   http://saoo.gr


Κυριακή  10/10/2021 – ΧΕΛΜΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την περιοχή της Κλειτορίας και το χωριό Πλανητέρο στα 650 μ. , από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα βαδίσουμε μέσα από πλατανόδασος και στη συνέχεια σε ελατόδασος για να μεταβούμε στην τοποθεσία Μαγέρου (1400 μ.), όπου ήταν στα χρονιά της κατοχής κρησφύγετο ανταρτών και εκεί φημίζεται πως οι αντάρτες ''γκρέμισαν'' 80 Γερμανούς. Από εκεί θα μπορέσουμε να δούμε τον Προφήτη Ηλία, τα Χτένια του Χελμού, το Γαρδίκι, το Μαδερό και την Ντουρντουβάνα. Η διαδρομή είναι 6 χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική 700 μ. και με πολλές εναλλαγές στο τοπίο. Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. : 5  Β.Δ. : 2  Υ.Δ. : 700  μ.

Αρχηγοί: Δανάη Γαβρά, Απόστολος Λάμπρος.


Σάββατο - Κυριακή  16 - 17/10/2021 – ΥΔΡΑ

09: 00 Σάββατο : Αναχώρηση από Πειραιά με το SPEEDCAT I της ALPHA LINES. Άφιξη στις 10:50 στο λιμάνι της Ύδρας.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Σάββατο : Ύδρα (λιμάνι) - Μαντράκι -Μονή Αγ.Νικολάου - Μονή Παναγιάς Ζούρβας -Φάρος.(Διάσχιση, μέτριες υψομετρικές διαφορές)

Ω.Π. : 5.00( Μ. Ζούρβας) , 6.30 - 7.00 (Φάρος με επιστροφή στη Μ. Ζούρβας) Β.Δ.  : 1

Επιστροφή με θαλάσσιο ταξί στη Χώρα, από το λιμάνι της Μονής.

Κυριακή : Χώρα - Μονή Προφ.Ηλία - κορυφή Έρος και επιστροφή απο τα ίδια.

Ω.Π. : 4 - 5 Β.Δ. : 1.

Εναλλακτικά : από Μ.Προφ. Ηλία - Αγ.Μάμας - οικισμός Επισκοπή και επιστροφή από Βλυχό -Καμίνια -Χώρα.

Ω.Π. :  5   Β.Δ. 1

Αναχώρηση για Πειραιά στις 17:10.

Αρχηγοί: Βάγιας Νικολαΐδης, Ευάγγελος Μισιακός


Σάββατο - Κυριακή  23 - 24/10/2021 – ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ήπιες ορειβατικές - πεζοπορικές διαδρομές στην όμορφη φύση της περιοχής με τα φθινοπωρινά χρώματα στους πρόποδες του Ταΰγετου.

Σάββατο 23/10

07: 00 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης έξω από το Σταθμό του Μετρό, για Λογκανίκο Λακωνίας (σύνορα με Αρκαδία) στα 750 μ. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία μας μέσα από δάσος με έλατα μέχρι το οροπέδιο στη θέση Κρεβάτια . Επιστροφή στο Λογκανίκο μέσω κυκλικής διαδρομής. Θα μείνουμε στο χωριό Λογκανίκο για φαγητό και κατόπιν θα πάμε στη Σπάρτη για τη διανυκτέρευση.

Ω.Π. : 6  Β.Δ. : 1

Κυριακή 24/10

Αναχώρηση το πρωί από τη Σπάρτη για Γεωργίτσι (970 μ.) από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι για το πανέμορφο φαράγγι των Μύλων και θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό Καστόρι (500 μ.). Κατόπιν με το πούλμαν θα πάμε στο Λογκανίκο για φαγητό και από εκεί θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Ω.Π. : 4  Β.Δ. : 1

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Αγγελική Μάρκου


Κυριακή  31/10/2021 – ΔΙΡΦΥΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για το βουνό της Δίρφυος στην κεντρική Εύβοια. Το πούλμαν θα μας αφήσει λίγο πιο πάνω από το χωριό Στενή σε υψόμετρο 1000 μ. Από εκεί θα κατευθυνθούμε για την κορυφή του βουνού που βρίσκεται στα 1743 μ. Στη συνέχεια η ομάδα μας θα ξεκινήσει την κάθοδο για την Στενή μέσω του μονοπατιού Σ6. Η πορεία είναι δύσκολη σε βράχινο πεδίο και απαραίτητα είναι τα καλά ορειβατικά παπούτσια και η καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων.

Β.Δ. : 2   Ω.Π. : 6    Υ.Δ. : 750 μ.

Αρχηγός : Δανάη Γαβρά

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Κυριακή 7/11/2021 - ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

06:30 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για το χωριό Γυμνό (περιοχή Αμαρύνθου). Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει από την ανατολική πλευρά, από το αθλητικό κέντρο του Γυμνού ( περίπου 250μ.) με κατεύθυνση προς τα ΒΔ από χωματόδρομο μέχρι την στάνη του Ρουμπή (10 λεπτά). Από εκεί θα ξεκινήσουμε σε σηματοδοτημένο μονοπάτι το οποίο περνάει από ρεματιά αρχικά και στην συνέχεια γίνεται αρκετά ανηφορικό και διασχίζει όλο το πευκοδάσος της ανατολικής πλαγιάς του Ολύμπου Ευβοίας.  Διασχίζουμε μια ανηφορική σάρα και βγαίνουμε στο διάσελο μεταξύ των δύο κορυφών του βουνού (2 ώρες).  Περνάμε στην δυτική πλευρά του διασέλου και από μονοπάτι μέσα από θαμνώδη έκταση  πηγαίνουμε προς τα βόρεια και σκαρφαλώνουμε στην βραχώδη κορυφή, την Ψηλή Κορυφή (1171 μ.)  (21/2 έως 3 ώρες).  Επιστρέφουμε στην δυτική πλευρά του διασέλου και ακολουθώντας το μονοπάτι προς τα κάτω βγαίνουμε σε χωματόδρομο.  Ο δρόμος αυτός θα μας οδηγήσει μετά από ένα δίωρο προς την δυτική πλευρά του βουνού στο χωριό Θεολόγος, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν.  Στη συνέχεια θα πάμε στην παραλία της Ερέτριας για φαγητό.

Ω.Π. : 6  Β.Δ. : 2  Υ.Δ. : 921  μ.

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 14/11/2021 - ΟΙΤΗ

07:00 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό, για  Άνω Παύλιανη. 
Διαδρομή : Παύλιανη – Καταβόθρα, Πυρά Ηρακλέους – Παύλιανη (Το μονοπάτι του Ηρακλή).
Φεύγουμε από το χωριό της Παύλιανης ανηφορίζοντας σε δασικούς δρόμους και ύστερα σε μονοπάτι. Κυκλώνουμε το Ξεροβούνι από βόρεια μέχρι να ξαναβγούμε σε χωματόδρομο ψηλά (1500 μ.) σε οροπέδιο. Κάνουμε μικρή παράκαμψη μέχρι τη θέση «Καταβόθρα», όπου τα νερά του οροπεδίου χάνονται μέσα στο ομώνυμο σπηλαιοβάραθρο. Επιστρέφουμε και συνεχίζουμε το χωματόδρομο μέχρι την Πυρά Ηρακλέους. Μονοπάτι στη ρεματιά νότια του Ξεροβουνίου κατηφορίζει προς την Παύλιανη. Στο τέλος ακολουθούμε  χωματόδρομο.

Πόσιμο νερό στη διαδρομή: Ναι (Καταβόθρα)
Μήκος: 15 χλμ.
Ω.Π. :  6  (χωρίς τις στάσεις) Β.Δ . : 2  Υ.Δ. : ± 605μ.

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος


Κυριακή 21/11/2021 - ΥΜΗΤΤΟΣ

08:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για τη μονή Αγ. Ιωάννου Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή. Διαδρομή : Ιωάννης Κυνηγός – ύψωμα Κορακοβούνι – ύψωμα Λεοντάρι – Ο.Τ.Ε. και κατάβαση στην Παιανία.

Ω.Π. : 4 - 5  Β.Δ.  : 1 

Αρχηγοί : Γιώργος Δελήμπασης, Κατερίνα Ηλιάκη


Κυριακή 28/11/2021 - ΠΑΡΝΗΘΑ (Ράχη Θοδώρας – Φρούριο Φυλής – Ρέμα Θοδώρας)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα. Η διαδρομή μας ξεκινάει από τον αυτοκινητόδρομο που πηγαίνει στη Μονή Κλειστών, έξω από την Φυλή (370 μ.). Η ανάβαση της Ράχης της Θοδώρας γίνεται μέσα από δασική περιοχή ακολουθώντας ένα από τα αρχαία μονοπάτια προς το φρούριο (640 μ.). Κατάβαση από το αρχαίο μονοπάτι στο Ρέμα της Θοδώρας προς την περιοχή της Φυλής.

Ω.Π. :  5.30  Β.Δ . : 1  Υ.Δ. : 270 μ.

Αρχηγός : Δανάη Γαβρά

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Κυριακή 5/12/2021 - ΒΥΤΙΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βυτίνα. Ξεκινάμε από την Παλιά Βυτίνα και ακολουθώντας πορεία από Β προς Ν, κατεβαίνουμε στο γραφικό φαράγγι του ποταμού Μυλάοντα και φτάνουμε μετά από μία ώρα στο Μεθύδριο.  Συνεχίζουμε την πορεία μας μέσα από τοπίο όπου εναλλάσσεται δασική ζώνη με λιβάδια και αγρούς προς τα νότια, περνάμε το εκκλησάκι Αγ. Θεοδώρων και την βρύση  Μακρινού και παρακάμπτουμε  το χωριό Ελάτη από τα ανατολικά.  Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς τα ΝΔ σε δασώδη ορεινή ζώνη του Δυτικού Μαίναλου και κατεβαίνουμε από θαμνώδη έκταση μετά από 5 - 6  ώρες στο παραδοσιακό χωριό Στεμνίτσα.

Ω.Π. :  7  Β.Δ.  : 2

Αρχηγός :  Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 12/12/2021 - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

07: 30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Καστανιά Κορινθίας. Η ανάβαση θα γίνει από το διάσελο της Καστανιάς μέχρι την κορυφή (1695 μ.) Το περισσότερο κομμάτι της διαδρομής είναι σε μονοπάτι μέσα σε δάσος από έλατα.  Η κατάβαση θα γίνει στο Μάτι Φενεού (840 μ.).

Ω.Π. :  5  Β.Δ.  : 1  Υ.Δ. :  + 500 μ., - 850 μ.

Αρχηγοί :  Γιάννης Κορνάρος, Τάκης Στάικος


Κυριακή 19/12/2021 - ΞΗΡΟΒΟΥΝΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Στενή Ευβοίας. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το γήπεδο της Στενής (497 μ.) με προορισμό την κορυφή (1425 μ.). Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. :  5 - 6    Β.Δ.  :    2  Υ.Δ. :   928  μ.

Αρχηγοί :  Αλέξανδρος Ασωνίτης, Νίκος Ρούσσος


Τρίτη - Πέμπτη  28 - 30/12/2021 - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Πεζοπορικές διαδρομές μικρού βαθμού δυσκολίας, τρεις μέρες ανάμεσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τρίτη 28/12    Μονεμβασιά – Κάστρο - Μονή Αγ. Γρηγορίου

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (Φιλελλήνων & Μητροπόλεως) για Μονεμβασιά. Κυκλική διαδρομή στο Κάστρο, που θα μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα του ιστορικού τόπου της Μονεμβασιάς. Διαδρομή προς Παλαιά Μονή Αγ. Γρηγορίου (εκτός Κάστρου) με πανοραμική θέα.

Ω.Π. : 3.30  Β.Δ. : 1

Τετάρτη 29/12    Προφήτης Ηλίας – Κάβο Μαλιάς  

Από ψαροχώρι Προφ. Ηλία – Αγ. Μαρίνα – Απολιθωμένο δάσος – Μονή Αγ. Ειρήνης – Ερημητήριο του Αγ. Γεωργίου στη βραχώδη άκρη του Κάβο Μαλιά

Ω.Π. : 3.30 - 4  Β.Δ. : 1

Πέμπτη 30/12    Άγιος Φωκάς – Σπήλαιο Καστανιάς 

Η εντυπωσιακή αυτή διαδρομή ενώνει την περιοχή της Μονεμβασιάς με τη χερσόνησο του Μαλέα. Ξεκινά από το γραφικό Άγιο Φωκά, διαγράφει Νοτιοανατολική πορεία παράλληλα στη θάλασσα και καταλήγει στο όμορφο σπήλαιο της Καστανιάς. Το σπήλαιο αυτό ανακαλύφθηκε πρόσφατα και είναι επισκέψιμο και οργανωμένο. Κατατάσσεται ανάμεσα στα τρία σημαντικότερα σπήλαια της Ευρώπης.

Ω.Π. : 4  Β.Δ. : 1

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος

ΜΑΪΟΣ 2022

Κυριακή 1/5/2022 - ΥΠΑΤΗ - ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΟΙΤΗΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Υπάτη. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Υπάτης (450 μ.) για τη διαδρομή : Πλατεία Υπάτης – Ροδοκάλος – Αμαλιόβρυση – Περδικόβρυση – Λιβαδιές (1820 μ.). Θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που κατά διαστήματα είναι έντονα ανηφορικό, με νερό ανά 2 – 3 χλμ., μέσα σε πανέμορφο δάσος με έλατα. Το τοπίο στο οροπέδιο Λιβαδιές είναι εκπληκτικό.

Ω.Π. : 6 - 7    Β.Δ.  : 2 – 3  Υ.Δ. : 1400 μ.

Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης, Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 8/5/2022  - ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το χωριό Σιλίμνα (970 μ.), από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Από εκεί αρχίζει το γοητευτικό Μαινάλιο πεδίο, που διατρέχεται από τον ποταμό Ελισσώνα και φτάνει έως τις παρυφές της Πιάνας. Συνεχίζουμε προς Μανταίικα (οικισμός ανάμεσα σε δασωμένα υψώματα) και καταλήγουμε στο ειδυλλιακό Χρυσοβίτσι (1073 μ.), όπου ο Κολοκοτρώνης είχε εγκαταστήσει το στρατηγείο του.

Η πορεία θα γίνει με τον ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Oρειβατών Οικολόγων).

Ω.Π. :  5.30  Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Κυριακή 15/5/2022 - ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για τον Γέροντα Ευβοίας (35 χλμ. από τη Χαλκίδα), από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση για τις κορυφές Ελατιάς (1124 μ.) και Ψηλή Κορυφή (1172 μ.). Κατάβαση από τα ίδια. Η διαδρομή είναι σε χωματόδρομο, σε μονοπάτι και σε γυμνό έδαφος. Το βουνό είναι μερικώς δασωμένο. Μετά την κατάβαση θα πάμε στην Ερέτρια για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π. : 6   Β.Δ. :  2   Υ.Δ. : 760 μ.

Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Παναγιώτης Στάικος


Κυριακή 22/5/2022 - ΟΙΤΗ - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Ηράκλεια Φθιώτιδας. Πορεία προς Σιδηροδρομικό Σταθμό Ασωπού παράλληλα στις γραμμές του τραίνου , Δελφίνο. Μετάβαση στο Γοργοπόταμο για γεύμα και επιστροφή.

Ω.Π.:   4   Β.Δ. : 1+

Αρχηγοί : Γιώργος Μουζακίτης, Βάγιας Νικολαΐδης


Κυριακή 29/5/2022 - ΕΑΡΙΝΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΠΑΡΝΩΝΑ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βαμβακού Λακωνίας.  Ξεκινάμε από γραφικό δασικό μονοπάτι με κατεύθυνση ΒΑ για το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης και  συνεχίζουμε μέσα από το ελατόδασος του Πάρνωνα μέχρι το οροπέδιο, όπου θα γίνει στάση. Θα ακολουθήσει ανάβαση στην  κορυφή του Πάρνωνα (Μεγάλη Τούρλα ή Μαλεβός, 1935 μ.).

Στην συνέχεια θα κατέβουμε στο οροπέδιο και από δασικό μονοπάτι με κατεύθυνση ΒΔ, αφού περάσουμε από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Μαλεβής.  Στη συνέχεια θα κατέβουμε με το πούλμαν στο  Άστρος για φαγητό, εάν υπάρχει χρόνος.

Ω.Π. : 7   Β.Δ.  : 2 Υ.Δ. : 1035 μ.

Αρχηγοί : Ευάγγελος Μισιακός, Αλέξανδρος Ασωνίτης

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

Κυριακή 5/6/2022 - ΑΡΚΑΔΙΑ – Β.ΚΥΝΟΥΡΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Κάτω Βέρβενα (αρχαίο Τημένιο) Βόρειας Κυνουρίας. Ανάβαση στο όρος Ζάβιτσα (976 μ.) και στη συνέχεια περπατώντας σε τμήματα του αρχαίου μονοπατιού , που οδηγούσε στον Αργολικό κόλπο μέσω της Θυρεάτιδας γης, καταλήγουμε στην παραλία Ατσίγγανος. Μπάνιο, φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π. :  6     Β.Δ.  : 1 – 2  Υ.Δ. : 900 μ.

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Σάββατο - Δευτέρα 11 - 13/6/2022 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΙΝΤΟΜΟ - ΤΑΫΓΕΤΟΣ

Σάββατο 11 Ιουνίου

Αναχώρηση από Αθήνα με ΙΧ. Συνάντηση στα διόδια Ελευσίνας στο κτίριο της Ολυμπίας οδού (λίγο πριν τα διόδια) στις 9.30 πμ. Θα κατευθυνθούμε προς Στούπα Μεσσηνίας στο κάμπινγκ για κατασκήνωση και μπάνιο.

Κυριακή 12 Ιουνίου

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Βόρειο όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας, κυκλική( Βόρειο- Πηγαδιώτικο γεφύρι-Βόρειο). Αναλόγως του χρόνου και των συνθηκών, μπορούμε να επισκεφθούμε την περιοχή Καψοδεματούσα που συναντώνται 2 μεγάλα φαράγγια. Επιστροφή στο κάμπινγκ.

Ω.Π.:    5 - 6  με διαλείμματα  Β.Δ. :   2 (σε κάποια σημεία μικρά σκαρφαλώματα)

Δευτέρα 13 Ιουνίου

Ελεύθερο πρόγραμμα, περιήγηση στην Στούπα που είναι πανέμορφη και μπάνιο. Επιστροφή στην Αθήνα.

Προαιρετικά επίσκεψη στο Πολυλίμνιο την πρώτη ή την τρίτη ημέρα.

Αρχηγοί : Θανάσης Σοφράς (6976785185   μετά τις 21:30), Τάκης Στάικος (6974062683)


Κυριακή 12/6/2022 - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων)  για Βίλια. Η πορεία ξεκινά από τη βρύση της Τσιας (620 μ.). Το μονοπάτι ανηφορίζει σε θαμνώδες έδαφος μέχρι την Κιάφα Φίχθι (870 μ.). Από εκεί η διαδρομή γίνεται πιο όμορφη και μετά τη θέση Πέταλο (1090 μ.) συνεχίζει το μονοπάτι για την κορυφή (1409 μ.) σε δασώδες περιβάλλον. Επιστροφή από τα ίδια. Μπάνιο στο Πόρτο Γερμενό.

Ω.Π.:   5   Β.Δ. : 1     Υ.Δ. : 790 μ.

Αρχηγός : Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 19/6/2022 - ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το παραδοσιακό χωριό Λαύκα, στην ορεινή Κορινθία. Από εκεί θα ξεκινήσει  η ανάβασή μας, μέχρι το εκκλησάκι της Αγ. Σωτήρας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το κλασικό  μονοπάτι για την κορυφή Σκίπιζα (1935 μ.). Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π.:   8   Β.Δ. : 2    Υ.Δ. : 1250 μ.

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος


Κυριακή 26/6/2022 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΙΘΟΡΕΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων)  για Τιθορέα Παρνασσού. Ξεκινώντας από το άγαλμα του Οδυσσέα Ανδρούτσου στο πάνω μέρος του χωριού, ακολουθούμε το μονοπάτι με την κόκκινη σήμανση. Διασχίζουμε το φαράγγι Καχάλα και μετά από περίπου μία ώρα διαδρομής φτάνουμε στο εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη. Μετά από περίπου μισή ώρα φτάνουμε στα Διπόταμα, όπου σμίγουν δύο ρέματα στην καρδιά της χαράδρας της Βελίτσας. Συνεχίζουμε στο αρκετά ανηφορικό μονοπάτι για τα επόμενα 40 - 45 λεπτά. Στη διαδρομή συναντάμε ένα βράχο τον οποίο ανεβαίνουμε με τη βοήθεια σχοινιού. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Το μονοπάτι συνεχίζεται με ηπιότερη πλέον κλίση. Μετά από περίπου 20 λεπτά συναντάμε έναν κατακόρυφο βράχο ύψους περίπου 20 μ. στον οποίο υπάρχει μία σιδερένια σκάλα. Κατά την ανάβαση, αλλά και την κατάβαση από τη σκάλα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή! Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής είναι στην ουσία τραβέρσα ήπιας κλίσης. Σε ένα μικρό τμήμα το μονοπάτι γίνεται πολύ στενό, ενώ υπάρχει συρματόσχοινο στον βράχο για βοήθεια και ασφάλεια. Αυτά τα δύο κομμάτια απαιτούν επίσης ιδιαίτερη προσοχή. Η θέα ειδικά σε αυτό το τμήμα της διαδρομής είναι καταπληκτική, καθώς υπάρχει οπτική επαφή με την εντυπωσιακή χαράδρα, τις κορυφές Λιάκουρα και Καλόγηρο και φυσικά τους καταρράκτες! Έχοντας διανύσει συνολικά 6,4 χλμ. μετά από περίπου 3:30 ώρες πορείας, συναντάμε τον πρώτο μικρό καταρράκτη. Συνεχίζοντας και αφού κατέβουμε ένα πέρασμα με τη βοήθεια σχοινιού, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα. Είμαστε στη βάση του μεγάλου καταρράκτη της Τρύπης, ύψους 82 μέτρων. Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. : 6      Β.Δ.  : 2 +    Υ.Δ. : 765 μ.

Αρχηγοί : Αντώνης Μαθιουδάκης, Αλέξανδρος Ασωνίτης

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

Κυριακή 3/7/2022 - ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Ζαχλωρού, από όπου θα ξεκινήσει η κατάβαση μέχρι το Διακοφτό. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε μέσα στο φαράγγι, πηγαίνει παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, περνώντας μέσα από πλούσια βλάστηση, δίπλα σε κατακόρυφα βράχια, εντυπωσιακά σπήλαια και καταρράκτες.

Φαγητό και μπάνιο στο Διακοφτό.

Απόσταση : 22 χλμ.

Ω.Π. :  4     Β.Δ.  : 1   Υ.Δ. : - 700 μ.

Αρχηγοί : Κάτια Μαρινάκη, Βασίλης Κασκούτης


Κυριακή 10/7/2022 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το Αντρώνι Ηλείας. Η διαδρομή  ξεκινά στην είσοδο του χωριού. Κατεβαίνουμε στο ποτάμι. Στα αριστερά μας βρίσκονται σπήλαια με σταλακτίτες. Η βλάστηση είναι πλούσια και νερά τρέχουν από τους παρακείμενους βράχους. Παρακάτω το ποτάμι διασταυρώνεται με ένα άλλο. Ακολουθώντας το ποτάμι που έρχεται από τα δεξιά και βαδίζοντας συνέχεια μέσα στο νερό, φτάνουμε σε έναν καταρράκτη. Συνεχίζοντας, θα συναντήσουμε παλιούς νερόμυλους και νεροτριβές, πριν φτάσουμε στην τελευταία ανηφόρα που οδηγεί πάλι στο χωριό. Θα χρειαστούμε δύο ζευγάρια αθλητικά παπούτσια (το ένα για περπάτημα μέσα στο νερό).

Σε κάποια σημεία υπάρχουν βάθρες, όπου μπορεί όποιος θέλει να κολυμπήσει.

Ω.Π. :  4   Β.Δ.  : 1

Αρχηγός : Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 17/7/2022 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΕΥΒΟΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων)  για το χωριό Κερασιά στην Κεντρική Εύβοια. Κατάβαση μέσα από τα ψηλά τοιχώματα του φαραγγιού μέχρι την παραλία Πετάλη, όπου θα μείνουμε για μπάνιο. Σε κάποια σημεία η κατάβαση γίνεται με τη βοήθεια σκοινιού και σκάλας. Επιστροφή στο πούλμαν με ανάβαση περίπου μίας ώρας και μετάβαση στην Κερασιά, όπου θα μείνουμε για  φαγητό.

Ω.Π. : 3.30 - 4    Β.Δ.  : 1 - 2

Αρχηγοί : Παναγιώτης Στάικος, Κάτια Μαρινάκη


Κυριακή 24/7/2022 - ΠΗΓΕΣ ΛΑΔΩΝΑ - ΔΑΦΝΗ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων)  για πηγές Λάδωνα (χωριό Λυκούρια) στα σύνορα της Αρκαδίας με την Αχαΐα. Ολιγόλεπτη στάση στo χωριό Παγκράτιο (κλήμα του Παυσανία) και τη «Χελωνοσπηλιά». Η διαδρομή μας : Από τις πηγές Λάδωνα ξεκινάμε ακολουθώντας κυρίως παραποτάμιο μονοπάτι με πλατάνια και ιτιές. Συναντάμε ερείπια παλιών νερόμυλων, το Φιλέϊκο τοξωτό γεφύρι και καταλήγουμε στη Δάφνη Καλαβρύτων, όπου θα μείνουμε για φαγητό.

Θα χρειαστούμε ένα ζευγάρι παλιά αθλητικά παπούτσια, για τα σημεία που θα πρέπει να περπατήσουμε μέσα στο νερό.

Ω.Π. :  5 - 6     Β.Δ.  :  1

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Σάββατο - Κυριακή 23 - 24/7/2022 - ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

80η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση - Διοργάνωση  : ΕΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Σάββατο - Κυριακή 30 - 31/7/2022 - ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΑ

Σάββατο 30 Ιουλίου

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων)  για Ανδρίτσαινα, το ιστορικό κεφαλοχώρι του νομού Ηλείας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Επίσκεψη στον  ναό του Επικούριου Απόλλωνα, έργο του Ικτίνου,  αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. Συνεχίζουμε για το χωριό Πλατανιά, στήσιμο σκηνές και μπάνιο στις βάθρες της Νέδας. Φαγητό στο χωριό.

Κυριακή 31 Ιουλίου

Πεζοπορία για αρχαία Φιγαλεία, ναό Αθηνάς . Συνεχίζουμε διασχίζοντας το ποτάμι, όπου θα συναντήσουμε βάθρες, καταρράκτες, τούνελ. Σε κάποια σημεία η κολύμβηση είναι αναγκαία, οπότε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας αδιάβροχες σακούλες για τα προσωπικά μας αντικείμενα. Φαγητό στο χωριό και επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π. : 4 - 5    Β.Δ.  1

Κόστος :   65  €

Αρχηγοί : Παναγιώτης Στάικος, Αντώνης Μαθιουδάκης

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

12 - 24/8 ή 28/8 - ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ (επέκταση)

Φιόρδ - Βόρειο Ακρωτήρι - Νησιά Λοφότεν - Παγετώνες - Όσλο – Μπέργκεν – Τρόντχαημ - Τρόμσο – Άλτα - Γκαηρανγκερ

Φέτος το καλοκαίρι ο ΕΟΣ Αθηνών σε αντικατάσταση του αναβληθέντος ταξιδιού σε ΑΡΙΖΟΝΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ – ΧΑΒΑΗ και σε συνεργασία με ταξιδιωτικό γραφείο, οργανώνει ένα  ταξίδι 12  ημερών στην ΝΟΡΒΗΓΙΑ , με προαιρετική επέκταση 4 ημερών στη ΣΟΥΗΔΙΑ.

Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Κάτια Μαρινάκη

1η ενημερωτική συνάντηση : 30 Ιουνίου στις 20:00 στο προαύλιο του Αγ. Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη στου Φιλοπάππου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Κυριακή 4/9/2022 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΤΡΟΠΩΝΩΝ - ΧΙΛΙΑΔΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Στρόπωνες στην κεντρική Εύβοια, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Οι Στρόπωνες βρίσκονται σε υψόμετρο 330 μ. στους πρόποδες της Δίρφης. Η πορεία ακολουθεί το ποτάμι και σε αρκετά σημεία θα περάσουμε από τη μία όχθη στην άλλη, είτε από βράχια είτε διασχίζοντας το νερό.
Γι΄αυτό θα πρέπει να έχουμε κλειστά παπούτσια για το νερό καθώς και ένα δεύτερο ζευγάρι για μετά. Θα καταλήξουμε στην παραλία της Χιλιαδούς , όπου θα μείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Εκεί θα μας περιμένει το πούλμαν, όπου θα έχουμε τα απαραίτητα για την παραλία.

Ω.Π. :  4    Β.Δ. : 1

Αρχηγός : Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 11/9/2022 - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ - ΑΡΚΟΥΔΟΡΕΜΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Τρίπολη και το ιστορικό χωριό Πιάνα (950 μ.). Ακολουθούμε ανηφορικό μονοπάτι για την σπηλιά του Πάνα και τραβερσάροντας το Πιανοβούνι κατεβαίνουμε στο Λυκόρεμα. Περνάμε μικρούς καταρράχτες και μεταβαίνουμε μέσα από δασώδη περιοχή και μετά από μεγάλους καταρράχτες στο Αρκουδόρεμα. Επισκεπτόμαστε το ιστορικό ξωκλήσι, την Παναγία Αρκουδορέματος. Διασχίζουμε το ελατόδασος ανηφορικά μέχρι την ιστορική τοποθεσία Λιμποβίσι (1250 μ.) γενέτειρα των Κολοκοτρωναίων.

Ω.Π. :  7    Β.Δ. :  2

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 18/9/2022 - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ 

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Καστανιά Κορινθίας. Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο πιό πάνω από το χωριό, στα 1200 μ. Το περισσότερο κομμάτι της διαδρομής είναι σε μονοπάτι μέσα σε δάσος από έλατα. Θα ανέβουμε στην κορυφή (1695 μ.) και η κατάβαση θα γίνει στο Μάτι Φενεού (840 μ.).

Εφ΄όσον υπάρξει χρόνος και ο καιρός είναι κατάλληλος, μπάνιο στη λίμνη Δόξα  και επιστροφή στην Αθήνα

Ω.Π. :  5   Β.Δ.  : 1 - 2  Υ.Δ. :  + 500 μ., - 850 μ.

Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Παναγιώτης Στάικος


Κυριακή 25/9/2022 - ΔΑΦΝΗ - ΜΕΛΟΥΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για τον παραθαλάσσιο οικισμό Δάφνη στης Εύβοια. Πορεία παράλληλα με τη θάλασσα (μέγιστο υψόμετρο 130 μ.) έως την κατάφυτη παραλία Μελούνα κάτω από το όρος Καντήλι. Μπάνιο και επιστροφή από την ίδια διαδρομή στη Δάφνη. Φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στην Αθήνα.

Eίναι αναγκαίο να έχουν οι συμμετέχοντες για τη διαδρομή μακρύ παντελόνι και πουκάμισο. Ο λόγος είναι ότι το μονοπάτι έχει αρκετούς θάμνους και θα γρατζουνιστούν αν δεν έχουν.

Ω.Π. :  5              Β.Δ . : 1               Υ.Δ. : 350 μ.   (με την επιστροφή)

Αρχηγός : Γιώργος Σιδηράς

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

Κυριακή 2/10/2022 - ΕΛΙΚΩΝΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό για Αγία Άννα Βοιωτίας (Κούκουρα), από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση για την κορυφή Παλιοβούνα (1748 μ.). Επιστροφή από τα ίδια. Διαδρομή μέσα σε δάσος και γυμνή πλαγιά, σε χωματόδρομο, μονοπάτι και γιδόστρατα.

Ω.Π. :  6     Β.Δ . : 2     Υ.Δ. : 1050 μ.

Αρχηγοί : Γιώργος Αλεξιάδης, Γιάννης Κορνάρος


Σάββατο - Κυριακή 8 - 9/10/2022 - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΟΡΕΙΝΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΖΗΡΕΙΑΣ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το χωριό Κεφαλάρι Κορινθίας (750 μ.). Η ανάβαση ξεκινάει από τον ξενώνα της Ε.Ο.Φ. προς το οροπέδιο Ισιώματα (1100 μ.), το οποίο θα διασχίσουμε και θα συνεχίσουμε την ανάβαση από την χαράδρα Μακριά Χούνη προς την κορυφή Χιόνι (2117 μ.).  Ακολούθως, πορεία  στην κορυφογραμμή και κατάβαση προς την χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, στην τοποθεσία “Πηγές Σύθα”, όπου και διανυκτέρευση στο ύπαιθρο σε λιβάδι με πηγή (1350 μ.).

Ω.Π.: 7 - 8      Β.Δ.: 2        Υ.Δ.: + 1340 μ. / -765 μ.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Ανάβαση προς την κορυφή της Μεγάλης Ζήρειας (2374 μ.) και κατάβαση προς τα βορειοδυτικά στο χωριό Γκούρα (950 μ.), από όπου αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π.: 7 - 8      Β.Δ.:  2        Υ.Δ.: + 1025 μ. / -1.425 μ.

Εναλλακτικά, για όσους επιθυμούν, πορεία προς το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, από όπου θα τους παραλάβει το λεωφορείο με προορισμό την Γκούρα και από εκεί αναχώρηση για Αθήνα με την υπόλοιπη ομάδα.

Ω.Π.: 1 . 30΄      Β.Δ.:  1        Υ.Δ.: + 150 μ.

Σημείωση: Η πορεία είναι έντονα ανηφορική και αντίστοιχα κατηφορική, ενώ το πεδίο είναι αρκετά ανώμαλο. Απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, κατάλληλος εξοπλισμός και εξοικείωση με την βάδιση εκτός μονοπατιού με βαρύ σακίδιο.

Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικό μποτάκι, μπατόν, φακός κεφαλής, είδη διανυκτέρευσης (σκηνή ή bivisac και υπνόσακος), φαγητό και αρκετό νερό.

Aρχηγός : Βασίλης Σκούρας   (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξόρμηση, επικοινωνήστε με τον αρχηγό στο email :    vasileios_s@yahoo.com )


Κυριακή 9/10/2022 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΥΛΩΝ - Β. ΤΑΫΓΕΤΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Γεωργίτσι Λακωνίας, το “Μπαλκόνι του Ταϋγέτου”, όπως αποκαλείται, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρων και προσφέρει πανοραμική θέα της πεδιάδας της Σπάρτης. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία μας. Μπαίνοντας στο φαράγγι, συνεχίζουμε σε πυκνόφυτο μονοπάτι γεμάτο τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια περιτριγυρισμένα από κισσούς, καστανιές, βελανιδιές, έλατα και κέδρους. Κατηφορίζοντας το φαράγγι και κάτω από τη σκιά της πλούσιας βλάστησης και των πανύψηλων δέντρων, συναντάμε ερείπια από παλιούς μύλους, κατεβαίνουμε με ξύλινες σκάλες στην κοίτη του ποταμού Κάστορα και διασχίζουμε το στενότερο σημείο του φαραγγιού, που έχει πλάτος μόλις λίγα μέτρα. Συνεχίζοντας παράλληλα με το φαράγγι, οδηγούμαστε ξανά δίπλα στο ποταμό Κάστορα και εν συνεχεία στη γέφυρα του Καστόρειου. Καταλήγουμε στο γραφικό χωριό Καστόρι (500 μ.). Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π. : 4  Β.Δ. : 1

Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης , Αγγελική Μάρκου


Κυριακή 16/10/2022 - ΔΑΣΟΣ ΣΚΥΡΙΤΙΔΑΣ - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Είναι ένα γραφικό χωριό της Μαντινείας, χτισμένο σε υψόμετρο 950 μ. Το δάσος Σκυρίτιδας θεωρείται ο πρώτος τεχνητός δρυμός της Ελλάδας, έργο του δασολόγου και συγγραφέα Τάσου Στεφάνου, όπου το 1976 έπεισε τους κατοίκους της Βλαχοκερασιάς και των γύρω χωριών, να ασχοληθούν με τη φύτευση πεύκων, ελάτων, δρυών και καστανιών, συνθέτοντας ένα περιβάλλον απόλυτα φυσικό.
Η διαδρομή είναι κυκλική, το 80% υπό σκιά, με πορεία στο δάσος και παράλληλα στο ποτάμι.
Το μονοπάτι είναι 14 χλμ.

Ω.Π. : 6 - 8      Β.Δ. : 1 - 2     Υ.Δ. : 430 μ.

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος


Κυριακή 23/10/2022 - ΕΛΑΤΗ - ΖΥΓΟΒΙΣΤΙ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Ελάτη Αρκαδίας. Ξεκινάμε την πορεία μας από το παραδοσιακό χωριό Ελάτη μέσα από τοπίο όπου εναλλάσσεται δασική ζώνη ελάτης με λιβάδια και αγρούς προς τα νότια και φτάνουμε στο ξωκκλήσι της Ζωοδόχου πηγής. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς τα ΝΔ στη δασώδη ορεινή ζώνη του Δυτικού Μαίναλου. Περνάμε βόρεια από το Φραγκοβούνι και κατεβαίνουμε μετά από εκτεταμένη πορεία προς τα ΝΔ, στο παραδοσιακό χωριό της Γορτυνίας Ζυγοβίστι.

Ω.Π. : 7   Β.Δ.  : 2 

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός


Παρασκευή - Κυριακή 21 - 23/10/2022 - ΠΗΛΙΟ

Η ανάβαση θα γίνει με ΙΧ. Το σημείο συνάντησης θα είναι έξω από το καταφύγιο στις Αγριόλευκες. Το καλύτερο για όλους είναι να φτάσουν εκεί το βράδυ της Παρασκευής γιατί η αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου θα είναι στις 7:30. Στις Αγριόλευκες υπάρχει δυνατότητα για διανυκτέρευση σε καταφύγιο και φυσικά σε αντίσκηνα. Η διαδρομή είναι από τις ωραιότερες του Πηλίου. Διασχίζει την κορυφογραμμή του Πηλίου, παλιά μονοπάτια καρβουνάδων σε ράχες με υπέροχο δάσος οξιάς, που λόγω φθινοπώρου προβλέπεται να είναι ιδιαίτερο όμορφο. Καταλήγει στην παραλία της Νταμούχαρης διερχόμενο από την Τσαγκαράδα. Στην παραλία θα διανυκτερεύσουμε σε αντίσκηνα. Μπάνιο στη θάλασσα προαιρετικό.

Ω.Π. : 7 - 8   Β.Δ.  : 2 

Την Κυριακή θα επιστρέψουμε στις Αγριόλευκες από άλλη διαδρομή που διέρχεται από το Μούρεσι. Ταβέρνα και επιστροφή.

Ω.Π. :  6       Β.Δ.  : 2 

Αρχηγοί : Γιώργος Σιδηράς, Δημήτρης Σακουφάκης


Παρασκευή - Κυριακή 28 - 30/10/2022 - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - Πεζοπορικές διαδρομές μικρής και μέτριας δυσκολίας

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

07:00 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό για Ν.Α Λακωνία, στο όμορφο και γραφικό Κυπαρίσσι. Η πορεία που θα κάνουμε την Παρασκευή αφορά το ένα από τα δύο μονοπάτια που οδηγούσαν στην ιστορική τοποθεσία Παλαιοχώρα, που σε δύσκολους καιρούς αποτελούσε το καταφύγιο των κατοίκων του Κυπαρισσίου (Κυπαρίσσι, Βρύση - Προφ.Ηλίας - σπηλιά Μπαμπάλα – Ρεικιώνα – Παλαιοχώρα {940 μ.} -Αγ.Βαρβάρα- Κυπαρίσσι). Άφιξη στα καταλύματά μας και φαγητό. Για να μην χάσουμε χρόνο η διαδρομή μας θα γίνει ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο.

Ω.Π. : 5 - 6     Β.Δ. : 1

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Η διαδρομή που θα κάνουμε είναι η κλασική, πάνω στο παλιό μονοπάτι, που ένωνε τα δύο χωριά Κρεμαστή και Κυπαρίσσι ( Κρεμαστή - Μακρυά Λάκκα – Μπαμπάλα - Αγ.Βαρβάρα – Στάνη - δρόμος Βρύσης, Παραλίας). Η Βρύση και η Παραλία είναι δύο απο τους συνοικισμούς του Κυπαρισσίου, ο τρίτος είναι η Μητρόπολη. Σε τμήματα της πορείας θα έχουμε καταπληκτική θέα προς τον κόλπο του Κυπαρισσίου.

Ω.Π. :  5   Β.Δ. : 1

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Η διαδρομή χαράχτηκε  από τον τοπικό ορειβατικό σύλλογο ΕΟΣΝΑΛ και ενώνει το Κυπαρίσσι με τον Χάρακα (Κυπαρίσσι, Βρύση - Μπαμπάλα – Λάκκα - μονοπάτι 33 - ελατοδάσος- Στάνη - Χάρακας).  Αναχώρηση για Αθήνα.

Ω.Π. :  5   Β.Δ. : 1 - 2

Αρχηγός : Βάγιας Νικολαΐδης

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Κυριακή 6/11/2022 - ΧΑΡΑΔΡΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΤΣΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Τρίκαλα Κορινθίας. Θα ξεκινήσουμε από τη θέση Βαρνεβό σε υψόμετρο 1380 μ. και βαδίζοντας μέσα στη χαράδρα, που είναι και η κοίτη του ποταμού Σύθα θα κατευθυνθούμε προς τις πηγές του. Αυτή την εποχή δεν υπάρχει νερό. Από εκεί θα πάρουμε το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή της μεγάλης Ζήρειας, το οποίο και θα ακολουθήσουμε έως το οροπέδιο, που είναι και το τέλος της διαδρομής μας (κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο). Η χαράδρα της Φλαμπουρίτσας βρίσκεται στο νομό Κορινθίας μεταξύ των ορεινών όγκων της μικρής και της μεγάλης Ζήρειας. Είναι καλυμμένη με δάση από Κεφαλονίτικη ελάτη και μαύρη πεύκη,  έχει μεγάλη βιοποικιλότητα, και είναι ενταγμένη στο δίκτυο natura 2000.

Ω.Π. :  4 - 5     Β.Δ . : 1

Αρχηγοί : Παναγιώτης Στάικος, Γιάννης Κορνάρος


Κυριακή 13/11/2022 - ΑΝΑΒΡΥΤΗ - ΠΑΡΟΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από τον Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό, για Αναβρυτή Λακωνίας. Η Αναβρυτή είναι ορεινό χωριό της Λακωνίας και ανήκει στην Δημοτική ενότητα του Μυστρά. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία μας και θα καταλήξει  στο Παρόρι. Είναι  διαδρομή σχετικά εύκολη και πολύ όμορφη. Θα περάσουμε μέσα από το  φαράγγι  της  Λαγκαδιώτισσας  και τον  σπηλαιώδη  ναό  του 12ου  αιώνα  της  Παναγίας  της  Λαγκαδιώτισσας  και θα καταλήξουμε στο Παρόρι, ένα χωριό δροσερό γεμάτο πηγές και νερά, όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε στα όμορφα ταβερνάκια του.

Ω.Π. : 4  Β.Δ. : 1  Υ.Δ. : - 510 μ.

Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης , Αγγελική Μάρκου


Κυριακή 20/11/2022 - ΠΑΡΝΗΘΑ - Μπάφι - Σφενδάλη

08:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων)  για το Μπάφι. Δεν θα σταματήσουμε στο καταφύγιο Μπάφι για καφέ κλπ.

Διαδρομή : Αρχή μονοπατιού (πάνω από καταφύγιο Μπάφι) – πηγή Μόλας –οροπέδιο Μόλας – μονοπάτι για συνάντηση χωματόδρομου προς Σαλονίκη – συνάντηση χωματόδρομου προς Σαλονίκη και πέρασμα απέναντι, όπου αρχή μονοπατιού για Παλιομήλεση – Παλιομήλεση – χωματόδρομος προς σιδηροδρομικό σταθμό Σφενδάλης -  σιδηροδρομικός σταθμός Σφενδάλης (σε περίπου 55 λεπτά)

Η διαδρομή είναι σε ωραίο ελατοδάσος στην αρχή και μετά σε ανοιχτό πεδίο και ελατοδάσος ξανά.

Σημ. : Όλα τα άτομα που θα πάρουν μέρος στη διαδρομή θα πρέπει να έχουν απαραίτητα πεζοπορικές αρβύλες (τρακτερωτές από κάτω) που να καλύπτουν τους αστραγάλους και όχι αθλητικά παπούτσια ή ημίμποτα. Ο αρχηγός θα κάνει έλεγχο κατά την είσοδο στο πούλμαν και αν κάποιο άτομο δεν διαθέτει τα ανωτέρω δεν θα γίνει δεκτό στη διαδρομή.

Ω.Π. : περίπου 5 (με τα διαλείμματα)   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί : Θανάσης Σοφράς, Δανάη Γαβρά


Κυριακή 27/11/2022 - ΔΙΡΦΥΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για καταφύγιο ΕΟΣ Χαλκίδας. Ανάβαση στη κορυφή της Δίρφυος και επιστροφή από την ίδια διαδρομή στο καταφύγιο.

Η πορεία είναι δύσκολη σε βράχινο πεδίο και απαραίτητα είναι τα καλά πεζοπορικά ή ορειβατικά μποτάκια και η πολύ καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων.

Ω.Π.: 3    Β.Δ.: 2   Υ.Δ. : 620 μ.

Αρχηγός : Αλέξανδρος Ασωνίτης

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Κυριακή 4/12/2022 - ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ (κυκλική)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Παλαιά Επίδαυρο. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τη θέση Βαγιωνιά, ακολουθώντας το μονοπάτι 1 που κινείται παραλιακά με μικρές υψομετρικές και ωραία θέα. Καταλήγουμε στη μονή Παναγίας Πολεμάρχας (15ος αιών.) και στην όμορφη παραλία κάτω από τη Μονή. Συνεχίζουμε το μονοπάτι 2, που ανηφορίζει προς το όρος Άκρος και καταλήγει στην Παλαιά Επίδαυρο, περνώντας από τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος και τους Μυκηναϊκούς τάφους (κυκλική πορεία). Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Η επίσκεψη θα είναι δωρεάν.

Ω.Π. :  6    Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης, Βάγιας Νικολαΐδης


Κυριακή 11/12/2022 - ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ - ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ Αχαΐας

Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το Πλανητέρο (600 μ.) Αχαΐας. Το χωριό του οποίου οι πηγές και τα άφθονα νερά  τροφοδοτούν τον Αροάνιο ή Κατσάνα, παραπόταμο του Λάδωνα. Από εκεί η ομάδα μας θα κατευθυνθεί νότια ακολουθώντας το Ε4 για τα χωριά Άρμπουνας, Άγιος Νικόλαος και Τουρλάδα στους δυτικούς πρόποδες των Πεντέλιων ορέων. Η διαδρομή είναι ήπια ανηφορική με υψηλότερη υψομετρική τα 800μ και θέα στην κοιλάδα της Κλειτορίας και τον Αροάνιο ποταμό. Από την Τουρλάδα θα κατέβουμε στο μνημείο της Φροξυλιάς και μετά στην Κλειτορία (500μ).

Ω.Π.: 5    Β.Δ.: 1   Υ.Δ. : 200 μ.

Αρχηγός : Τάκης Στάικος


Κυριακή 18/12/2022 - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΤΟΥΜΠΟΡΑΧΗ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Χιονοδρομικό κέντρο Κελάρια Παρνασσού.  Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει από το πάρκινγκ του Χιονοδρομικού κέντρου Κελάρια (1.750 μ.).  Θα ανέβουμε από τον χωματόδρομο στο κυρίως Χιονοδρομικό κέντρο και από εκεί ακολουθώντας την δεξιά πίστα του Τριπλού θα ανέβουμε μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (2.250 μ.), όπου θα κάνουμε μια μικρή στάση. Στην συνέχεια θα περάσουμε τις Πόρτες και ακολουθώντας το μονοπάτι θα μπούμε στο οροπέδιο των κορυφών.  Ακολουθώντας  πορεία από ΒΔ προς ΝΑ θα προσπεράσουμε στα αριστερά μας την Κοτρωνόραχη και θα φτάσουμε στην βάση της επιβλητικής Τουμπόραχης . Από εκεί θα ανέβουμε τον κώνο της κορυφής (2.415 μ.).   Η επιστροφή θα γίνει, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, μέσω της κορυφής του Γεροντόβραχου και στην συνέχεια από το κατηφορικό μονοπάτι  022 του Γεροντόβραχου στα Κελάρια.

Ω.Π. : 6 -  7   Β.Δ.  :  2   Υ.Δ. : 665 μ.

Αρχηγοί : Ευάγγελος Μισιακός, Τάκης Στάικος

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Παρασκευή - Κυριακή 6 - 8/1/2023 - ΜΥΣΤΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Μυστρά. Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία αμέσως μόλις φτάσουμε. Στο ξενοδοχείο θα πάμε μετά, οπότε θα πρέπει στο πούλμαν να φοράμε ήδη τα ορειβατικά μας.

Διαδρομή : Μυστράς (320 μ. από Άγιο Γεώργιο), ρέμα Νεροκαρυάς και μέσα από ένα φαρδύ και καλοδιατηρημένο καλντερίμι, αριστούργημα μαστοριάς, ανηφορίζουμε προς Ταϋγέτη (725 μ.), απολαμβάνοντας πανοραμική θέα προς την κοιλάδα του Ευρώτα και προς την απόκρημνη (ΝΑ) πλευρά του λόφου της Καστροπολιτείας. Στη διαδρομή μας συναντάμε ελαιώνες, πουρναρόθαμνους και παραποτάμια βλάστηση. Η διαδρομή μας μπορεί να επεκταθεί, εάν έχουμε χρόνο.

Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π.: 3.30    Β.Δ.: 1   Υ.Δ. :  450 μ.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου

Διαδρομή : Λογγάστρα (525 μ. Άγιος Δημήτριος) προς ξωκκλήσι  Αγίου Νικολάου (εξαιρετική θέα προς την κοιλάδα, την Σπάρτη, τον Ταΰγετο και την Λαγκάδα), τοξωτό πέτρινο γεφύρι Κνακιώνα ποταμού, Τρύπη (Καιάδας), Πικουλιάνικα, Άνω Πύλη Κάστρου, Αγ. Γιαννάκης, Μυστράς (320 μ.). Στη διαδρομή μας συναντάμε δάση δρυών, παραποτάμια βλάστηση και ελαιώνες.

Διάσχιση.

Ω.Π.: 5.30 - 6   Β.Δ.: 1 - 2  Υ.Δ. : 550 μ.

Κυριακή  8 Ιανουαρίου

Διαδρομή : Παρόρι (260 μ.), καλντερίμι προς σπηλαιοεκκλησία Παναγιά Ζαγούνα, Μονή Φανερωμένης, Μεταμόρφωση Σωτήρος, Λαγκαδοφάραγγο, Παναγιά Λαγκαδιώτισσα, Παρόρι (260 μ.) (όμορφο χωριό με πλατάνια, πηγές και παραδοσιακά καφενεία).

Κυκλική διαδρομή.

Ω.Π.: 5    Β.Δ.: 1   Υ.Δ. : 300 μ.

Επιστροφή στην Αθήνα

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Τάκης Στάικος


Κυριακή 15/1/2023 - ΞΗΡΟΒΟΥΝΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για διάσελο Δίρφης. Κυκλική πορεία, ανάβαση ως τη κορυφή 1413 μ. από το λούκι και κατάβαση από τη δυτική διαδρομή.

Ω.Π. : 5   Β.Δ.  :  2   Υ.Δ. :  ± 500 μ.

Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Τάκης Στάικος


Κυριακή 22/1/2023 - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΚΕΛΑΡΙΑ - ΚΟΡΥΦΗ ΛΙΑΚΟΥΡΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Κελάρια Παρνασσού. Διασχίζουμε το χιονοδρομικό και πλησιάζουμε  στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Από εκεί προχωράμε έχοντας  αριστερά μας την Κοτρωνόραχη, μέχρι να φτάσουμε στην αρχή του μονοπατιού με προορισμό την Κορυφή. Επιστροφή από Γεροντόβραχο ή από τα ίδια .

Απαραίτητα  κραμπόν - πιολέ και εμπειρία σε  χειμερινές αναβάσεις.

Ω.Π. :  8  Β.Δ.:  5  Υ.Δ. :  745 μ.  Χ.Α. :  13 χλμ .

Αρχηγοί : Στέφανος Μόσχος, Τάκης Στάικος


Κυριακή 29/1/2023 - ΛΥΚΟΥΡΙΑ ΑΧΑΪΑΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ - ΔΑΡΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Λυκούρια Αχαΐας (770 μ.), από όπου θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας για πηγές Λάδωνα. Συνεχίζουμε για Παγκράτιο (κλήμα του Παυσανία) και καταλήγουμε στο όμορφο και γραφικό χωριό της Μαντινείας Δάρα με το μοναδικό λαογραφικό μουσείο. Βρίσκεται στις πλαγιές του βουνού Σαϊτάς. Η διαδρομή αποτελεί τμήμα του μονοπατιού Ε4 από τον Νομό Αχαΐας στο νομό Αρκαδίας.

Ω.Π. :  4.30  Β.Δ.:  1   Υ.Δ. : 350 μ.

Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης, Τάκης Στάικος

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Κυριακή 5/2/2023 - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - Τιθορέα (κυκλική)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Τιθορέα. Η πορεία μας θα ξεκινήσει με προορισμό τη χαράδρα της Βελίτσας, μέχρι τις πηγές Τρύπη και θα καταλήξει στις Τσάρες. Η επιστροφή στην Τιθορέα θα γίνει από την κλασσική διαδρομή περνώντας από το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη με θέα τα Διπόταμα. Απαραίτητα πεζοπορικό ή ορειβατικό μποτάκι και γκέτες.

Ω.Π. :  7   Β.Δ.:  2    Υ.Δ. :  750 μ.

Αρχηγοί : Στέφανος Μόσχος, Τάκης Στάικος


Κυριακή 12/2/2023 - ΧΑΡΑΔΡΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΤΣΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Τρίκαλα Κορινθίας. Θα ξεκινήσουμε από τη θέση Βαρνεβό σε υψόμετρο 1380 μ. και βαδίζοντας μέσα στη χαράδρα, που είναι και η κοίτη του ποταμού Σύθα θα κατευθυνθούμε προς τις πηγές του. Από εκεί θα πάρουμε το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή της μεγάλης Ζήρειας, το οποίο και θα ακολουθήσουμε έως το οροπέδιο, που είναι και το τέλος της διαδρομής μας (κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο). Η χαράδρα της Φλαμπουρίτσας βρίσκεται στο νομό Κορινθίας μεταξύ των ορεινών όγκων της μικρής και της μεγάλης Ζήρειας. Είναι καλυμμένη με δάση από Κεφαλονίτικη ελάτη και μαύρη πεύκη,  έχει μεγάλη βιοποικιλότητα, και είναι ενταγμένη στο δίκτυο natura 2000.

Ω.Π. :  4 - 5     Β.Δ . : 1

Αρχηγοί : Παναγιώτης Στάικος, Γιάννης Κορνάρος


Κυριακή 19/2/2023 - ΔΙΡΦΥΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για διάσελο Δίρφυος. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία μας για το καταφύγιο και στη συνέχεια για το διάσελο πριν τον κώνο. Από εδώ η πορεία είναι σχετικά δύσκολη  σε βράχινο πεδίο και ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να χρειαστεί χειμερινός εξοπλισμός (κραμπόν – πιολέ). Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. :  5   Β.Δ.:  2  (5 με χειμερινό εξοπλισμό)   Υ.Δ. :  743 μ.

Αρχηγός : Γιώργος  Αλεξιάδης


Κυριακή 26/2/2023 - ΜΑΙΝΑΛΟ - ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ (1981 μ.)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου σε υψόμετρο περίπου 1500 μ. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία μας προς το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης και τους πρόποδες της Οστρακίνας, της ψηλότερης κορυφής του βουνού. Η ανάβαση θα γίνει από την δυτική κόψη προς την κορυφή της Οστρακίνας στα 1981 μ. ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν. Στην κατάβαση θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι προς το Λεβίδι (860μ.) Απαραίτητος είναι ο χειμερινός εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ) και οι γνώσεις χειμερινού βουνού.

Ω.Π. :  5   Β.Δ.  : 5  Υ.Δ. :  500 μ.

Αρχηγοί  : Δανάη Γαβρά, Τάκης Στάικος

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Κυριακή 5/3/2023 - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - Κορυφή  Γαβρίλια (1882 μ.)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας, από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση για την κορυφή Γαβρίλια (1882 μ.). Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. :  6 - 7    Β.Δ.  :  Υ.Δ. :  1000 μ.

Αρχηγοί  : Γιώργος Αλεξιάδης, Γιάννης Κορνάρος


Κυριακή 12/3/2023 - ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ (1759 μ.)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Λαγκαδαίικα Κορινθίας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για την κορυφή του Σαραντάπηχου (1759 μ.). Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε δάσος. Νερό θα πρέπει να προμηθευτούμε, δεν θα συναντήσουμε πηγή. Η κατάβαση θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. :  6   Β.Δ.:  2   Υ.Δ. :  900 μ.

Αρχηγοί : Τάκης  Στάικος, Γιάννης Κορνάρος


Κυριακή 19/3/2023 - ΝΕΟΧΩΡΙ - ΝΕΣΤΑΝΗ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Νεοχώρι Αργολίδας, ορεινό χωριό με υψόμετρο 700 μ.  κοντά στη σήραγγα Αρτεμισίου, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Συνεχίζουμε μέσω της χαράδρας του Ίναχου ποταμού, προς Λυκοπάτι. Αφού περάσουμε το διάσελο της Τούρλας καταλήγουμε στη Νεστάνη (Τσιπιανά) με υψ. 680 μ. Η Νεστάνη είναι μεγαλοχώρι της ορεινής Αρκαδίας και έδρα του Δήμου Μαντινείας. Απλώνεται σε κοιλάδα στους πρόποδες του Αρτεμίσιου όρους και στον γραφικό λόφο της Πανηγυρίστρας πάνω από το χωριό. Διασώζονται η Πύλη και μέρη των τειχών της Ακρόπολης της Αρχαίας Νεστάνης.

Ω.Π. :  4.30 - 5   Β.Δ.  :  Υ.Δ. :  250 μ.

Αρχηγός : Βάγιας Νικολαΐδης


Κυριακή 26/3/2023 - ΜΑΙΝΑΛΟ - ΜΟΥΡΤΖΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Καρδαρά Αρκαδίας.  Αρχικά θα ανέβουμε μέσα από ελατόδασος προς το διάσελο Αϊντίνη -  Μουρτζιάς.  Μετά από πορεία 1.30 έως 2 ωρών θα φτάσουμε  στο ανοιχτό διάσελο (1450 μ.) που καλύπτεται από παλαιούς αγρούς και θαμνώδη βλάστηση.  Θα συνεχίσουμε το ανηφορικό μονοπάτι δυτικά προς Μουρτζιά μέσα από ελατόδασος. Σε μία ώρα θα φτάσουμε στην πρώτη κορυφή της Μουρτζιάς με θέα προς όλη την Πελοπόννησο.  Εφόσον οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση χιονιού το επιτρέπουν, θα ανέβουμε και στην δεύτερη κορυφή της Μουρτζιάς,  που είναι λίγο ψηλότερη (1782 μ.). Η κατάβαση θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι μέχρι  το διάσελο και στη συνέχεια προς την νότια πλευρά στο φιλόξενο χωριό Ροεινό.

Ω.Π. :  6   Β.Δ.  :  Υ.Δ. :  752 μ.

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Κυριακή 2/4/2023 - ΔΙΑΣΕΛΟ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ - ΚΟΡΥΦΗ ΣΑΪΤΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Λυκουρία Αχαΐας στα 770 μ. Ξεκινάμε τη πορεία μας από το διάσελο της Λυκουρίας (Προφήτης Ηλίας) και φτάνουμε στην κορυφή του όρους Σαϊτάς (1812 μ.). Συνεχίζουμε στην κορυφογραμμή, περνάμε το ‘τριεθνές΄(σημείο συνάντησης των τριών νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Κορινθίας) και καταλήγουμε στο χωριό Μάτι Κορινθίας στα 841 μ., που παλαιότερα ονομαζόταν Γκιόζα. Το όμορφο χωριό Μάτι βρίσκεται στις πλαγιές του Μαυροβουνίου με θέα στον κάμπο του Φενεού.

Ω.Π. :  6 - 7   Β.Δ.  : 1- 2  Υ.Δ. :  650 μ.

Αρχηγός : Βάγιας Νικολαΐδης


  Κυριακή 9/4/2023 - ΛΟΥΣΙΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Δημητσάνα.

Διαδρομή : Δημητσάνα – Παλαιοχώρι – Μονή Φιλοσόφου – Μονή Προδρόμου – αρχαία Γόρτυνα – γεφύρι Κόκκορη.

Ω.Π. :  5  Β.Δ.:  1  Υ.Δ. : - 600 μ.

Αρχηγός : Γιώργος Αλεξιάδης


  Πέμπτη - Τρίτη 13 - 18 Απριλίου 2023 - ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Θα πραγματοποιηθούν δύο διανύσεις σε μονοπάτια και μία ανάβαση στο όρος Κρίκελος, το υψηλότερο σημείο του νησιού (823 μ.)

Πέμπτη 13 Απριλίου

Αναχώρηση από τον Πειραιά με το FERRY BLUE STAR στις 17:30 για την Αιγιάλη Αμοργού. Άφιξη στην Αιγιάλη στις 02:00 και μετάβαση στα δωμάτια.

Παρασκευή 14 Απριλίου

12:30 : Διάνυση του μονοπατιού : Αιγιάλη – χωριό Λαγκάδα – Μεσαιωνικό χωριό Στρούμπος – χωριό Θολάρια και κατάβαση στη Λαγκάδα (κυκλική διαδρομή)

Ω.Π.: 2.30    Β.Δ.: 1

Σάββατο 15 Απριλίου

06:00 : Διάνυση του μονοπατιού «Στράτα». Διαδρομή : Αιγιάλη – χωριό Ποταμός – «Όξω Μεριά» - Μεσαιωνικό χωριό Ασφοντιλίτης – Μονή Χοζοβιώτισσας (10ου αιώνα) – χώρα Αμοργού. Επιστροφή στην Αιγιάλη με λεωφορείο ή πούλμαν.

Ω.Π.: 5    Β.Δ.: 1

Ανάσταση Βυζαντινή στην Χοζοβιώτισσα ή στην Αιγιάλη.

Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου

Ημέρα ελεύθερη. Οβελίας στην Αιγιάλη ή στην Λαγκάδα ή στα Θολάρια ή στον οικισμό Αγία Τριάδα σε συνδυασμό με επίσκεψη στον κυριότερο αρχαιολογικό τόπο του νησιού, τον Ελληνιστικό Πύργο της Αγίας Τριάδος 4ου αιώνα π.Χ.

Δευτέρα 17 Απριλίου

Ανάβαση στο όρος Κρίκελος. Διαδρομή μονοπατιού «Παν». Μετάβαση στο χωριό Λαγκάδα οδικώς. Διαδρομή : Λαγκάδα – Μονή Θεολόγου (5ου ή 6ου αιώνα) – Σταυρός – ανάβαση στην κορυφή – διάνυση της κορυφογραμμής και κατάβαση στη Λαγκάδα από τη θέση «Μαχός»

Ω.Π. : 5.30    Β.Δ. : 1 - 2    Υ.Δ. : 600 μ.

Επιστροφή στην Αιγιάλη οδικώς ή από το μονοπάτι.

Τρίτη 18 Απριλίου

06:50 : Αναχώρηση με το FERRY BLUE STAR  για τον Πειραιά . Άφιξη στις 15:30.

Εξοπλισμός των εξορμήσεων : Ελαφρύ ορειβατικό μποτάκι (τρακτερωτή σόλα) , παγούρι, φακός, μπατόν, κάλυμμα κεφαλής, μπουφάν κ.λ.π.

Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν στη pension «GALAXY».

Ο αρχηγός αν το κρίνει αναγκαίο μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα λόγω καιρικών συνθηκών ή έκτακτων περιστάσεων.

Αρχηγοί : Στέφανος Γιάννου τηλ. 6980881119, Αλέξανδρος Ασωνίτης τηλ. 6936571118


Κυριακή 23/4/2023 - ΚΟΡΟΜΠΙΛΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για παραλία Λιβαδόστρας από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας προς την περιοχή Αγριλιά. Ανάβαση μέχρι το ύψος των 400 μ.του Κορομπιλίου και από εκεί περιμετρική πορεία μέχρι την παραλία της Αλυκής. Μία σχετικά δύσκολη διαδρομή, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά μονοπάτι αλλά κάποια γιδόστρατα.

Ω.Π. :  4 - 5   Β.Δ.  : 1- 2  Υ.Δ. :  400 μ.

Αρχηγός : Δημήτρης Τσαραμπάρης


Κυριακή 30/4/2023 - ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ (Πεντέλεια όρη)

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για τον Φενεό και την λίμνη Δόξα (900μ.), από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα ακολουθήσουμε την κλασική διαδρομή προς το διάσελο του Κυνηγού και από εκεί θα συνεχίσουμε την ανάβαση για την κορυφή Τριανταφυλλιά (2107μ.) Κατάβαση από τα ίδια. Η πορεία είναι έντονα ανηφορική, ενώ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να χρειαστεί χειμερινός εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ) και γνώσεις χειμερινού βουνού.

Ω.Π. :  7  Β.Δ.  : 2 ή 6  (ανάλογα με τις συνθήκες) Υ.Δ. :  1200 μ.

Αρχηγοί : Δανάη  Γαβρά, Δημήτρης Σκοπελίτης

 

ΜΑΪΟΣ 2023

Σάββατο - Δευτέρα  29/4 - 1/5/2023 - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ πεζοπορικές διαδρομές

Τριήμερο Πρωτομαγιάς : Πεζοπορικές διαδρομές μικρής και μέτριας δυσκολίας στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

Αρχηγός : Βάγιας Νικολαΐδης


  Κυριακή 7/5/2023 - ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΧΩΡΙΟ ΠΥΡΓΟΣ – ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΥΠΕΣ (κυκλική διαδρομή)

07:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το χωριό Πύργος στην ορεινή Κορινθία. Η πεζοπορία ξεκινά από το κέντρο του χωριού Πύργος. Μετά τη σύντομη έξοδο από το χωριό αρχικά κινείται ελαφρά ανηφορικά σε μικρό χωματόδρομο με υπέροχη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο, σε μήκος περίπου 4 χλμ. Συνέχεια ακολουθεί αρκετά ανηφορικό μονοπάτι για να συναντήσει άλλον χωματόδρομο 1 χλμ. πριν τις Στούπες στα 1200 μ. Σύντομη επίσκεψη στις Βουδιστικές Στούπες και συνέχεια της πεζοπορίας από το χωματόδρομο, που μας έφερε στις Στούπες και κατάβαση από άλλο μονοπάτι αρκετά κατηφορικό, μέχρι τον πρώτο χωματόδρομο, που ξεκινήσαμε από το χωριό Πύργος. Η διαδρομή είναι πολύ ευχάριστη και όχι ιδιαίτερα δύσκολη. Το ενδιαφέρον της είναι η θέα προς τον Κορινθιακό και τα γύρω βουνά και φυσικά η τοποθεσία με τις Βουδιστικές Στούπες. Στον Βουδισμό οι Στούπες χρησιμοποιούνται κυρίως για περισυλλογή και πιστεύεται ότι αυτές οι κατασκευές εμπνέουν τον άνθρωπο να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του πνέυματος και τις απεριόριστες δυνατότητές του.

Σημ. : Όλα τα άτομα που θα πάρουν μέρος στη διαδρομή θα πρέπει να έχουν απαραίτητα πεζοπορικές αρβύλες (τρακτερωτές από κάτω) που να καλύπτουν τους αστραγάλους και όχι αθλητικά παπούτσια ή ημίμποτα. Ο αρχηγός θα κάνει έλεγχο κατά την είσοδο στο πούλμαν και αν κάποιο άτομο δεν διαθέτει τα ανωτέρω δεν θα γίνει δεκτό στη διαδρομή.

Ω.Π. :  5    Β.Δ.:  1   Υ.Δ. :  600 μ.

Αρχηγός : Θανάσης Σοφράς