Ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών διοργανώνει:

  • Κάθε Σαββατοκύριακο πεζοπορικές ή/και χιονοδρομικές αναβάσεις σε όλη την Ελλάδα
  • Ορειβατικές αποστολές και οικοτουριστικές δράσεις στο εξωτερικό
  • Διαλέξεις και προβολές
  • Σημάνσεις μονοπατιών και ορεινές χαρτογραφήσεις

Μπορείτε να κάνετε κράτηση ΜΟΝΟ για τις Κυριακάτικες Αναβάσεις στο e-mail μας eosathinon@yahoo.gr με το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας και τον Ορειβατικό Σύλλογο στον οποίο είστε μέλος, μέχρι την Παρασκευή και ώρα 18:00.

Επίσης, μπορείτε στο πιο πάνω e-mail να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση για τις εκδηλώσεις μας και την λειτουργία και δράση του Συλλόγου μας.

Tέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι νέες τιμές συμμετοχής στις Αναβάσεις του συλλόγου μας είναι 17 € για τα μέλη μας και 20 € για τα μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων της Ομοσπονδίας. Επίσης για τα νέα μέλη μας η πρώτη ανάβαση είναι δωρεάν.

 

Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, ενημερώνονται διαρκώς παρακάτω:

ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΜΑΪΟΥ 2022

Όλες οι αναχωρήσεις είναι απ’ την πλατεία Συντάγματος (μπροστά απ’ το Ταχυδρομείο) εκτός αν αναφέρεται διαφορετικό σημείο αναχώρησης.

Οι συντομεύσεις είναι: Ω.Π. = Ώρες Πορείας, Β.Δ. = Βαθμός Δυσκολίας, Υ.Δ. = Υψομετρική Διαφορά.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

13 - 22/8/2021 - ΙΣΠΑΝΙΑ

Για φέτος το καλοκαίρι ο ΕΟΣ Αθηνών σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο TREKKING HELLAS, οργανώνει ταξίδι στη μαγευτική Ισπανία με πρόγραμμα ορειβατικό, πεζοπορικό και τουριστικό.

Αρχηγός : Γιάννης Κορνάρος (τηλ. 6937444015)

Αναλυτικό πρόγραμμα στις ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Κυριακή 5/9/2021 - ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΟΥΣΙΟΣ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για τη Δημητσάνα. Κατάβαση σε γεφύρι του Λούσιου και πορεία στο μονοπάτι για τη Βυζαντινή Μονή του Φιλοσόφου. Κατάβαση και πορεία στο παραποτάμιο μονοπάτι για τη Μονή του Προδρόμου. Κατάληξη στο Ασκληπιείο της Αρχαίας Γόρτυνας. Φαγητό στο χωριό Ελληνικό ή στη Στεμνίτσα.

Ω.Π. :  4   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης


Κυριακή 12/9/2021 - ΑΡΚΑΔΙΑ : ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βαλτεσινίκο Γόρτυνας (1150 μ.). Από εκεί ανεβαίνουμε στο Κάστρο και το εκκλησάκι της Αγ. Τριάδας και περνώντας από τη θέση Έλατος μεταβαίνουμε από νέο μονοπάτι του Δυτικού Μαινάλου στα Λαγκάδια (980 μ.) περνώντας από εναλλαγή δασικού και αγροτικού τοπίου. Μαγευτική διαδρομή, στην αρχή μέσα στα έλατα, και ανάμεσα σε κάποια ξέφωτα του δάσους.

Ω.Π. : 6  Β.Δ. : 1

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός


  16 - 23/9/2021 -  ΑΜΟΡΓΟΣ

Πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές στην Αμοργό με επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. (Οι δύο ημέρες για τη μετάβαση στην Αμοργό  και επιστροφή στον Πειραιά με το πλοίο BLUE STAR). Τις υπόλοιπες έξι ημέρες θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές στα ωραιότερα μονοπάτια και τις παραλίες και μία ανάβαση στο όρος Κρίκελος στο υψηλότερο σημείο του νησιού.

Ω.Π. : 3 - 6

Αρχηγός : Στέφανος Γιάννου, τηλ. 6980881119


Κυριακή 19/9/2021 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΑΝΟΥ - ΠΑΡΝΩΝΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για Αγία Σοφία (Καστριτοχώρια) από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας στο ωραίο φυσικό περιβάλλον και στο όμορφο φαράγγι του ποταμού, με κατάληξη στο γραφικό χωριό Στόλος. Μπάνιο στην παραλία Καραντί (Αργολικός κόλπος)

Ω.Π. :  4.30   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς


Κυριακή 26/9/2021 - ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

07:00 : Αναχώρηση για Καρυά Αργολίδας. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τα 1100 μ. στην παλιά Μονή της Παναγίας με ωραία θέα στον Αργολικό κάμπο. Στον ίδιο δρόμο μετά τη Μονή αρχίζει το δασωμένο μονοπάτι που μας οδηγεί στην Νεραϊδόβρυση. Ακολουθούμε πορεία δεξιά βόρεια και μετά δυτικά. Μόλις φτάσουμε στην κορυφογραμμή ακολουθούμε τα Χτένια μέχρι την κορυφή Μαλεβός στα 1771 μ. Η διαδρομή έχει κάποια μέτριας δυσκολίας τεχνικά περάσματα. Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. :  5   Β.Δ.  : 2 +

Αρχηγός :  Αλέξανδρος Ασωνίτης

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Παρασκευή - Κυριακή 1 - 3/10/2021 - ΟΛΥΜΠΟΣ

Παρασκευή 1/10

09:00 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης, έξω από το σταθμό του Μετρό, για Λιτόχωρο. Η ανάβασή μας θα ξεκινήσει από τη  διασταύρωση της Γκορτσιάς με προορισμό το καταφύγιο Πετρόστρουγκα. Περνάμε ανηφορίζοντας απο τη διασταύρωση το πλάτωμα Μπάρμπα , μέσα σε δάσος κωνοφόρων και οξυές και καταλήγουμε στο λιβάδι του Στράγγου. Από εκεί ακολουθούμε το κεντρικό μονοπάτι μέχρι το καταφύγιο Πετρόστρουγκα. Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα.

Ω.Π. : 3   Β.Δ. : 1

Σάββατο 2/10

Αναχώρηση για το οροπέδιο των Μουσών περνώντας από Σκούρτα .Το μονοπάτι για Σκούρτα έχει καλή σηματοδότηση και ομαλή κλίση. Μετά την κορυφή της Σκούρτα ακολουθεί ο Λαιμός, ένα στενό μονοπάτι  που οδηγεί στο πέρασμα του Γιόσου. Αμέσως μετά το πέρασμα καταλήγουμε στο οροπέδιο των Μουσών. Με μία μικρή στάση συνεχίζουμε μέσα από τα Ζωνάρια και το Λούκι του Μύτικα στην κορυφή του Ολύμπου.Η ομάδα που δεν θα ακολουθήσει στο Λούκι θα κατευθυνθεί προς την κορυφή Σκολιό. Κατηφορίζουμε προσεκτικά για το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, όπου θα διανυκτερεύσουμε .

Ω.Π. : 8 Β.Δ. : 3 για κορυφή Μύτικα και 2+ για Σκολιό

Κυριακή 3/10/21

Αναχώρηση από το καταφύγιο για Πριόνια, από την κλασική διαδρομή και αφού περάσουμε τα Πριόνια θα καταλήξουμε στο Λιτόχωρο μέσα από τη χαράδρα του Ενιπέα. Αναχώρηση για Αθήνα.

Ω.Π. :5  Β.Δ. : 1

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος


Κυριακή  3/10/2021 – ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ - ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για Ιερά Μονή Παναγιάς Δαμάστας Φθιώτιδας, στην περιοχή Θερμοπυλών. Ξεκινάμε από χωματόδρομο και στη συνέχεια από δασικό μονοπάτι ανηφορικά στις πλαγιές του Καλλιδρόμου, που αποτελεί κατά το μεγαλύτερο μέρος το κλασσικό μονοπάτι του Εφιάλτη.  Από το υψηλότερο σημείο της διαδρομής (1090 μ.) θα ακολουθήσει κατάβαση από δασικό μονοπάτι εναλλάξ με χωματόδρομο στις Θερμοπύλες.
Μετάβαση με το πούλμαν στον Άγιο Κωνσταντίνο για μπάνιο και φαγητό, εφ΄οσον υπάρξει χρόνος.

Ω.Π.:  6   Β.Δ. : 1

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Σάββατο - Κυριακή 9 - 10/10/2021 – ΜΑΙΝΑΛΟ -ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ

Διασυλλογική ορειβατική – περιβαλλοντική συνάντηση για τα 200 χρόνια της επανάστασης και της άλωσης της Τριπολιτσάς.

Διοργανωτές : Δήμος Τρίπολης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΡΕΙΩΝ

Σάββατο:    9.10.21     Ανατολικό Μαίναλο – μπλε μονοπάτι

Συνάντηση 10 π.μ. στα Καρτερόλια Φαλάνθου

1η πορεία: Καρτερόλια – Σιλίμνα – Κάστρο – Μνημείο και προμαχώνες Τρικόρφων  -Στρατόπεδο  Δημ. Υψηλάντη – Νότια περιαστικά  δάση    Τριπόλεως  – Πεδίον του Άρεως (Τρίπολη).

Β.Δ. : 1+   Ω.Π. : 5:30

2η πορεία: Καρτερόλια – Σιλίμνα – περιαστικά δάση  – Τρίπολη.
Β.Δ. : 1   Ω.Π. : 3:30

Κυριακή:    10.10.21    Ανατολικό Μαίναλο – πράσινο μονοπάτι

7 π.μ. 1η πορεία : Τρίπολη (Πεδίον του Άρεως) 640 μ. – Βόρεια περιαστικά δάση – Ανάληψη (Καταφυγιάκι ΣΑΟΟ)  –  Περθώρι – Αιωνόβια Δρυς Παυσανία (Μνημείο Παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς) -  Χαράδρα Σκαφίδες – Υψίπεδα Κουλουρδούς 1500 μ. – Ροεινό 1100 μ.
Β.Δ. : 2   Ω.Π. : 7 .30

Προαιρετική ανάβαση στην καταπληκτική κορυφή Αϊντίνης 1849 μ.  σε 2 επιπλέον ώρες, Κατηγορία 2+

9 π.μ. 2η πορεία :  Περθώρι 850 μ. – Δρυς Παυσανία – Σκαφίδες – Υψίπεδα Κουλουρδούς – Ροεινό 1100 μ.

Β.Δ. : 1+   Ω.Π. : 5 .30

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΣΑΟΟ   http://saoo.gr


Κυριακή  10/10/2021 – ΧΕΛΜΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την περιοχή της Κλειτορίας και το χωριό Πλανητέρο στα 650 μ. , από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα βαδίσουμε μέσα από πλατανόδασος και στη συνέχεια σε ελατόδασος για να μεταβούμε στην τοποθεσία Μαγέρου (1400 μ.), όπου ήταν στα χρονιά της κατοχής κρησφύγετο ανταρτών και εκεί φημίζεται πως οι αντάρτες ''γκρέμισαν'' 80 Γερμανούς. Από εκεί θα μπορέσουμε να δούμε τον Προφήτη Ηλία, τα Χτένια του Χελμού, το Γαρδίκι, το Μαδερό και την Ντουρντουβάνα. Η διαδρομή είναι 6 χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική 700 μ. και με πολλές εναλλαγές στο τοπίο. Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. : 5  Β.Δ. : 2  Υ.Δ. : 700  μ.

Αρχηγοί: Δανάη Γαβρά, Απόστολος Λάμπρος.


Σάββατο - Κυριακή  16 - 17/10/2021 – ΥΔΡΑ

09: 00 Σάββατο : Αναχώρηση από Πειραιά με το SPEEDCAT I της ALPHA LINES. Άφιξη στις 10:50 στο λιμάνι της Ύδρας.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Σάββατο : Ύδρα (λιμάνι) - Μαντράκι -Μονή Αγ.Νικολάου - Μονή Παναγιάς Ζούρβας -Φάρος.(Διάσχιση, μέτριες υψομετρικές διαφορές)

Ω.Π. : 5.00( Μ. Ζούρβας) , 6.30 - 7.00 (Φάρος με επιστροφή στη Μ. Ζούρβας) Β.Δ.  : 1

Επιστροφή με θαλάσσιο ταξί στη Χώρα, από το λιμάνι της Μονής.

Κυριακή : Χώρα - Μονή Προφ.Ηλία - κορυφή Έρος και επιστροφή απο τα ίδια.

Ω.Π. : 4 - 5 Β.Δ. : 1.

Εναλλακτικά : από Μ.Προφ. Ηλία - Αγ.Μάμας - οικισμός Επισκοπή και επιστροφή από Βλυχό -Καμίνια -Χώρα.

Ω.Π. :  5   Β.Δ. 1

Αναχώρηση για Πειραιά στις 17:10.

Αρχηγοί: Βάγιας Νικολαΐδης, Ευάγγελος Μισιακός


Σάββατο - Κυριακή  23 - 24/10/2021 – ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ήπιες ορειβατικές - πεζοπορικές διαδρομές στην όμορφη φύση της περιοχής με τα φθινοπωρινά χρώματα στους πρόποδες του Ταΰγετου.

Σάββατο 23/10

07: 00 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης έξω από το Σταθμό του Μετρό, για Λογκανίκο Λακωνίας (σύνορα με Αρκαδία) στα 750 μ. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία μας μέσα από δάσος με έλατα μέχρι το οροπέδιο στη θέση Κρεβάτια . Επιστροφή στο Λογκανίκο μέσω κυκλικής διαδρομής. Θα μείνουμε στο χωριό Λογκανίκο για φαγητό και κατόπιν θα πάμε στη Σπάρτη για τη διανυκτέρευση.

Ω.Π. : 6  Β.Δ. : 1

Κυριακή 24/10

Αναχώρηση το πρωί από τη Σπάρτη για Γεωργίτσι (970 μ.) από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι για το πανέμορφο φαράγγι των Μύλων και θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό Καστόρι (500 μ.). Κατόπιν με το πούλμαν θα πάμε στο Λογκανίκο για φαγητό και από εκεί θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Ω.Π. : 4  Β.Δ. : 1

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Αγγελική Μάρκου


Κυριακή  31/10/2021 – ΔΙΡΦΥΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για το βουνό της Δίρφυος στην κεντρική Εύβοια. Το πούλμαν θα μας αφήσει λίγο πιο πάνω από το χωριό Στενή σε υψόμετρο 1000 μ. Από εκεί θα κατευθυνθούμε για την κορυφή του βουνού που βρίσκεται στα 1743 μ. Στη συνέχεια η ομάδα μας θα ξεκινήσει την κάθοδο για την Στενή μέσω του μονοπατιού Σ6. Η πορεία είναι δύσκολη σε βράχινο πεδίο και απαραίτητα είναι τα καλά ορειβατικά παπούτσια και η καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων.

Β.Δ. : 2   Ω.Π. : 6    Υ.Δ. : 750 μ.

Αρχηγός : Δανάη Γαβρά

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Κυριακή 7/11/2021 - ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

06:30 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για το χωριό Γυμνό (περιοχή Αμαρύνθου). Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει από την ανατολική πλευρά, από το αθλητικό κέντρο του Γυμνού ( περίπου 250μ.) με κατεύθυνση προς τα ΒΔ από χωματόδρομο μέχρι την στάνη του Ρουμπή (10 λεπτά). Από εκεί θα ξεκινήσουμε σε σηματοδοτημένο μονοπάτι το οποίο περνάει από ρεματιά αρχικά και στην συνέχεια γίνεται αρκετά ανηφορικό και διασχίζει όλο το πευκοδάσος της ανατολικής πλαγιάς του Ολύμπου Ευβοίας.  Διασχίζουμε μια ανηφορική σάρα και βγαίνουμε στο διάσελο μεταξύ των δύο κορυφών του βουνού (2 ώρες).  Περνάμε στην δυτική πλευρά του διασέλου και από μονοπάτι μέσα από θαμνώδη έκταση  πηγαίνουμε προς τα βόρεια και σκαρφαλώνουμε στην βραχώδη κορυφή, την Ψηλή Κορυφή (1171 μ.)  (21/2 έως 3 ώρες).  Επιστρέφουμε στην δυτική πλευρά του διασέλου και ακολουθώντας το μονοπάτι προς τα κάτω βγαίνουμε σε χωματόδρομο.  Ο δρόμος αυτός θα μας οδηγήσει μετά από ένα δίωρο προς την δυτική πλευρά του βουνού στο χωριό Θεολόγος, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν.  Στη συνέχεια θα πάμε στην παραλία της Ερέτριας για φαγητό.

Ω.Π. : 6  Β.Δ. : 2  Υ.Δ. : 921  μ.

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 14/11/2021 - ΟΙΤΗ

07:00 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό, για  Άνω Παύλιανη. 
Διαδρομή : Παύλιανη – Καταβόθρα, Πυρά Ηρακλέους – Παύλιανη (Το μονοπάτι του Ηρακλή).
Φεύγουμε από το χωριό της Παύλιανης ανηφορίζοντας σε δασικούς δρόμους και ύστερα σε μονοπάτι. Κυκλώνουμε το Ξεροβούνι από βόρεια μέχρι να ξαναβγούμε σε χωματόδρομο ψηλά (1500 μ.) σε οροπέδιο. Κάνουμε μικρή παράκαμψη μέχρι τη θέση «Καταβόθρα», όπου τα νερά του οροπεδίου χάνονται μέσα στο ομώνυμο σπηλαιοβάραθρο. Επιστρέφουμε και συνεχίζουμε το χωματόδρομο μέχρι την Πυρά Ηρακλέους. Μονοπάτι στη ρεματιά νότια του Ξεροβουνίου κατηφορίζει προς την Παύλιανη. Στο τέλος ακολουθούμε  χωματόδρομο.

Πόσιμο νερό στη διαδρομή: Ναι (Καταβόθρα)
Μήκος: 15 χλμ.
Ω.Π. :  6  (χωρίς τις στάσεις) Β.Δ . : 2  Υ.Δ. : ± 605μ.

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος


Κυριακή 21/11/2021 - ΥΜΗΤΤΟΣ

08:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για τη μονή Αγ. Ιωάννου Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή. Διαδρομή : Ιωάννης Κυνηγός – ύψωμα Κορακοβούνι – ύψωμα Λεοντάρι – Ο.Τ.Ε. και κατάβαση στην Παιανία.

Ω.Π. : 4 - 5  Β.Δ.  : 1 

Αρχηγοί : Γιώργος Δελήμπασης, Κατερίνα Ηλιάκη


Κυριακή 28/11/2021 - ΠΑΡΝΗΘΑ (Ράχη Θοδώρας – Φρούριο Φυλής – Ρέμα Θοδώρας)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα. Η διαδρομή μας ξεκινάει από τον αυτοκινητόδρομο που πηγαίνει στη Μονή Κλειστών, έξω από την Φυλή (370 μ.). Η ανάβαση της Ράχης της Θοδώρας γίνεται μέσα από δασική περιοχή ακολουθώντας ένα από τα αρχαία μονοπάτια προς το φρούριο (640 μ.). Κατάβαση από το αρχαίο μονοπάτι στο Ρέμα της Θοδώρας προς την περιοχή της Φυλής.

Ω.Π. :  5.30  Β.Δ . : 1  Υ.Δ. : 270 μ.

Αρχηγός : Δανάη Γαβρά

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Κυριακή 5/12/2021 - ΒΥΤΙΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βυτίνα. Ξεκινάμε από την Παλιά Βυτίνα και ακολουθώντας πορεία από Β προς Ν, κατεβαίνουμε στο γραφικό φαράγγι του ποταμού Μυλάοντα και φτάνουμε μετά από μία ώρα στο Μεθύδριο.  Συνεχίζουμε την πορεία μας μέσα από τοπίο όπου εναλλάσσεται δασική ζώνη με λιβάδια και αγρούς προς τα νότια, περνάμε το εκκλησάκι Αγ. Θεοδώρων και την βρύση  Μακρινού και παρακάμπτουμε  το χωριό Ελάτη από τα ανατολικά.  Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς τα ΝΔ σε δασώδη ορεινή ζώνη του Δυτικού Μαίναλου και κατεβαίνουμε από θαμνώδη έκταση μετά από 5 - 6  ώρες στο παραδοσιακό χωριό Στεμνίτσα.

Ω.Π. :  7  Β.Δ.  : 2

Αρχηγός :  Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 12/12/2021 - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

07: 30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Καστανιά Κορινθίας. Η ανάβαση θα γίνει από το διάσελο της Καστανιάς μέχρι την κορυφή (1695 μ.) Το περισσότερο κομμάτι της διαδρομής είναι σε μονοπάτι μέσα σε δάσος από έλατα.  Η κατάβαση θα γίνει στο Μάτι Φενεού (840 μ.).

Ω.Π. :  5  Β.Δ.  : 1  Υ.Δ. :  + 500 μ., - 850 μ.

Αρχηγοί :  Γιάννης Κορνάρος, Τάκης Στάικος


Κυριακή 19/12/2021 - ΞΗΡΟΒΟΥΝΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Στενή Ευβοίας. Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το γήπεδο της Στενής (497 μ.) με προορισμό την κορυφή (1425 μ.). Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. :  5 - 6    Β.Δ.  :    2  Υ.Δ. :   928  μ.

Αρχηγοί :  Αλέξανδρος Ασωνίτης, Νίκος Ρούσσος


Τρίτη - Πέμπτη  28 - 30/12/2021 - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Πεζοπορικές διαδρομές μικρού βαθμού δυσκολίας, τρεις μέρες ανάμεσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τρίτη 28/12    Μονεμβασιά – Κάστρο - Μονή Αγ. Γρηγορίου

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (Φιλελλήνων & Μητροπόλεως) για Μονεμβασιά. Κυκλική διαδρομή στο Κάστρο, που θα μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα του ιστορικού τόπου της Μονεμβασιάς. Διαδρομή προς Παλαιά Μονή Αγ. Γρηγορίου (εκτός Κάστρου) με πανοραμική θέα.

Ω.Π. : 3.30  Β.Δ. : 1

Τετάρτη 29/12    Προφήτης Ηλίας – Κάβο Μαλιάς  

Από ψαροχώρι Προφ. Ηλία – Αγ. Μαρίνα – Απολιθωμένο δάσος – Μονή Αγ. Ειρήνης – Ερημητήριο του Αγ. Γεωργίου στη βραχώδη άκρη του Κάβο Μαλιά

Ω.Π. : 3.30 - 4  Β.Δ. : 1

Πέμπτη 30/12    Άγιος Φωκάς – Σπήλαιο Καστανιάς 

Η εντυπωσιακή αυτή διαδρομή ενώνει την περιοχή της Μονεμβασιάς με τη χερσόνησο του Μαλέα. Ξεκινά από το γραφικό Άγιο Φωκά, διαγράφει Νοτιοανατολική πορεία παράλληλα στη θάλασσα και καταλήγει στο όμορφο σπήλαιο της Καστανιάς. Το σπήλαιο αυτό ανακαλύφθηκε πρόσφατα και είναι επισκέψιμο και οργανωμένο. Κατατάσσεται ανάμεσα στα τρία σημαντικότερα σπήλαια της Ευρώπης.

Ω.Π. : 4  Β.Δ. : 1

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Κυριακή 9/1/2022 - ΜΑΙΝΑΛΟ - ΜΟΥΡΤΖΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Καρδαρά Αρκαδίας.  Αρχικά θα ανέβουμε μέσα από ελατόδασος προς το διάσελο Αιντίνη -  Μουρτζιάς.  Μετά από πορεία 1.5 έως 2 ωρών θα φτάσουμε  στο ανοιχτό διάσελο (1450 μ.) που καλύπτεται από παλαιούς αγρούς και θαμνώδη βλάστηση.  Θα συνεχίσουμε το ανηφορικό μονοπάτι δυτικά προς Μουρτζιά μέσα από ελατόδασος. Σε μία ώρα θα φτάσουμε στην πρώτη κορυφή της Μουρτζιάς με θέα προς όλη την Πελοπόννησο.  Εφόσον οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση χιονιού το επιτρέπουν θα ανέβουμε και στην δεύτερη κορυφή της Μουρτζιάς,  που είναι λίγο ψηλότερη (1782 μ.). Η κατάβαση θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι μέχρι  το διάσελο και στη συνέχεια προς την νότια πλευρά μέσα από ελατόδασος στο φιλόξενο χωριό Ροεινό.

Ω.Π. :  6  Β.Δ.  : 2  Υ.Δ. : 752 μ.

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 16/1/2022 - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Λίμνη Δόξα.

Διαδρομή (κυκλική) : Λίμνη Δόξα – μονοπάτι για Ντουρντουβάνα – Τουρκόβρυση – βρύση Γκιώνα – μαντρί – μοναστήρι Αϊ Γιώργη  - Λίμνη Δόξα.

Ω.Π. : 4  - 5  Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Κυριακή 23/1/2022 - ΓΕΡΑΝΕΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το Λουτράκι. Από εκεί θα ξεκινήσει η ανάβασή μας με κατεύθυνση Βόρεια προς τη Μονή Όσιου Πατάπιου μέσα από μονοπάτι με πυκνή βλάστηση. Από τα σκαλιά της Μονής ανηφορίζουμε σε σαφές μονοπάτι έως τη μονή Αποστόλου Παύλου, σε ένα μικρό ξέφωτο του δάσους. Από εδώ σε όλο πιο αραιό δάσος φτάνουμε στην κορυφή σε υψόμετρο 1033 μ. Με μικρή κυκλική πορεία προς την κορυφή Πέτρα, επιστρέφουμε στη Μονή Αποστόλου Παύλου και στη συνέχεια στο Λουτράκι ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. :  7 - 8  Β.Δ.  : 2  Υ.Δ. : 800 μ.

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος


Κυριακή 30/1/2022 - ΒΥΤΙΝΑ - ΕΛΑΤΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Βυτίνα.

Διαδρομή : Ξενία Βυτίνας – διάσελο Μαδάρας – κορυφή Μαδάρα – Ελάτη.

Ω.Π. : 4.30  - 5.30  Β.Δ.  : 1

Αρχηγός :  Αλέξανδρος Ασωνίτης

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Κυριακή 6/2/2022 - ΚΤΕΝΙΑΣ

07:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Νεστάνη Αρκαδίας και Μονή Γοργοεπικόου (900 μ.), από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα ανέβουμε στην κορυφή (1634 μ.) και θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. :  5  Β.Δ.  :  Υ.Δ. : 740 μ.

Αρχηγοί :  Γιάννης Κορνάρος, Τάκης Στάικος


Κυριακή 13/2/2022 - ΥΠΑΤΗ – ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΟΙΤΗΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Υπάτη.

Διαδρομή ( κυκλική) : Υπάτη – Ροδοκάλο – Κάστρο Υπάτης  - Ακρόπολη - Υπάτη

Ω.Π. : 4 -  5   Β.Δ. : 1  Υ.Δ. : 435 μ.

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Κυριακή 20/2/2022 - ΚΥΛΛΗΝΗ (ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΕΙΑ)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Τρίκαλα Κορινθίας- Οροπέδιο (1500 μ.), από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση. Υπάρχουν 2 διαδρομές, η κλασική από το καταφύγιο  και ένα πιο στενό λούκι λίγο πιο απότομο. Μετά απο 3 - 4 ώρες ανάβασης, εξαρτάται από το ύψος του χιονιού, φτάνουμε στην κορυφή 2374 μέτρων με εξαιρετική θέα στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Κατάβαση από τα ίδια.

Ω.Π. : 5 - 7  Β.Δ. : 2  Υ.Δ. : 820 μ.

Αρχηγοί :  Γιάννης Κορνάρος, Τάκης Στάικος

ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Κυριακή 6/3/2022 - ΕΛΙΚΩΝΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Αγία Άννα Βοιωτίας, από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση. Η διαδρομή περνά από την κορυφή Παλιοβούνα και καταλήγει στην αφετηρία. Πρόκειται για την κλασική ανάβαση  σε ευδιάκριτο μονοπάτι, μέχρι τα βράχια της κορυφής Δύο Τσούμπες. Από εκεί ακολουθούμε δρομάκι που μας φέρνει στο διάσελο κάτω από την Παλιοβούνα. Ανηφορίζοντας έντονα φτάνουμε στην κορυφή Παλιοβούνα (1748 μ.), συνεχίζουμε το μονοπάτι από την κορυφή σε απότομη πλαγιά και στη συνέχεια προχωράμε παράλληλα με το ρέμα. Καταλήγουμε στην άσφαλτο και ύστερα από 2 χλμ. περίπου στην Αγία Άννα .

Απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός : κραμπόν, πιολέ

Ω.Π. :  9  Β.Δ . : 6  Υ.Δ. : 1100 μ.

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος


Δευτέρα 7/3/2022 - ΟΡΤΑΡΙ ΚΥΜΗΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Χωνευτικό Κύμης.  Διαδρομή : Χωνευτικό – ανάβαση του φαραγγιού του Κουματαριά μέσα από δάση από κουμαριές και βελανιδιές έως την κορυφή του όρους «Ορτάρι» σε κάθετη ορθοπλαγιά 875 μ. από τη θάλασσα, μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.

Ω.Π. : 6 - 7   Β.Δ.  : 2

Αρχηγός : Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 13/3/2022 - ΜΑΙΝΑΛΟ - Κάψια - κορυφή Αϊδίνη - Ροεινό

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το χωριό Κάψια Μαινάλου. Η διαδρομή ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό (734 μ.) ακολουθώντας τη ρεματιά ανάμεσα στην μεγάλη και την μικρή Τούρλα μέχρι το διάσελο Σκυλόχορτο, όπου διασταυρώνονται τα μονοπάτια για Ροεινό και Καρδαρά.  Από εκεί, εάν οι συνθήκες του χιονιού το επιτρέψουν, θα ακολουθήσουμε  την κορυφογραμμή μέχρι την κορυφή του Αϊδίνη (1849 μ.). Στο τέλος της κορυφογραμμής συναντάμε το μονοπάτι που κατεβαίνει την νότια πλευρά του Βουνού προς το χωριό Ροεινό 1100 μ. Εφόσον συναντήσουμε χιόνι είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ) και οι γνώσεις χειμερινού βουνού. Όσοι δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για χειμερινό βουνό θα κατέβουν στο Ροεινό από παράλληλη διαδρομή, αποφεύγοντας την κορυφή.

Ω.Π. : 8   Β.Δ. :  2  ή  6  Υ.Δ. : 1130 μ.

Αρχηγοί : Δανάη Γαβρά, Παναγιώτης Στάικος


Παρασκευή - Κυριακή 25 - 27/3/2022 - ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

Παρασκευή 25 Μαρτίου

07:00 : Αναχώρηση με το πούλμαν από το Σταθμό Λαρίσης, έξω από το σταθμό του Μετρό, για τον Γερολιμένα, όπου θα διανυκτερεύσουμε στο συγκρότημα «Πύργοι Θεοδωρακάκη».

ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Α) : Μέσα Μάνη : Θα μεταβούμε με το πούλμαν στο παραδοσιακό χωριό Σταυρί, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα συνεχίσουμε προς τον οικισμό Αγ. Κυριακή και τη χερσόνησο Τηγάνι (αρχαία Κύναιθος), όπου θα επισκεφθούμε το κάστρο της Μαΐνης. Στην επιστροφή στην Αγ. Κυριακή, μέσω μονοπατιού θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι της Παναγίας της Αγήτριας του13ου αιώνα. Από εκεί με το πούλμαν θα πάμε στο χωριό Κελεφά, από όπου θα ξεκινήσει η δεύτερη πορεία μας (εφ΄οσον έχουμε χρόνο).

Ω.Π. : 2.30    Β.Δ.  : 1

ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Β) : Χωριό Κελεφάς – φρούριο Κελεφάς – Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας – Κελεφά. Από εκεί θα πάμε στο Διρό με το πούλμαν.

Ω.Π. : 2    Β.Δ.  : 1

Σάββατο 26 Μαρτίου

Ανατολική Μάνη

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Θα πάμε στο Νύμφι με το πούλμαν. Από  Βίγλα μέσω λιθόστρωτου αρχαίου μονοπατιού θα πάμε στη μονή Κουρνού, θα συνεχίσουμε για Αρχαία Αίγιλα (Κιόνια) και την κορυφή Χαλόπυργος (642 μ.). Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. :  3.30 – 4  Β.Δ.  : 1
Εφ΄όσον υπάρξει χρόνος θα επισκεφθούμε το ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα (νεκρομαντείο – ψυχοπομπείο), και θα κάνουμε πορεία μέχρι το φημισμένο φάρο του Ταινάρου, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης.
Ω.Π. :  0.45΄  Β.Δ.  : 1

Κυριακή 27 Μαρτίου

Δυτική Μέσα Μάνη

Άνω Μπουλαριοί – Δίπορο (Αϊ Στρατηγός) – Πέπο – Λεοντάκης – Μουντανίστικα. Σε περίπτωση που υπάρξει χρόνος μπορούμε να κάνουμε και μία ακόμη διαδρομή.

Ω.Π. :  3 – 3.30  Β.Δ.  : 1

Επιστροφή στην Αθήνα

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Ασωνίτης

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

Κυριακή 3/4/2022 - ΚΑΝΤΗΛΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για τη Δάφνη στη Βορειοδυτική Εύβοια. Από εκεί θα ξεκινήσει η ανάβαση για την κορυφή Πυργάκι (1081 μ.). Η κατάβαση θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. : 6   Β.Δ. : 2  Υ.Δ. : 1070 μ.

Αρχηγοί :  Γιάννης Κορνάρος, Τάκης Στάικος


  Κυριακή 10/4/2022 - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ - ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για τον Φενεό. Η διαδρομή αρχίζει από τη λίμνη Δόξα, μια αλπική λίμνη μέσα στα έλατα σε υψόμετρο 878 μ. Η πορεία αρχικά είναι για περίπου 2 ώρες ανηφορική ώσπου να ανέβουμε στο περίφημο διάσελο “του κυνηγού” το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε δυο μεγάλους ορεινούς όγκους, τα Πεντέλεια και τα Αροάνια όρη και έχει υψόμετρο 1524μ. Η πορεία μας μετά γίνεται ήπια κατηφορική, σε μονοπάτι πρόσφατα ανοιγμένο από τον ΕΟΣ Κλειτορίας. Η διαδρομή μας είναι πλούσια σε εικόνες καθώς περνάει μέσα από ελατόδασος, φυσικές πήγες, τον οικισμό του Βαλτου και καταλήγει στο χωριό Πλανητέρο (700 μ.).

Ω.Π. : 6    Β.Δ.  : 1 - 2  Υ.Δ. : 650 μ.

Αρχηγοί : Δανάη Γαβρά, Απόστολος Λάμπρος


Κυριακή 17/4/2022 -ΜΑΔΕΡΟ ΧΕΛΜΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Λίμνη Δόξα , από όπου θα ξεκινήσει η διαδρομή μέσα από δασωμένο μονοπάτι  με ωραία θέα προς τη λίμνη και τον κάμπο Φενεού. Κατόπιν αφού περάσουμε μεγάλο πλάτωμα κινούμαστε παράλληλα με ρεματιά, μέχρι να βγούμε στο διάσελο Νησιού – Μαδερού και τελικά ως την κορυφή Μαδερό (2100 μ.), με θέα όλη την κορυφογραμμή του Χελμού. Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. : 7   Β.Δ. :  2   Υ.Δ. : 1200 μ.

Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης, Αντώνης Μαθιουδάκης

ΜΑΪΟΣ 2022

Κυριακή 1/5/2022 - ΥΠΑΤΗ - ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΟΙΤΗΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Υπάτη. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Υπάτης (450 μ.) για τη διαδρομή : Πλατεία Υπάτης – Ροδοκάλος – Αμαλιόβρυση – Περδικόβρυση – Λιβαδιές (1820 μ.). Θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που κατά διαστήματα είναι έντονα ανηφορικό, με νερό ανά 2 – 3 χλμ., μέσα σε πανέμορφο δάσος με έλατα. Το τοπίο στο οροπέδιο Λιβαδιές είναι εκπληκτικό.

Ω.Π. : 6 - 7    Β.Δ.  : 2 – 3  Υ.Δ. : 1400 μ.

Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης, Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 8/5/2022  - ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το χωριό Σιλίμνα (970 μ.), από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Από εκεί αρχίζει το γοητευτικό Μαινάλιο πεδίο, που διατρέχεται από τον ποταμό Ελισσώνα και φτάνει έως τις παρυφές της Πιάνας. Συνεχίζουμε προς Μανταίικα (οικισμός ανάμεσα σε δασωμένα υψώματα) και καταλήγουμε στο ειδυλλιακό Χρυσοβίτσι (1073 μ.), όπου ο Κολοκοτρώνης είχε εγκαταστήσει το στρατηγείο του.

Η πορεία θα γίνει με τον ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Oρειβατών Οικολόγων).

Ω.Π. :  5.30  Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Κυριακή 15/5/2022 - ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για τον Γέροντα Ευβοίας (35 χλμ. από τη Χαλκίδα), από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση για τις κορυφές Ελατιάς (1124 μ.) και Ψηλή Κορυφή (1172 μ.). Κατάβαση από τα ίδια. Η διαδρομή είναι σε χωματόδρομο, σε μονοπάτι και σε γυμνό έδαφος. Το βουνό είναι μερικώς δασωμένο. Μετά την κατάβαση θα πάμε στην Ερέτρια για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π. : 6   Β.Δ. :  2   Υ.Δ. : 760 μ.

Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Παναγιώτης Στάικος


Κυριακή 22/5/2022 - ΟΙΤΗ - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Ηράκλεια Φθιώτιδας. Πορεία προς Σιδηροδρομικό Σταθμό Ασωπού παράλληλα στις γραμμές του τραίνου , Δελφίνο. Μετάβαση στο Γοργοπόταμο για γεύμα και επιστροφή.

Ω.Π.:   4   Β.Δ. : 1+

Αρχηγοί : Γιώργος Μουζακίτης, Βάγιας Νικολαΐδης


Κυριακή 29/5/2022 - ΕΑΡΙΝΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΠΑΡΝΩΝΑ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βαμβακού Λακωνίας.  Ξεκινάμε από γραφικό δασικό μονοπάτι με κατεύθυνση ΒΑ για το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης και  συνεχίζουμε μέσα από το ελατόδασος του Πάρνωνα μέχρι το οροπέδιο, όπου θα γίνει στάση. Θα ακολουθήσει ανάβαση στην  κορυφή του Πάρνωνα (Μεγάλη Τούρλα ή Μαλεβός, 1935 μ.).

Στην συνέχεια θα κατέβουμε στο οροπέδιο και από δασικό μονοπάτι με κατεύθυνση ΒΔ, αφού περάσουμε από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Μαλεβής.  Στη συνέχεια θα κατέβουμε με το πούλμαν στο  Άστρος για φαγητό, εάν υπάρχει χρόνος.

Ω.Π. : 7   Β.Δ.  : 2 Υ.Δ. : 1035 μ.

Αρχηγοί : Ευάγγελος Μισιακός, Αλέξανδρος Ασωνίτης

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

Κυριακή 5/6/2022 - ΑΡΚΑΔΙΑ – Β.ΚΥΝΟΥΡΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για Κάτω Βέρβενα (αρχαίο Τημένιο) Βόρειας Κυνουρίας. Ανάβαση στο όρος Ζάβιτσα (976 μ.) και στη συνέχεια περπατώντας σε τμήματα του αρχαίου μονοπατιού , που οδηγούσε στον Αργολικό κόλπο μέσω της Θυρεάτιδας γης, καταλήγουμε στην παραλία Ατσίγγανος. Μπάνιο, φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Ω.Π. : 5:30 - 6:30    Β.Δ.  : 1 – 2  Υ.Δ. : 900 μ.

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Γιώργος Μουζακίτης


Σάββατο – Δευτέρα 11 – 13/6/2022 - ΠΗΛΙΟ – ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σάββατο 11 Ιουνίου

07:00 : Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό, με πούλμαν για Καλά Νερά Πηλίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το παλιό καπεταναίικο χωριό Τρίκερι. Επίσκεψη στην Κακιά Βίγλα, με μαγευτική θέα στο επήνιο του Τρίκερι Αγ. Κυριακή. Κατάβαση από ωραίο καλντερίμι στην Αγ. Κυριακή και από εκεί με το πούλμαν στην παραλία Αλογόπορος, όπου θα κάνουμε μπάνιο. Μετά μεταφορά στο νησί Τρίκερι, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι φρουριακού τύπου της Παναγιάς. Φαγητό στην προκυμαία. Επιστροφή στα Καλά Νερά και διανυκτέρευση.

Ω.Π. :  3  Β.Δ.  : 1

Κυριακή 12 Ιουνίου

Αναχώρηση με το πούλμαν για το γραφικό Πηλιορείτικο χωριό Μηλιές. Κατηφορίζουμε σε καλντερίμι και φτάνουμε σε ξύλινη γέφυρα στο Ξουρίχτικο ρέμα, όπου υπάρχει και πηγή. Ακολουθούμε το δρόμο που περνάει μπροστά από το ξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου, λίγο πριν το Ξουρίχτι. Από το Ξουρίχτι μας παραλαμβάνει το πούλμαν και πάμε Τσαγκαράδα για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στα Καλά Νερά για μπάνιο, φαγητό και διανυκτέρευση.

Μήκος διαδρομής 16 χλμ.

Ω.Π. : 6   Β.Δ. :  2

Δευτέρα 13 Ιουνίου

Αναχώρηση από Καλά Νερά με κατεύθυνση το Τρίκερι. Πριν φτάσουμε στον οικισμό σταματάμε στο εκκλησάκι της Παναγιάς, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι για την κορυφή Εύζωνας 620 μ. (όρος Τισαίο). Το μονοπάτι είναι σε πολλά σημεία δασωμένο, αλλά και δύσβατο κοντά στη κορυφή (βραχώδες).  Η εκπληκτική θέα όμως από την κορυφή προς τον Παγασητικό και προς το Αιγαίο θα μας ανταμείψει. Επιστροφή από τα ίδια. Μετά την ανάβαση, επιστροφή

Ω.Π.:   6   Β.Δ. : 2 Υ.Δ. : 620μ.

Αρχηγός : Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 12/6/2022 - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων)  για Βίλια. Η πορεία ξεκινά από τη βρύση της Τσιας (620 μ.). Το μονοπάτι ανηφορίζει σε θαμνώδες έδαφος μέχρι την Κιάφα Φίχθι (870 μ.). Από εκεί η διαδρομή γίνεται πιο όμορφη και μετά τη θέση Πέταλο (1090 μ.) συνεχίζει το μονοπάτι για την κορυφή (1409 μ.) σε δασώδες περιβάλλον. Επιστροφή από τα ίδια ή από καταφύγιο. Θα εξαρτηθεί από τον καιρό. Μπάνιο στο Πόρτο Γερμενό.

Ω.Π.:   5   Β.Δ. : 1     Υ.Δ. : 790 μ.

Αρχηγός : Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 19/6/2022 - ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα (γωνία Μητροπόλεως & Φιλελλήνων) για το παραδοσιακό χωριό Λαύκα, στην ορεινή Κορινθία. Από εκεί θα ξεκινήσει  η ανάβασή μας, μέχρι το εκκλησάκι της Αγ. Σωτήρας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το κλασικό  μονοπάτι για την κορυφή Σκίπιζα (1935 μ.). Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π.:   8   Β.Δ. : 2    Υ.Δ. : 1250 μ.

Αρχηγός : Στέφανος Μόσχος