Ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών διοργανώνει:

  • Κάθε Σαββατοκύριακο πεζοπορικές ή/και χιονοδρομικές αναβάσεις σε όλη την Ελλάδα
  • Ορειβατικές αποστολές και οικοτουριστικές δράσεις στο εξωτερικό
  • Διαλέξεις και προβολές
  • Σημάνσεις μονοπατιών και ορεινές χαρτογραφήσεις

Μπορείτε να κάνετε κράτηση ΜΟΝΟ για τις Κυριακάτικες Αναβάσεις στο e-mail μας eosathinon@yahoo.gr με το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας και τον Ορειβατικό Σύλλογο στον οποίο είστε μέλος, μέχρι την Παρασκευή και ώρα 18:00.

Επίσης, μπορείτε στο πιο πάνω e-mail να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση για τις εκδηλώσεις μας και την λειτουργία και δράση του Συλλόγου μας.

Tέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι νέες τιμές συμμετοχής στις Αναβάσεις του συλλόγου μας είναι 17 € για τα μέλη μας και 20 € για τα μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων της Ομοσπονδίας. Επίσης για τα νέα μέλη μας η πρώτη ανάβαση είναι δωρεάν.

 

Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, ενημερώνονται διαρκώς παρακάτω:

ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  ΙΟΥΝΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Όλες οι αναχωρήσεις είναι απ’ την πλατεία Συντάγματος (μπροστά απ’ το Ταχυδρομείο) εκτός αν αναφέρεται διαφορετικό σημείο αναχώρησης.

Οι συντομεύσεις είναι: Ω.Π. = Ώρες Πορείας, Β.Δ. = Βαθμός Δυσκολίας, Υ.Δ. = Υψομετρική Διαφορά.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

Κυριακή 6/6/2021 - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Παλαιά Επίδαυρο. Έναρξη πορείας από θέση Βαγιωνιά ακολουθώντας το μονοπάτι 1 που κινείται παραλιακά με μικρές υψομετρικές και ωραία θέα. Καταλήγουμε στη μονή Παναγίας Πολεμάρχας (15ος αιών.) και στην όμορφη παραλία κάτω από τη Μονή  (μπάνιο). Συνεχίζουμε το μονοπάτι 2 που ανηφορίζει προς το όρος Άκρος και μετά από όμορφη πορεία (χαμηλή βλάστηση, πεύκα, όμορφη θέα) καταλήγουμε στα υψώματα Καταράχη πάνω από την Παλαιά Επίδαυρο περνώντας από τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος και του Μυκηναϊκούς τάφους (κυκλική πορεία). Κατηφορίζουμε προς το λιμάνι.

Κρατήσεις από 1η Ιουνίου

Ω.Π. :  5 - 6  Β.Δ.  :Υ.Δ. : 300 - 400

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Δημήτρης Γκίνης


Κυριακή 13/6/2021 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΕΡΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΑΛΙ Ή ΡΕΜΑ ΦΟΥΡΝΙΑ (Κεντρική Εύβοια)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Κερασιά στην Κεντρική Εύβοια. Κατάβαση μέσα από τα ψηλά τοιχώματα του φαραγγιού μέχρι την παραλία Πετάλι, όπου θα μείνουμε για μπάνιο. H επιστροφή μέχρι το πούλμαν θα γίνει με αγροτικά αυτοκίνητα. Στην Κερασιά θα μείνουμε για  φαγητό.

Ω.Π. : 3.30    Β.Δ.  : 1 - 2

Αρχηγοί :  Κάτια Μαρινάκη


Κυριακή 20/6/2021 - ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βόρεια Κυνουρία Αρκαδίας. Η διαδρομή ξεκινάει από τη μονή Λουκούς, ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά μνημεία της Αρκαδίας και καταλήγει  στην Ακρόπολη της αρχαίας Θυρέας. Μπάνιο στο παράλιο Άστρος.

Ω.Π. : 4    Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς


Κυριακή 27/6/2021 - ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΥΡΑΙΩΝ - ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για  Νέα Στύρα Ευβοίας. Μεταφορά με το πούλμαν στα Άνω Στύρα από όπου θα αρχίσει η διαδρομή από χωματόδρομο. Πλησιάζοντας το βουνό η διαδρομή μεταπίπτει σε μονοπάτι μέχρι την είσοδο της προϊστορικής Ακρόπολης. Κατάβαση και περιήγηση στα Δρακόσπιτα και επάνοδος από τα ίδια.
Μεταφορά στην παραλία για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π. : 4 - 5   Β.Δ.  : 1

Αρχηγός :  Ευάγγελος Μισιακός

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

Κυριακή 4/7/2021  - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ναύπλιο. Η πορεία, με πολύ ωραία θέα της ακτογραμμής, θα ξεκινήσει από το Ναυτικό Όμιλο και θα καταλήξει στην παραλία του Καραθώνα. Όσοι θέλουν μπορούν να ανέβουν ενδιάμεσα τα 1000 σκαλιά του κάστρου του Παλαμιδίου. Μπάνιο σε μία από τις παραλίες που θα συναντήσουμε.

Απόσταση : 10 χλμ.

Ω.Π. :  3 – 4  Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Αλέξανδρος Ασωνίτης, Βάγιας Νικολαΐδης


Κυριακή 11/7/2021 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Μέγα Σπήλαιο. Διαδρομή Μέγα Σπήλαιο - Ζαχλωρού - Διακοφτό. Θα μείνουμε στο Διακοφτό για φαγητό και μπάνιο. Επιστροφή στην Αθήνα

Ω.Π. :  4   Β.Δ.  :  1

Αρχηγοί :  Στέφανος Γιάννου, Θανάσης Ποντίκας


Κυριακή 18/7/2021  - ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΤΡΟΠΩΝΩΝ -ΧΙΛΙΑΔΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Στρόπωνες Ευβοίας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα διασχίσουμε το φαράγγι των Στροπώνων και θα καταλήξουμε στην παραλία της Χιλιαδούς, όπου θα μείνουμε για μπάνιο και φαγητό.

Θα χρειαστείτε κλειστό ζευγάρι παπούτσια για το νερό και ένα δεύτερο για μετά την πορεία.

Ω.Π. :  4   Β.Δ.  :  1

Αρχηγός :  Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 25/7/2021- ΤΡΟΙΖΗΝΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Τροιζήνα Αργολίδας.

Διαδρομή : Τροιζήνα – Αρχαίος πύργος περιτειχίσματος – Ιστορικό Διαβολογέφυρο – ανάβαση του ποταμού Χρυσορρόα έως ένα σημείο – επιστροφή και κατάβαση στην πεδιάδα της αρχαίας Τροιζήνας και επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων : Δημόσια καταστήματα, Ιερό και Στάδιο του Ιππολύτου, Βουλή και τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής επισκοπής του Δαμαλά σε αρχαίο ναό της Αφροδίτης. Επιστροφή και φαγητό στην Τροιζήνα ή στην παραλία Νερατζιά, όπου και μπάνιο.

Ω.Π. :  3 - 4   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Κυριακή 5/9/2021 - ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΟΥΣΙΟΣ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για τη Δημητσάνα. Κατάβαση σε γεφύρι του Λούσιου και πορεία στο μονοπάτι για τη Βυζαντινή Μονή του Φιλοσόφου. Κατάβαση και πορεία στο παραποτάμιο μονοπάτι για τη Μονή του Προδρόμου. Κατάληξη στο Ασκληπιείο της Αρχαίας Γόρτυνας. Φαγητό στο χωριό Ελληνικό ή στη Στεμνίτσα.

Ω.Π. :  4   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης


Κυριακή 12/9/2021 - ΑΡΚΑΔΙΑ : ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βαλτεσινίκο Γόρτυνας (1150 μ.). Από εκεί ανεβαίνουμε στο Κάστρο και το εκκλησάκι της Αγ. Τριάδας και περνώντας από τη θέση Έλατος μεταβαίνουμε από νέο μονοπάτι του Δυτικού Μαινάλου στα Λαγκάδια (980 μ.) περνώντας από εναλλαγή δασικού και αγροτικού τοπίου. Μαγευτική διαδρομή, στην αρχή μέσα στα έλατα, και ανάμεσα σε κάποια ξέφωτα του δάσους.

Ω.Π. : 6  Β.Δ. : 1

Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός


  16 - 23/9/2021 -  ΑΜΟΡΓΟΣ

Πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές στην Αμοργό με επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. (Οι δύο ημέρες για τη μετάβαση στην Αμοργό  και επιστροφή στον Πειραιά με το πλοίο BLUE STAR). Τις υπόλοιπες έξι ημέρες θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές στα ωραιότερα μονοπάτια και τις παραλίες και μία ανάβαση στο όρος Κρίκελος στο υψηλότερο σημείο του νησιού.

Ω.Π. : 3 - 6

Αρχηγός : Στέφανος Γιάννου, τηλ. 6980881119


Κυριακή 19/9/2021 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΑΝΟΥ - ΠΑΡΝΩΝΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για Αγία Σοφία (Καστριτοχώρια) από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας στο ωραίο φυσικό περιβάλλον και στο όμορφο φαράγγι του ποταμού, με κατάληξη στο γραφικό χωριό Στόλος. Μπάνιο στην παραλία Καραντί (Αργολικός κόλπος)

Ω.Π. :  4.30   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Κυριακή 4/10/2020 - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΩΝ ΟΡΕΩΝ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Σέρβου (1046 μ.)στην Αρκαδία, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα γίνει ανάβαση στις δύο κορυφές Αρτοζήνος (1362 μ.) και Χαλασμένο Βουνό (1368 μ.) και θα καταλήξουμε στη Ζάτουνα (998 μ.), που είναι οικισμός κοντά στη Δημητσάνα.

Ω.Π. :   4.30 - 5   Β.Δ. : 1  Υ.Δ. : +316 μ.,  - 370 μ.

Aρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς


Κυριακή 11/10/2020 - ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΕΙΑ (2 ομάδες)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Κεφαλάρι Κορινθίας (750 μ.). Η ανάβαση στη Μικρή Ζήρεια ξεκινάει και για τις δύο ομάδες από τον ξενώνα της Ε.Ο.Φ. προς το οροπέδιο Ισιώματα (1100μ) και τη θέση πηγάδι Μούτσιου και στη συνέχεια από το κλασσικό ορειβατικό μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα και κέδρους προς την κορυφή Ντουσιά (2086 μ.).

Από εκεί:

Ομάδα Α: επιστροφή από τα ίδια στο Κεφαλάρι

Ω.Π.: 6 - 7     Β.Δ.: 2     Υ.Δ.: +/- 1336 μ.

Ομάδα Β: πορεία επάνω στην κορυφογραμμή προς την κορυφή Χιόνι (2111 μ.) και κατάβαση κυκλικά μέσω της χαράδρας Μακριάς Χούνης προς τα Ισιώματα και το Κεφαλάρι.  Η ομάδα θα κινηθεί με γρήγορο ρυθμό και συνισταται μόνο για έμπειρους πεζοπόρους.

Ω.Π. : 8 - 9    Β.Δ.: 3    Υ.Δ.: +/- 1400 μ.

Σημείωση: Η πορεία και για τις δύο ομάδες είναι έντονα ανηφορική (και αντίστοιχα κατηφορική στην επιστροφή), ενώ το πεδίο είναι αρκετά ανώμαλο. Απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, κατάλληλος εξοπλισμός (ορειβατικό μποτάκι, μπατόν) και εξοικείωση με την βάδιση εκτός μονοπατιού.

Aρχηγοί: Δανάη Γαβρά, Βασίλης Σκούρας


Κυριακή 18/10/2020 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΕΡΝΑΣ – ΦΑΡΟΣ ΗΡΑΙΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για οικισμό Στέρνας στη περιοχή του Λουτρακίου.  Από εκεί θα ξεκινήσει η πεζοπορία πάνω σε όμορφο παραλιακό μονοπάτι προς την παραλία της Στέρνας. Συνεχίζοντας στη βόρεια πλευρά των Γερανείων με θέα τον Κορινθιακό και τη Βοιωτία, θα καταλήξουμε στο Φάρο του Ηραίου (ακρωτήριο Μελαγκάβι). Από εκεί με το πούλμαν θα πάμε στη Λίμνη Βουλιαγμένη για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π. : 3.30 - 4.30      Β.Δ. : 1

Αρχηγοί: Βάγιας Νικολαΐδης, Λάζαρος Σοφιανίδης.


Κυριακή 25/10/2020 - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΙΡΦΗΣ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ζεμενό Βοιωτίας (800 μ.).  Η πορεία αρχίζει από ανηφορικό μονοπάτι μέχρι την κορυφή (1560 μ.).  Κατάβαση από μακρύ μονοπάτι και πορεία από χωματόδρομο μέχρι το Δίστομο (467 μ.).  Μεταφορά με το πούλμαν στην Αντίκυρα για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π. : 7      Β.Δ. : 2     Υ.Δ. : +760 μ.,  - 1093 μ.

Αρχηγός: Ευάγγελος Μισιακός

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Κυριακή 1/11/2020 - ΧΤΥΠΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Δροσιά Χαλκίδας. Από την παραλία της Δροσιάς ξεκινάει το μονοπάτι και μέσα από κουμαρόδασος φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο του μονοπατιού στα 800 μ. Υπέροχη θέα προς τη Βόρεια Εύβοια και Ευβοϊκό. Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. :  6  Β.Δ.  : 1 Υ.Δ. : 800 μ.

Αρχηγοί :  Αλέξανδρος Ασωνίτης, Κάτια Μαρινάκη


Κυριακή 8/11/2020 - ΔΑΣΟΣ ΣΚΥΡΙΤΙΔΑΣ – ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βλαχοκερασιά Αρκαδίας (950 μ.). Η διαδρομή είναι κυκλική, ξεκινά από τα ανατολικά του χωριού συνεχίζει νότια και ξαναγυρίζει από τη δυτική του πλευρά. Το 80% υπό σκιά, μέσα σε πυκνή βλάστηση στο δάσος και παράλληλα στο ποτάμι. Το μονοπάτι έχει καλή σήμανση και μια ώρα πριν το τέλος υπάρχει πηγή με καθαρό νερό.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΝΑΣ.

Ω.Π. :  6 - 8  Β.Δ.  : 1 – 2  Υ.Δ. : 430 μ.

Αρχηγός :  Στέφανος Μόσχος


Κυριακή 15/11/2020 - ΠΑΡΝΗΘΑ

08:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για καταφύγιο Μπάφι. Διαδρομή : Μπάφι – Καραβόλα – Φρούριο Λοιμικού - Σφενδάλη.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΝΑΣ.

Ω.Π. :  4 – 4.30   Β.Δ.  : 1   Υ.Δ. : 252 μ.

Αρχηγοί : Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης


Κυριακή 22/11/2020 - ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Γυμνό (περιοχή Αμαρύνθου). Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει από την ανατολική πλευρά, από το αθλητικό κέντρο του Γυμνού (περίπου 250 μ.) μέχρι την Ψηλή Κορυφή (1171 μ.).  Επιστρέφουμε από τη δυτική πλευρά στο χωριό Θεολόγος, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν.  Στη συνέχεια θα πάμε στην παραλία της Ερέτριας για φαγητό.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΝΑΣ.

Ω.Π. :  6   Β.Δ.  : 2    Υ.Δ. : 920 μ.

Αρχηγός: Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 29/11/2020 - ΥΜΗΤΤΟΣ

08:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για μονή Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού (362 μ.). Διαδρομή : ύψωμα Κορακοβούνι (728 μ.)– Λεοντάρι - Πύργος ΟΤΕ. Κατάβαση στην Παιανία.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΝΑΣ.

Ω.Π. :  5  Β.Δ.  : 1  Υ.Δ. : 366 μ.

Αρχηγοί : Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Κυριακή 6/12/2020 - ΜΑΙΝΑΛΟ - Ροεινό – Δάσος Ρουπάκι - Πιάνα

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ροεινό Αρκαδίας. Διασχίζουμε το δάσος βελανιδιάς Ρουπάκι και καταλήγουμε στην Πιάνα.

Ω.Π. :  4 - 5   Β.Δ.  : 1 

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς


Κυριακή 13/12/2020 - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – Καλόγερος - Σέσι

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Χιονοδρομικό κέντρο Φτερόλακας Παρνασσού.  Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει από το πάρκινγκ της Φτερόλακας (1650 μ.). Θα ανέβουμε προς τη ράχη του Καλόγερου μέχρι την κορυφή (2327 μ.). Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι προς τα βόρεια μέχρι την κορυφή Σέσι (2152 μ.), εφόσον οι καιρικές συνθήκες και οι συνθήκες χιονιού το επιτρέψουν. Επιστροφή στη Φτερόλακα από τα ίδια. Μετάβαση στο Ζεμενό για φαγητό.

Χειμερινός εξοπλισμός.

Ω. Π. : 6 -7    Β.Δ. : 3

Αρχηγοί: Ευάγγελος Μισιακός, Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 20/12/2020 - ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ – Μονοπάτι των Αρκάδων Ποιμένων.

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βυτίνα. Η διαδρομή θα είναι : Βυτίνα (1033 μ.) , Νυμφασία, Κερνίτσα, Μαγουλιάνα (1365 μ.), Βαλτεσινίκο.

Ω.Π. :  6.30   Β.Δ. :1

Αρχηγός : Θεμιστοκλής Μυστριώτης