Ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών διοργανώνει:

  • Κάθε Σαββατοκύριακο πεζοπορικές ή/και χιονοδρομικές αναβάσεις σε όλη την Ελλάδα
  • Ορειβατικές αποστολές και οικοτουριστικές δράσεις στο εξωτερικό
  • Διαλέξεις και προβολές
  • Σημάνσεις μονοπατιών και ορεινές χαρτογραφήσεις

Μπορείτε να κάνετε κράτηση ΜΟΝΟ για τις Κυριακάτικες Αναβάσεις στο e-mail μας eosathinon@yahoo.gr με το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας και τον Ορειβατικό Σύλλογο στον οποίο είστε μέλος, μέχρι την Παρασκευή και ώρα 18:00.

Επίσης, μπορείτε στο πιο πάνω e-mail να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση για τις εκδηλώσεις μας και την λειτουργία και δράση του Συλλόγου μας.

Tέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι νέες τιμές συμμετοχής στις Αναβάσεις του συλλόγου μας είναι 17€ για τα μέλη μας και 20€ για τα μη μέλη. Επίσης για τα νέα μέλη μας η πρώτη ανάβαση είναι δωρεάν.

 

Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, ενημερώνονται διαρκώς παρακάτω:

ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  ΙΟΥΝΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Όλες οι αναχωρήσεις είναι απ’ την πλατεία Συντάγματος (μπροστά απ’ το Ταχυδρομείο) εκτός αν αναφέρεται διαφορετικό σημείο αναχώρησης.

Οι συντομεύσεις είναι: Ω.Π. = Ώρες Πορείας, Β.Δ. = Βαθμός Δυσκολίας, Υ.Δ. = Υψομετρική Διαφορά.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

Κυριακή 6/6/2021 - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Παλαιά Επίδαυρο. Έναρξη πορείας από θέση Βαγιωνιά ακολουθώντας το μονοπάτι 1 που κινείται παραλιακά με μικρές υψομετρικές και ωραία θέα. Καταλήγουμε στη μονή Παναγίας Πολεμάρχας (15ος αιών.) και στην όμορφη παραλία κάτω από τη Μονή  (μπάνιο). Συνεχίζουμε το μονοπάτι 2 που ανηφορίζει προς το όρος Άκρος και μετά από όμορφη πορεία (χαμηλή βλάστηση, πεύκα, όμορφη θέα) καταλήγουμε στα υψώματα Καταράχη πάνω από την Παλαιά Επίδαυρο περνώντας από τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος και του Μυκηναϊκούς τάφους (κυκλική πορεία). Κατηφορίζουμε προς το λιμάνι.

Κρατήσεις από 1η Ιουνίου

Ω.Π. :  5 - 6  Β.Δ.  :Υ.Δ. : 300 - 400

Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Δημήτρης Γκίνης


Κυριακή 13/6/2021 - ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΕΡΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΑΛΙ Ή ΡΕΜΑ ΦΟΥΡΝΙΑ (Κεντρική Εύβοια)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Κερασιά στην Κεντρική Εύβοια. Κατάβαση μέσα από τα ψηλά τοιχώματα του φαραγγιού μέχρι την παραλία Πετάλι, όπου θα μείνουμε για μπάνιο. H επιστροφή μέχρι το πούλμαν θα γίνει με αγροτικά αυτοκίνητα. Στην Κερασιά θα μείνουμε για  φαγητό.

Ω.Π. : 3.30    Β.Δ.  : 1 - 2

Αρχηγοί :  Κάτια Μαρινάκη


Κυριακή 20/6/2021 - ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βόρεια Κυνουρία Αρκαδίας. Η διαδρομή ξεκινάει από τη μονή Λουκούς, ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά μνημεία της Αρκαδίας και καταλήγει  στην Ακρόπολη της αρχαίας Θυρέας. Μπάνιο στο παράλιο Άστρος.

Ω.Π. : 4    Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς


Κυριακή 27/6/2021 - ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΥΡΑΙΩΝ - ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για  Νέα Στύρα Ευβοίας. Μεταφορά με το πούλμαν στα Άνω Στύρα από όπου θα αρχίσει η διαδρομή από χωματόδρομο. Πλησιάζοντας το βουνό η διαδρομή μεταπίπτει σε μονοπάτι μέχρι την είσοδο της προϊστορικής Ακρόπολης. Κατάβαση και περιήγηση στα Δρακόσπιτα και επάνοδος από τα ίδια.
Μεταφορά στην παραλία για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π. : 4 - 5   Β.Δ.  : 1

Αρχηγός :  Ευάγγελος Μισιακός

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

Κυριακή 4/7/2021  - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ναύπλιο. Η πορεία, με πολύ ωραία θέα της ακτογραμμής, θα ξεκινήσει από το Ναυτικό Όμιλο και θα καταλήξει στην παραλία του Καραθώνα. Όσοι θέλουν μπορούν να ανέβουν ενδιάμεσα τα 1000 σκαλιά του κάστρου του Παλαμιδίου. Μπάνιο σε μία από τις παραλίες που θα συναντήσουμε.

Απόσταση : 10 χλμ.

Ω.Π. :  3 – 4  Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Αλέξανδρος Ασωνίτης, Βάγιας Νικολαΐδης


Κυριακή 11/7/2021 - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΙΠΠΟΒΟΤΩΝ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Κερασιά στην Κεντρική Εύβοια. Κατάβαση από μονοπάτι με πορεία μίας ώρας  μέχρι την παραλία Πετάλι, όπου αρχίζει το μονοπάτι Ιπποβοτών μέσα από βλάστηση πεύκου και πουρναριών και υπέροχη θέα σε πολλά σημεία. Φτάνουμε στη παραλία Βυθούρι όπου θα μείνουμε για μπάνιο. Επιστροφή στην Κερασιά και φαγητό.

Ω.Π. :  5   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Αλέξανδρος Ασωνίτης, Νίκος Ρούσσος


 


Κυριακή 25/7/20201- ΤΡΟΙΖΗΝΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Τροιζήνα Αργολίδας.

Διαδρομή : Τροιζήνα – Αρχαίος πύργος περιτειχίσματος – Ιστορικό Διαβολογέφυρο – ανάβαση του ποταμού Χρυσορρόα έως ένα σημείο – επιστροφή και κατάβαση στην πεδιάδα της αρχαίας Τροιζήνας και επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων : Δημόσια καταστήματα, Ιερό και Στάδιο του Ιππολύτου, Βουλή και τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής επισκοπής του Δαμαλά σε αρχαίο ναό της Αφροδίτης. Επιστροφή και φαγητό στην Τροιζήνα ή στην παραλία Νερατζιά, όπου και μπάνιο.

Ω.Π. :  3 - 4   Β.Δ.  : 1

Αρχηγοί :  Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Κυριακή 6/9/2020 - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βίλια. Η πορεία ξεκινά από τη βρύση της Τσιας (620 μ.). Το μονοπάτι ανηφορίζει σε θαμνώδες έδαφος μέχρι την Κιάφα Φίχθι (870 μ.). Από εκεί η διαδρομή γίνεται πιο όμορφη και μετά τη θέση Πέταλο (1090 μ.) συνεχίζει το μονοπάτι για την κορυφή (1409 μ.) σε δασώδες περιβάλλον. Επιστροφή από τα ίδια ή από καταφύγιο. Θα εξαρτηθεί από τον καιρό. Μπάνιο στο Πόρτο Γερμενό.

Ω.Π. :   5   Β.Δ.  :  1    Υ.Δ. :  789 μ.

Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης, Κάτια Μαρινάκη


Παρασκευή - Κυριακή 11 - 13/9/2020 - ΜΕΤΕΩΡΑ

Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση ( ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ)

Η Ε.Ο.Ο.Α ενημερώνει τα σωματεία μέλη της ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν και της προσπάθειας ελέγχου διασποράς της πανδημίας του κορονοϊου (Covid 19), ματαιώνεται η διεξαγωγή της 32ης Πανελλήνιας Αναρριχητικής Συνάντησης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα Μετέωρα από 11 -13 /9/2020.


  8 - 13/9/2020 -  ΑΝΑΦΗ

Αναχώρηση την Τρίτη 8/9 στις 20:30 από Πειραιά με το F/B "Πρέβελης".

Θα γίνουν 2 διαδρομές και μία προαιρετική :

1η διαδρομή : Το παραθαλάσσιο μονοπάτι από την παραλία Κλεισίδι για τον αρχαίο Ναό του Απόλλωνος και ανάβαση από εύκολο μονοπάτι στον μοναδικό συμπαγή βράχο της Μεσογείου «Κάλαμο», κορυφή «Μάλης» (470 μ.). Η ανάβαση στον Μάλη :  Β.Δ. : 2 – 3.

Επίσκεψη στην «Δρακοντοσπηλιά» και επιστροφή από το Ναό του Απόλλωνος με λεωφορείο.

Ω.Π. : 5  Β.Δ. : 1

2η διαδρομή : Από τη χώρα στο υψηλότερο σημείο του νησιού «Βίγλα» (579 μ.). Κατάβαση στην περιοχή «Φανερωμένη» και στο βορειότερο ακρωτήριο του νησιού «Δράπανο».

Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Ω.Π. : 6  Β.Δ. : 2

3η προαιρετική διαδρομή : Το μονοπάτι για το ύψωμα «Καστέλι», όπου τα ερείπια της αρχαίας Απολλωνίας.

Διαδρομή : παραλίες «Κλεισίδι», «Κατσούνι», «Μικρός Ρούκουνας», «Παναγία στο Δοκάρι». Ανάβαση στο «Καστέλι» με το τριπλό τείχος. Κατάβαση και επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. : 4  Β.Δ. : 1 - 2

Επιστροφή την Κυριακή 13/9 στις 22:30 με το F/B "Πρέβελης".

Αρχηγοί : Στέφανος Γιάννου, Θανάσης Ποντίκας

Κρατήσεις : Στο τηλ. του αρχηγού κ. Γιάννου : 6980881119

Ενημερωτική συνάντηση : Θα γίνει στα γραφεία μας (Λέκκα 23 -25, 1ος όροφος, Αθήνα) την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 19:00.


Κυριακή 13/9/2020 - ΧΕΛΜΟΣ

07:00 : Αναχώρηση από Σύνταγμα για χωριό Πλανητέρο Αχαΐας από όπου θα ξεκινήσει η κυκλική πορεία μας. Βρίσκεται στους πρόποδες του Χελμού περίπου στα 700μ., από όπου θα βαδίσουμε ανοδικά προς την κορυφή Καλόγερος (1372μ.). Το αρχικό τμήμα της διαδρομής είναι έντονα ανηφορικό (κόντρα). Μετά θα κατευθυνθούμε δυτικά τραβερσάροντας προς το χωριό Ελατόφυτο ή Μάζι και τέλος ακολουθούμε ένα παραδοσιακό καλντερίμι σε κατάφυτη χαράδρα που μας επιστρέφει πίσω στο Πλανητέρο.

Ω.Π. : 7  Β.Δ. :2  Υ.Δ. : 700 μ.

Αρχηγός : Δανάη Γαβρά


Παρασκευή - Κυριακή 18 - 20/9/2020 - ΚΕΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 11/9/20

Παρασκευή : Αναχώρηση στις 18:30 από Σταθμό Λαρίσης, έξω από το Σταθμό του Μετρό με πούλμαν,  για Λαύριο. Επιβίβαση στο πλοίο στις 20:00 για Κέα, Κορησσία . Μεταφορά και τακτοποίηση στα καταλύματα  της μονής Καστριανής. Επίσκεψη στο Βουρκάρι για βραδινή βόλτα και φαγητό.

Σάββατο : Αναχώρηση στις 08:30 από τη μονή για χώρα και  Μεσαριά. Στην περιοχή Γυριστή ξεκινάμε το μονοπάτι για τον Προφήτη Ηλία, το ψηλότερο σημείο του νησιού (568 μ.). Όλη η διαδρομή είναι λιθόστρωτη και περνώντας μέσα από δάσος βελανιδιάς, βγαίνουμε στην περιοχή Άστρα. Από εκεί περπατάμε για περιοχή Ελληνικά,  όπου στο τέλος της διαδρομής καταλήγουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας και την παραλία Πολών. Αναχώρηση το απόγευμα μέσω αρχαίου μονοπατιού για χωριό Σταυρουδάκι, όπου θα μας παραλάβει το πούλμαν.

Β.Δ. : 1     Ω.Π. :  5

Κυριακή : Με το πούλμαν για Ιουλίδα, χώρα της Κέας. Aρχαϊκός λέων , μονοπάτι για βρύσες Βενιαμίν. Δοσωνάρι μέσα από βελανιδιές και αμυγδαλιές, παραλία του Οτζιά. Επιστροφή, φαγητό στην Κορησσία. Αναχώρηση στις 20:00 για Λαύριο.

Β.Δ. : 1     Ω.Π. :  2

Αρχηγοί :  Αλέξανδρος Ασωνίτης, Κάτια Μαρινάκη


Κυριακή 20/9/2020 - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (Κωρύκειο Άντρο – Δελφοί)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα  για Λιβάδι Αράχωβας (1100 μ.) . Ανάβαση μέσα από δάσος ελάτης στο Κωρύκειο Άντρο (1360 μ.). Κατάβαση από το διεθνές μονοπάτι Ε4 και αρχαίο μονοπάτι στην πηγή Κρόκι και Δελφούς (952 μ.). Εάν υπάρξει χρόνος μπορεί να γίνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Ω.Π. :   5.30   Β.Δ. : 1  Υ.Δ. : +260 μ.,  - 408 μ.

Aρχηγός : Θεμιστοκλής Μυστριώτης


19 - 26/9/2020 - ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΝΟΥ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 15/9/20

Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 για Τήνο. Άφιξη στο νησί στις 12:00. Τακτοποίηση στα καταλύματα.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

1η ημέρα : ΦΥΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Από το χωριό Μυρσίνη κατηφορίζουμε μέχρι τον όρμο της Λειβάδας μέσα σε όμορφα εναλλασσόμενα τοπία. Συνεχίζουμε προς το Φάρο της Λειβάδας που οριοθετεί το πέρασμα μεταξύ Τήνου και Μυκόνου στο Ακρωτήριο Παπάργυρος.

Ω.Π. :  6    Β.Δ. : 1

2η ημέρα :

Α) ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΚΝΙΑ

Από το χωριό Μυρσίνη ή από τον Αγ. Ισίδωρο ανεβαίνουμε στην υψηλότερη κορυφή του νησιού(730 μ.) αφού περάσουμε και από το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία ακολουθώντας ένα καλογραμμένο και σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Ω.Π. :  3.30    Β.Δ. : 1   Υ.Δ. : 350 μ.

Β) ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΕΡΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Στενή – Καρυά – Ξώμπουργο – Στενή

Ω.Π. :  3     Β.Δ. : 1

3η ημέρα : Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Βώλακας – Γρίζα – Αγάπη – Περάστρα – Λουτρό – Ξώμπουργο – Κούμαρος – Βώλακας

Ω.Π. :  5     Β.Δ. : 1

4η ημέρα : ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (ΚΥΚΛΙΚΗ – ΠΑΡΑΚΤΙΑ)

Άγιος Ιωάννης Πόρτο – Δύο Χωριά – Αγ. Σώστης – Αγ. Ιωάννης Πόρτο

Ω.Π. :  5     Β.Δ. : 1

5η ημέρα : ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΟΧΩΡΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ – ΠΑΡΑΚΤΙΑ)

Όρμος Γιαννάκη – Καρδιανή – Υστέρνια – Όρμος Υστερνίων – Όρμος Γιαννάκη

Ω.Π. :  5.30 – 6.00     Β.Δ. : 1

6η ημέρα : Η ΣΤΡΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ (ΚΥΚΛΙΚΗ – ΠΑΡΑΚΤΙΑ)

Αφετηρία μας το όμορφο, παραδοσιακό χωριό Πύργος. Προχωράμε προς τους Μύλους και από εκεί ένα μονοπάτι με απεριόριστη θέα μας οδηγεί στην παραλία Πάνορμος. Παραλιακά προς Ρόχαρη και από εκεί το μονοπάτι στα Πλατιά. Κατηφορίζουμε προς τον Πύργο με εντυπωσιακή θέα του οικισμού από ψηλά.

Ω.Π. : 2.30      Β.Δ.: 1

Η διαδρομή μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με την διαδρομή < ο δρόμος του μαρμάρου> με αφετηρία πάλι τον Πύργο.

Ω.Π. : 4    Β.Δ. : 1

7η ημέρα : Η ΚΡΥΦΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ – ΠΑΡΑΚΤΙΑ)

Από τον οικισμό της Ποταμιάς στην παραλία Λυχναφτιά μέσω του μονοπατιού της Τάρταρης με θέα αγροτικές κατοικίες, περιστεριώνες και....Μύκονο ! Επιστροφή από την άλλη πλευρά της ρεματιάς που είναι κατάφυτη και με πολλά ξωκλήσια με τοιχογραφίες λαϊκής τέχνης.

Ω.Π. : 3   Β.Δ. : 1

Αναχώρηση από Τήνο για Πειραιά στις 15:00

Οι εσωτερικές μετακινήσεις θα γίνουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και με πουλμανάκι.

Αρχηγός : Βάγιας Νικολαΐδης


  27/9/2020 -  ΞHΡΟΒΟΥΝΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση για Καμπιά Δίρφυος. Ανάβαση ως την κορυφή 1413 μ. από την ανατολική πλευρά και κατάβαση από μονοπάτι στη θέση Καλόβρυση και  Ράχη Συκά. Με το πούλμαν στη Χιλιαδού για μπάνιο.

Ω.Π. :    5 - 6   Β.Δ. : 2  Υ.Δ. : +900 μ.,  - 500 μ.

Aρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Βασίλης Κασκούτης

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Κυριακή 4/10/2020 - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΩΝ ΟΡΕΩΝ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Σέρβου (1046 μ.)στην Αρκαδία, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας. Θα γίνει ανάβαση στις δύο κορυφές Αρτοζήνος (1362 μ.) και Χαλασμένο Βουνό (1368 μ.) και θα καταλήξουμε στη Ζάτουνα (998 μ.), που είναι οικισμός κοντά στη Δημητσάνα.

Ω.Π. :   4.30 - 5   Β.Δ. : 1  Υ.Δ. : +316 μ.,  - 370 μ.

Aρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς


Κυριακή 11/10/2020 - ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΕΙΑ (2 ομάδες)

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Κεφαλάρι Κορινθίας (750 μ.). Η ανάβαση στη Μικρή Ζήρεια ξεκινάει και για τις δύο ομάδες από τον ξενώνα της Ε.Ο.Φ. προς το οροπέδιο Ισιώματα (1100μ) και τη θέση πηγάδι Μούτσιου και στη συνέχεια από το κλασσικό ορειβατικό μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα και κέδρους προς την κορυφή Ντουσιά (2086 μ.).

Από εκεί:

Ομάδα Α: επιστροφή από τα ίδια στο Κεφαλάρι

Ω.Π.: 6 - 7     Β.Δ.: 2     Υ.Δ.: +/- 1336 μ.

Ομάδα Β: πορεία επάνω στην κορυφογραμμή προς την κορυφή Χιόνι (2111 μ.) και κατάβαση κυκλικά μέσω της χαράδρας Μακριάς Χούνης προς τα Ισιώματα και το Κεφαλάρι.  Η ομάδα θα κινηθεί με γρήγορο ρυθμό και συνισταται μόνο για έμπειρους πεζοπόρους.

Ω.Π. : 8 - 9    Β.Δ.: 3    Υ.Δ.: +/- 1400 μ.

Σημείωση: Η πορεία και για τις δύο ομάδες είναι έντονα ανηφορική (και αντίστοιχα κατηφορική στην επιστροφή), ενώ το πεδίο είναι αρκετά ανώμαλο. Απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, κατάλληλος εξοπλισμός (ορειβατικό μποτάκι, μπατόν) και εξοικείωση με την βάδιση εκτός μονοπατιού.

Aρχηγοί: Δανάη Γαβρά, Βασίλης Σκούρας


Κυριακή 18/10/2020 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΕΡΝΑΣ – ΦΑΡΟΣ ΗΡΑΙΟΥ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για οικισμό Στέρνας στη περιοχή του Λουτρακίου.  Από εκεί θα ξεκινήσει η πεζοπορία πάνω σε όμορφο παραλιακό μονοπάτι προς την παραλία της Στέρνας. Συνεχίζοντας στη βόρεια πλευρά των Γερανείων με θέα τον Κορινθιακό και τη Βοιωτία, θα καταλήξουμε στο Φάρο του Ηραίου (ακρωτήριο Μελαγκάβι). Από εκεί με το πούλμαν θα πάμε στη Λίμνη Βουλιαγμένη για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π. : 3.30 - 4.30      Β.Δ. : 1

Αρχηγοί: Βάγιας Νικολαΐδης, Λάζαρος Σοφιανίδης.


Κυριακή 25/10/2020 - ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΙΡΦΗΣ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ζεμενό Βοιωτίας (800 μ.).  Η πορεία αρχίζει από ανηφορικό μονοπάτι μέχρι την κορυφή (1560 μ.).  Κατάβαση από μακρύ μονοπάτι και πορεία από χωματόδρομο μέχρι το Δίστομο (467 μ.).  Μεταφορά με το πούλμαν στην Αντίκυρα για μπάνιο και φαγητό.

Ω.Π. : 7      Β.Δ. : 2     Υ.Δ. : +760 μ.,  - 1093 μ.

Αρχηγός: Ευάγγελος Μισιακός

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Κυριακή 1/11/2020 - ΧΤΥΠΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Δροσιά Χαλκίδας. Από την παραλία της Δροσιάς ξεκινάει το μονοπάτι και μέσα από κουμαρόδασος φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο του μονοπατιού στα 800 μ. Υπέροχη θέα προς τη Βόρεια Εύβοια και Ευβοϊκό. Επιστροφή από τα ίδια.

Ω.Π. :  6  Β.Δ.  : 1 Υ.Δ. : 800 μ.

Αρχηγοί :  Αλέξανδρος Ασωνίτης, Κάτια Μαρινάκη


Κυριακή 8/11/2020 - ΔΑΣΟΣ ΣΚΥΡΙΤΙΔΑΣ – ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑΣ

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βλαχοκερασιά Αρκαδίας (950 μ.). Η διαδρομή είναι κυκλική, ξεκινά από τα ανατολικά του χωριού συνεχίζει νότια και ξαναγυρίζει από τη δυτική του πλευρά. Το 80% υπό σκιά, μέσα σε πυκνή βλάστηση στο δάσος και παράλληλα στο ποτάμι. Το μονοπάτι έχει καλή σήμανση και μια ώρα πριν το τέλος υπάρχει πηγή με καθαρό νερό.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΝΑΣ.

Ω.Π. :  6 - 8  Β.Δ.  : 1 – 2  Υ.Δ. : 430 μ.

Αρχηγός :  Στέφανος Μόσχος


Κυριακή 15/11/2020 - ΠΑΡΝΗΘΑ

08:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για καταφύγιο Μπάφι. Διαδρομή : Μπάφι – Καραβόλα – Φρούριο Λοιμικού - Σφενδάλη.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΝΑΣ.

Ω.Π. :  4 – 4.30   Β.Δ.  : 1   Υ.Δ. : 252 μ.

Αρχηγοί : Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης


Κυριακή 22/11/2020 - ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το χωριό Γυμνό (περιοχή Αμαρύνθου). Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει από την ανατολική πλευρά, από το αθλητικό κέντρο του Γυμνού (περίπου 250 μ.) μέχρι την Ψηλή Κορυφή (1171 μ.).  Επιστρέφουμε από τη δυτική πλευρά στο χωριό Θεολόγος, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν.  Στη συνέχεια θα πάμε στην παραλία της Ερέτριας για φαγητό.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΝΑΣ.

Ω.Π. :  6   Β.Δ.  : 2    Υ.Δ. : 920 μ.

Αρχηγός: Ευάγγελος Μισιακός


Κυριακή 29/11/2020 - ΥΜΗΤΤΟΣ

08:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για μονή Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού (362 μ.). Διαδρομή : ύψωμα Κορακοβούνι (728 μ.)– Λεοντάρι - Πύργος ΟΤΕ. Κατάβαση στην Παιανία.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΝΑΣ.

Ω.Π. :  5  Β.Δ.  : 1  Υ.Δ. : 366 μ.

Αρχηγοί : Στέφανος Γιάννου, Γιώργος Δελήμπασης

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Κυριακή 6/12/2020 - ΜΑΙΝΑΛΟ - Ροεινό – Δάσος Ρουπάκι - Πιάνα

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ροεινό Αρκαδίας. Διασχίζουμε το δάσος βελανιδιάς Ρουπάκι και καταλήγουμε στην Πιάνα.

Ω.Π. :  4 - 5   Β.Δ.  : 1 

Αρχηγοί :  Βάγιας Νικολαΐδης, Θανάσης Χωματάς


Κυριακή 13/12/2020 - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – Καλόγερος - Σέσι

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Χιονοδρομικό κέντρο Φτερόλακας Παρνασσού.  Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει από το πάρκινγκ της Φτερόλακας (1650 μ.). Θα ανέβουμε προς τη ράχη του Καλόγερου μέχρι την κορυφή (2327 μ.). Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι προς τα βόρεια μέχρι την κορυφή Σέσι (2152 μ.), εφόσον οι καιρικές συνθήκες και οι συνθήκες χιονιού το επιτρέψουν. Επιστροφή στη Φτερόλακα από τα ίδια. Μετάβαση στο Ζεμενό για φαγητό.

Χειμερινός εξοπλισμός.

Ω. Π. : 6 -7    Β.Δ. : 3

Αρχηγοί: Ευάγγελος Μισιακός, Αλέξανδρος Ασωνίτης


Κυριακή 20/12/2020 - ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ – Μονοπάτι των Αρκάδων Ποιμένων.

07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βυτίνα. Η διαδρομή θα είναι : Βυτίνα (1033 μ.) , Νυμφασία, Κερνίτσα, Μαγουλιάνα (1365 μ.), Βαλτεσινίκο.

Ω.Π. :  6.30   Β.Δ. :1

Αρχηγός : Θεμιστοκλής Μυστριώτης