Αναρρίχηση στα Μετέωρα

Στις 15-17/9/2017 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση του camp αλπικής αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α στα Μετέωρα, με συμμετοχή της Ειρήνης Τσαπέ και Καφαράκη Μαριέτας.

Επικεφαλής εκπαιδευτές αυτή τη φορά ήταν οι Γιάννης Κωνσταντάκης και Γιώργος Βουτυρόπουλος.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αναρριχήσεις στις μεγάλες διαδρομές των πιο επιβλητικών βράχων των Μετεώρων, όμως οι καιρικές συνθήκες με την αφόρητη ζέστη περιόρισαν κατά πολύ τις επιλογές.

Οι διαδρομές που σκαρφαλώθηκαν ήταν :

15/9/2017: Οι Γ. Κωνσταντάκης, Ε. Τσαπέ, Μ. Καφαράκη και Γ. Αντωνακόπουλος αναρριχήθηκαν την μεγαλύτερη διαδρομή των Μετεώρων «KONTRASTPROGRAM» (VI+, 450 μ.)

16/9/2017: Οι Γ. Βουτυρόπουλος, Ε. Τσαπέ, Κ. Μουγκολιάς, Μ. Καφαράκη αναρριχήθηκαν στο πρόσφατα ανανεωμένο «Λούκι των Σαξώνων» (VII-, 250 μ.), στην 4η σχοινιά του οποίου έβγαλαν και την φωτογραφία που τους έδωσε το 1ο βραβείο πρωτοτυπίας για το Μετέωρα Crack Challenge!

17/9/2017: Οι αναρριχήτριές μας σκαρφάλωσαν στο βράχο «Καλιμαύχι του Δεσπότη» τις διαδρομές «Δρόμος των Μετεωριτών» (VI, 160 μ.) (Μουγκολιάς-Τσαπέ) και «Νοτιοδυτική όψη» (V+, 160 μ.) (Βουτυρόπουλος- Καφαράκη).

Η απόδοση όλων των συμμετεχόντων χαρακτηρίστηκε από τους εκπαιδευτές χαρακτηρίζεται εξαιρετική, καθώς όλοι τους «οδήγησαν» με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα δύσκολες και εκτεθειμένες σχοινιές με ελάχιστα λάθη σε χειρισμούς και άσκοπες καθυστερήσεις. Εντύπωση μας έκανε ο ενθουσιασμός τους και η θετική τους διάθεση.

Μια ομάδα σαν αράχνη - Camp Αλπικής Αναρρίχησης EOOA, Μετέωρα 15 -19/7/2017
Previous reading
Η Αντίστροφη Μέτρηση ‘Αρχισε Το 2ο camp ολοκληρώθηκε με επιτυχία
Next reading
Φθινοπωρινή Προετοιμασία – Camp αθλητικής ομάδας ΕΟΣ Αθηνών