Άλλο ένα περιστατικό από σπάσιμο βύσματος είχαμε τη Κυριακή που μας πέρασε στη Βαράσοβα

Αναρριχητής που σκαρφάλωνε στη 2η σχοινιά στη διαδρομή Ψυχώ έκανε σεκ στο βύσμα πριν το ρελέ και αυτό έσπασε. Ως αποτέλεσμα είχε απροσδόκητη πτώση που ευτυχώς σταμάτησε στο από κάτω βύσμα, γλιτώνοντάς τον από τα χειρότερα.

Το συγκεκριμένο βύσμα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι από τη παρτίδα βυσμάτων με την οποία ανανεώθηκαν οι ασφάλειες του 70-80% των διαδρομών της Βαράσοβας το 2004. Τα βύσματα αυτά, αν και ανοξείδωτα, είναι ακατάλληλα για τοποθέτησή τους σε παραθαλάσσια πεδία, όπως η Βαράσοβα. Το βύσμα έχει σταλεί για εξέταση και αναμένουμε πλήρη αναφορά. Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που καταγράφεται ανάλογο περιστατικό. Τον Απρίλιο του 2010, είχε συμβεί ανάλογο σε διαδικασία ραπέλ.

Εξαιτίας της σημασίας του πεδίου της Βαράσοβας (όγκος, αριθμός και ποικιλία διαδρομών, αριθμός αναρριχητών και σχολών που το επισκέπτονται), είναι επιτακτική τη λύση αυτού του προβλήματος. Αυτή, δεν μπορεί να είναι άλλη από την αλλαγή των ασφαλειών με βύσματα που τηρούν τις προδιαγραφές.

Έτσι, είναι προφανές ότι μέχρι να γίνει αυτό, όλοι όσοι επιλέγουν να σκαρφαλώσουν στη Βαράσοβα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες ασφάλειας.

Πηγή: Ανεβαίνοντας

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Previous reading
Διαδρομή Βούτυρο
Next reading
Έκκληση προς τα μέλη μας